Pohjoismaiden johtavalle kryptovaluuttojen välittäjälle Prasos Oy:lle on myönnetty maksulaitoksen toimilupa

Suomen Finanssivalvonnan myöntämän toimiluvan myötä Prasoksesta tuli kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, jolla on maksulaitoksen toimilupa. Lupa mahdollistaa uusien maksupalvelujen tarjoamisen loppuasiakkaille yrityksen Coinmotion-alustassa ja se mahdollistaa maksupalvelujen tarjoamisen notifiointimenettelyllä muissa ETA -maissa.

“Toimiluvan hakuprosessi on kestänyt lähes 1,5 vuotta, jonka aikana alan lainsäädäntö myös EU-tasolla on selkeytynyt. Olemme kehittäneet liiketoimintaamme ja prosessejamme voimakkaasti. Olen todella onnellinen siitä, että olemme päässeet tähän pisteeseen ja saaneet toimiluvan”, kertoo Prasos Oy:n toimitusjohtaja Heidi Hurskainen. 

Maksulaitoksena Prasos Oy vahvistaa asemaansa yhtenä alansa merkittävimmistä toimijoista Euroopassa. Toimiluvan ansiosta Prasos Oy pystyy toteuttamaan ominaisuuksia, jotka laajentavat perinteisen valuutan käyttömahdollisuuksia Prasoksen pääpalvelussa Coinmotionissa. Toimilupa mahdollistaa myös paremman yhteistyövalmiuden perinteisten toimijoiden kuten pankkien suuntaan. Maksulaitoksen toimiluvan lisäksi Prasos tulee hakemaan Finanssivalvonnalta rekisteröitymistä virtuaalivaluutan tarjoajaksi 1.5.2019 voimaan astuneen lainsäädännön mukaisesti.

“Bitcoinin vuoden 2017 nousukauden aikana palveluidemme eurosiirtovolyymit kasvoivat merkittävästi ja pankit alkoivat kiinnittää huomiota yritykseemme. Menetimme useita pankkitilejä johtuen toimialan sääntelemättömyydestä, mikä hankaloitti merkittävästi liiketoiminnan edellytyksiä. Olemme maksulaitoksen toimiluvan myötä saaneet maailman ainoana kryptovaluutta-alan toimijana asiakasvaratilin suomalaisesta luottolaitoksesta. Uskomme, että maksulaitoksena yhä syvempi integraatio pankkipalveluihin on tulevaisuudessa mahdollista”, sanoo Prasos Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henry Brade.

 

Tavoitteena saavuttaa johtava markkina-asema Euroopassa

Prasoksen näkemys kryptovaluuttasektorin tulevaisuudesta on pysynyt suhdannevaihteluista huolimatta erittäin positiivisena, ja yritys on panostanut kehitystyöhön sekä uusien markkinoiden tutkimiseen.  

 

“Kryptovaluuttamarkkinan syklisyys on vaikuttanut vaihtovolyymeihin, mutta taustalla teknologia ja markkinainfrastruktuuri ovat kehittyneet huomattavasti, vaikka aiheesta ei ole lehdistössä viimeisen vuoden aikana paljoa puhuttu. Markkina näyttää nyt elpymisen merkkejä ja myös perinteisten sijoittajien kiinnostus alaan on jälleen kasvussa”, Hurskainen kertoo. 

“Uskomme sektorin valtavirtaistumisen etenevän voimakkaasti seuraavan muutaman vuoden aikana, ja toimiluvan saaminen juuri nyt on meille strategisesti tärkeä saavutus. Se on ensimmäinen askel uusien tuotteiden kehittämisessä sijoittajille, se parantaa kilpailuasemaamme Euroopassa ja samalla se tukee haluamme tehdä laajempaa yhteistyötä finanssisektorin toimijoiden kanssa. Lisäksi toimilupaan liittyvä valvonta vahvistaa toimintaamme ja antaa asiakkaille lisäturvaa palveluidemme käyttöön”, Hurskainen lisää. 

 

 

Prasos lyhyesti:

Prasos Oy:n liiketoiminta keskittyy kryptovaluuttojen vaihdantaan ja säilytykseen. Yritys on perustettu Jyväskylässä vuonna 2012 ja yhtiön liikevaihto oli viime tilikaudella 4,7 miljoonaa euroa. Prasoksella on yli 80 000 asiakasta ja sen pääpalveluja ovat: Coinmotion.com, Bittiraha.fi ja Denarium.com. Lisätietoja osoitteessa Prasos.fi.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Heidi Hurskainen

Toimitusjohtaja, Prasos Oy

[email protected]

 

Henry Brade

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja ja varatoimitusjohtaja, Prasos Oy

[email protected]

4 thoughts on “Pohjoismaiden johtavalle kryptovaluuttojen välittäjälle Prasos Oy:lle on myönnetty maksulaitoksen toimilupa

  1. Mikki Valjakka says:

    Lukuisat yritykset (Stratton Markets, 55CMT ) ovat lähestyneet Bitcoin treidauksella. Voiko kauttanne rikastua 300 euron panoksella? Miten?

  2. Laiska googlaaja says:


    Suomen Finanssivalvonnan myöntämän toimiluvan myötä Prasoksesta tuli kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, jolla on maksulaitoksen toimilupa.

    Mitkä nämä kaksi muuta krypto alan yritystä on, joilla myös maksulaitos toimilupa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *