Onko uusi härkämarkkina näkyvissä? – Tekninen analyysi 19.12.2019

Kurssi lähti laskuun kuten kirjoitin edellisessä analyysissa, mutta 50 viikon suuri liikkuva keskiarvo on antanut töyssyisiä signaaleja viime viikkojen aikana. Oli odotettavissa, ettei se ikuisesti toimi niin hyvin kuin tähän asti ja nyt hetki on koittanut. On siis aika katsoa muualle jatkon vahvistamiseksi.

Olen kartoittanut kultaa monta vuotta ja testannut bitcoin-treidauksen menetelmiä sen pohjalta. Kulta on monin tavoin bitcoinin kaltainen omaisuusluokka ja näitä periaatteita voi käyttää melkein minkä tahansa kohteen treidaukseen likvidillä markkinapaikalla.

Kuten näemme viikko sulkeutui yli SMA50-tason (liikkuva keskiarvo 50 viikolta) ja palasi sitten takaisin sen alle. Emme tehneet uutta huippua yli pisteytyn viivan, mikä olisi ollut yksi aiemmassa analyysissa mainittu ehto mieleni kääntymiseksi härkämäiseksi.

Tämän kaavion perusteella tilanne näyttää nyt karhumaiselta, koska sulkeuduimme taas alle viikottaisen SMA50 ja SMA100-tason. Uskon kuitenkin, että näihin signaaleihin ei voi luottaa juuri nyt ja voi olla parempi katsoa kuukausittaisia liikkuvia keskiarvoja tilanteen vahvistamiseksi.

Tässä meillä on viikottaiset ja kuukausittaiset kaaviot samoilla indikaattoreilla; liikkuvat keskiarvot 6/12/24/36… kuukaudelta. Puoli vuotta on lyhyin aikaväli ja sitten keskiarvot yhdestä kahdeksaan vuoteen seuraavat.

Kuten viikkokaaviosta näkyy, olemme hyvin ratkaisevassa pisteessä tällä hetkellä. Kurssi on juuri alle edellisen nousun ($3k->$14k) keltaisen 62% fibonacci-tason ja juuri alle 1 ja 2 vuoden liikkuvien keskiarvojen.

Voimme myös nähdä tärkeitä horisontaalisia tukitasoja merkittyinä pisteviivoilla kaaviossa. Hyvinä uutisina meillä on juuri nyt sydänlanka johtamassa tämän alueen keskiviivalle. Kurssi saavutti myös melkein 3 vuoden liikkuvan keskiarvon.

Uskon, että seuraava kuukauden sulkeutuminen tulee olemaan tärkeä. Jos saamme pumpattua tasot yli 1 ja 2 vuoden liikkuvien keskiarvojen, niin pidän vahvan rallin alkamista ensi vuonna todennäköisenä.

Yhden vuoden keskiarvo on ylittämässä kahden vuoden keskiarvoa. Jos näin käy niin nämä keskiarvot asettuvat oikeaan järjestykseen lyhyimmästä pisimpään, mikä voi olla hyvä merkki mahdollisesta isosta nousutrendin alkamisesta. Tämän voi nähdä kultakaavioista alempana.

Jälkimmäisessä kultakaaviossa on useampia vuosittaisia keskiarvoja, koska sillä on pidempi historia. Jos saamme hyvän kuukauden sulkeutumisen vuodenvaihteeksi niin uskoisin meidän olevan ensimmäisen kultakaavion harmaassa laatikossa.

Jos kuukausi sulkeutuu alle 1 ja 2 vuoden keskiarvojen, niin on mahdollista nähdä syvempää pudotusta kohti 4 vuoden keskiarvoa noin $5k:n kohdalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *