Kryptovaluuttasijoittaja Alexander Hanhikoski Suomen kovatuloisimpien joukkoon

Tänään julkistettiin vuoden 2017 verotiedot. Tuttujen Supercell-nimien väliin listan kärkipäähän on kiilannut suurelle yleisölle toistaiseksi tuntematon yrittäjä ja kryptovaluuttasijoittaja Alexander Hanhikoski. Hanhikoski tienasi ansiotuloina vaatimattomat 30 000 euroa, mutta huimat 24,6 miljoonan pääomatulot nostivat hänet kokonaistuloissa Suomen kolmannelle sijalle.

                                               Hanhikoski on aktiivinen Instagramissa, mistä löydät hänet nimimerkillä @alexhanh. Paljon matkustavan sijoittaja-yrittäjän tekemisiä seuraat helpoiten siellä. (Kuva Hanhikosken Instagramista)

Huimat tuotot Ethereum-sijoituksella

Hanhikoski aloitti sijoittamisen kryptovaluuttoihin jo varhaisessa vaiheessa. Alkuvaiheessa bitcoinin dominoidessa nykyistä selvemmin kryptovaluuttamarkkinoita Hanhikosken sijoitukset keskittyivät bitcoiniin. Merkittävä ratkaisu menestyksen kannalta oli kuitenkin tutustuminen uuteen nousevaan kryptovaluuttaan hyvin varhaisessa vaiheessa.

Hanhikoski sijoitti nykyisin markkina-arvoltaan toiseksi suurimpaan kryptovaluuttaan Ethereumiin, kun se tuli ensimmäistä kertaa julkisesti myyntiin. Ethereum julkaistiin ICO-projektina, jossa tietty määrä kolikoita laskettiin liikkeelle ja myytiin sijoittajille lukittuun hintaan. Hanhikoski osti Ethereumia kuitenkin jo ennen virallista ICO-vaihetta ennakkomyynnissä, johon otettiin rajallinen joukko sijoittajia. Tätä vaihetta voisi verrata startupin ensimmäiseen siemenrahoitukseen. Tässä vaiheessa Ethereiden myyntihinta oli 0,30 dollaria kappaleelta.

Parhaimmillaan vuoden 2017 loppupuolella Ethereumin markkinahinta kävi yli 1300 dollarissa. Tällä hetkellä hinta on hieman yli 200 dollaria. Hacker News -foorumilla julkaisemansa päivityksen mukaan Hanhikoski sijoitti bitcoin-omaisuutensa Ethereumiin sen ennakkomyyntivaiheessa. Hänen sijoituksensa bitcoiniin oli alunperin 20 000 euroa, mutta sen arvo oli noussut jo merkittävästi sijoituksen jälkeen, joten Hanhikoski vaihtoi bitcoininsa oletettavasti yli 100 000 Etheriin.

Hanhikosken huimien tulojen kannalta varhaisen vaiheen rohkea sijoitus Ethereumiin on ollut keskeisessä osassa.

Hanhikosken Bittisiirto Oy on poikkeuksellisen kannattava yritys

Sijoitustoimintansa lisäksi Hanhikoski on vaurastunut myös rakentamallaan liiketoiminnalla. Ohjelmistokehitystä taitava yrittäjä on kehittänyt perustamansa Bittisiirto Oy:n kanssa palvelun, joka mahdollistaa välittömät siirrot kotimaisten pankkien välillä. Palvelu toimii osoitteessa pikasiirto.fi. Bittisiirto Oy:n talousluvut ovat erittäin vaikuttavat. Yhtiö teki vuonna 2017 liikevoittoa 1,5 miljoonaa euroa vain 2,3 miljoonan euron liikevaihdolla. Sen liikevoittoprosentti oli siis huimat 77,6 prosenttia.

Vuodet 2016 ja 2017 ovat olleet erittäin kannattavia Hanhikosken yritykselle. Saadut tuotot kalpenevat kuitenkin hänen kryptovaluutoista nostamien myyntivoittojen rinnalla.

Yrityksen poikkeuksellisen tuloskunnon taustalta löytyy kevyt yhtiörakenne, sillä Suomen Asiakastiedon rekisteritietojen mukaan yrityksellä on vain kolme työntekijää. Yhtiö tuottaa siis puoli miljoonaa euroa voittoa työntekijää kohden. Vastaaviin tuottavuuslukuihin työntekijää kohden ovat Suomessa viime vuosina yltäneet lähinnä parhaiten menestyneet pelialan yhtiöt.

Bittirahan rinnakkaispalvelu Coinmotionissa voit sijoittaa bitcoiniin, litecoiniin ja pian myös Ethereumiin.

Julkaistu kategoriassa Uncategorized avainsanoilla , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *