Onko edessä kapitulaatio ennen nousua? – Bitcoin markkina-analyysi 2.1.2020

Vuoden sulkeutuminen ei ollut paras mahdollinen lyhyen aikavälin härkämäisten (bullish) näkymien kannalta.

Tässä meillä on kuukausikaavio ja liikkuvat keskiarvot kuudelle kuukaudelle sekä yhdestä kahdeksaan vuoteen. Viimeksi kirjoitin, ”Jos kuukausi sulkeutuu alle 1 ja 2 vuoden keskiarvojen, niin on mahdollista nähdä syvempää pudotusta kohti 4 vuoden keskiarvoa noin $5k:n kohdalla.” Tämä sulkeutuminen alle molempien keskiarvojen toteutui vuoden lopussa, joten tarkastellaan seuraavaksi karhumaisia (bearish) näkymiä.

Kaaviossa on myös vuosittaisia avautumisia paksuilla valkoisilla viivoilla ja fibonacci-tasojen vetäytyminen $20k:sta $3k:hon (valkoinen) sekä $3k:sta $14k:hon (keltainen).

Viikkokaavio samoilla työkaluilla. Viikkokaaviossa meillä on muodostunut selkeä lyhyen aikavälin alue valkoisilla pisteviivoilla merkittynä. Viikon sulkeutuminen yli tai ali voisi todennäköisesti määrittää lyhyen aikavälin liikkeen suunnan.

Olen enemmän karhumainen lyhyellä aikavälillä, koska alue on alle sekä 1 vuoden (keltainen) että 2 vuoden (oranssi) keskiarvojen. Se on kohtuullinen asetelma kapitulaatiolle ja paniikkipudotukselle kohti ainakin 4 vuoden keskiarvoa $5k:n kohdalla. Jos pudotus tapahtuu, odotan hinnan elpyvän takaisin vuoden avautumisen ja vasemmalla näkyvien keskiarvojen ylle.

Päiväkaavio samoilla työkaluilla. Jos alamme sulkemaan päiväkynttilöitä yli oranssin 2 vuoden keskiarvon ja viikottaisten huippualueiden niin muutan mieleni härkämäisemmäksi. Tässä tapauksessa liikkeet alaspäin olisi peruttu ja voisimme hyvinkin aloittaa vahvan rallin.

Näkyvissä on myös mukavia päivittäisiä trendiviivoja, joita voi olla kannattavaa seurata.

Miksi bitcoin on hyvä sijoitus ja miksi tekninen analyysi toimii (yksinkertaisesti selitettynä)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *