Tekninen analyysi 16.07. : Enteitä korrektion jatkumisesta

Kuten kirjoitin viime kerralla niin korrektiossa olemme olleet ja näyttää, että näin jatkamme tulevaisuudessa myös jonkin aikaa.

 

Tällä hetkellä kuukausipalkki on punainen isolla viiksellä ylöspäin. Edellinen vihreä huippupalkki omaa ison viiksen ylöspäin myös. Viikset yltävät noin karhumarkkinan 62% fibonaccille. RSI (relative strength index) näyttää kääntyvän alaspäin 70 tasolta. RSI oli aika tarkalleen 70, kun hinta oli 13880 dollaria muutama viikko sitten.

Nämä viikset ovat merkkejä negatiivisesta reaktiosta 62% fibonaccilta ja 70 RSI tasolta, nyt meillä on yksi varmistunut viiksi kuukausikaaviossa, mutta voimme hyvin saada toisen muutaman viikon päästä, kuten tällä hetkellä.

Jos kuukausipalkki sulkeutuu näillä main tai alempana niin monen kuukauden korrektio näyttää todennäköiseltä, ehkä peräti olemme korrektiossa koko loppuvuoden ja saamme odottaa uusia huippulukemia 2020 puolelle.

Vihreän huippupalkin avautuminen on noin samalla tasolla 50% keltaisen fibonaccin kanssa 8500 dollarissa, tämä fibonacci on karhumarkkinan pohjilta nousun huipulle. Tämä 8500 dollarin taso näyttää olevan todennäköinen target korrektiolle. Vaikka menisimme sinne nopeasti, niin emme välttämättä mene alemmas koko korrektion aikana, vaikka se kestäisi koko loppuvuoden. Hinta on kuitenkin aina tärkeämpi suure kuin aika.

 

 

Viikkokaaviossa suljimme viime viikon palkin punaiseksi engulfing palkiksi isolla viiksellä ylös. Huipulla meillä on punainen shooting star, josta kirjoitin viime kerralla ja sitten vihreä bounce palkki. Nyt tämä punainen engulfing eli tämän punaisen palkin runko on isompi mitä vihreän bounce palkin, mikä tekee tästä engulfing palkin.

Negatiiviset reaktioviikset ovat hyvin näkyvissä viikkokaaviossa myös. RSI meni takaisin 70 tason alle. Viime härkämarkkinassa viikkokaavion RSI meni lähelle 50 tasoa, ainakin alle 55 korrektioiden aikana.

Viime härkämarkkinassa korrektiot lähes aina päätyivät tuolle purppuralle 20 viikon EMA:lle (exponential moving average), vain kerran korrektio meni ylös jo tuolta pinkiltä EMA8:lta, tämä kerta näkyy kaaviossa vasemmassa reunassa.

Näiden negatiivisten reaktioviiksien ja kuukausi- sekä viikkokaavion RSI:n kanssa en usko, että tuo pinkki EMA8 tätä korrektiota pysäyttää, vaan tuo purppura EMA20 näyttää paremmalta targetilta ja se sattuu olemaan lähellä tuota keltaista 50% fibonaccia ja tuota kuukausipalkin avautumista. EMA20 tulee olemaan hieman korkeammalla ensi viikolla taas.

Härkätrendi näyttää vahvalta ja tämä nykyinen liike vaikuttaa vain korrektiolta. Nousu 3000 dollarin pohjilta on ollut todella vahva ja markkinan täytyy todennäköisesti ottaa vain pieni tauko ennen uusia huippulukemia.

1 thoughts on “Tekninen analyysi 16.07. : Enteitä korrektion jatkumisesta

  1. DayTrader says:

    Nousu 3000:n pohjilta tapahtui käytännössä yhden suuren toimeksiantajan johdosta, joka huhtikuun alussa osti valtavat määrät Bitcoineja kerralla. Tämä sai markkinat nousemaan nopeasti nykyiselle tasolle kun monet kuvittelivat että uusi nousukausi alkaa ja FOMO iski päälle. Tähän peliin ei lähtenyt kuitenkaan mukaan muita suuria toimijoita joten arvo palautuu nyt vähitellen takaisin pohjalukemiin kun kyseinen suuri toimija kotiuttaa sijoituksensa hyvällä voitolla kotiin. Bitcoinille ei löydy enää riittävästi ostajia 10k-13k arvolla kuten on jo nähty joten on luontevaa, että arvo laskee alemmas jossa taas voidaan pumpata hölmöjen nousuun uskovien rahoja parempiin taskuihin kunnes taas mennään alemmas arvossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *