Tekninen analyysi 18.6.: Kuinka vahvassa härkämarkkinassa olemme?

Aloitetaan pidemmästä aikavälistä ja katsotaan sitten mihin olemme todennäköisesti menossa lähitulevaisuudessa.

Tässä viikkokaavio 2013 loppupuolelta tähän päivään asti keskiarvokäyrillä; SMA50 (keltainen), EMA20 (purppura) ja EMA8 (pinkki). Kaaviossa myös standardi RSI14 (harmaa) ja puolen vuoden RSI26 (keltainen).

50 viikon keskiarvokäyrä työkaluna karhu- ja härkämarkkinoiden määrittelyssä

Käytän yksinkertaista 50 viikon keskiarvokäyrää (SMA50) määrittämään olemmeko karhu- vai härkämarkkinassa. Sitten härkämarkkinassa eksponentiaaliset keskiarvokäyrät 8:lta ja 20:ä viikolta (EMA8 ja EMA20) ovat osoittautuneet hyviksi supporteiksi rallille.

Kuten näemme niin tämänhetkinen ralli alkoi saada paljon voimaa kun viikkopalkki sulkeutui SMA50:n yläpuolella ja nyt ensimmäinen korrektio sen jälkeen (punainen palkki) pysähtyi EMA8:n kohdalla ja kimposi siitä ylös.

Tällainen reaktio on signaali voimasta. Viime nousukaudella oli vain yksi tämänkaltainen korrektio, mikä näkyy kaaviossa yllä. Tarpeeksi voimakas reaktio EMA8:lta, jotta viikkopalkki sulkeutui edellisen punaisen palkin avautumisen yläpuolelle.
Päiväkaavio karhumarkkinan fibonaccilla, keltaiset viivat näyttävät paikalliset huiput laskukaudelta.

 

Standardi RSI ja 60 päivän RSI sekä trendiviivoja, jotka kuvaavat nousun jyrkkyyttä.

Meillä on karhudivergenssejä RSI:ssä ja olemme myös 38.2% fibonaccilla ja tällä kohdin on myös nouseva trendiviiva, mutta viikkokaavion reaktio EMA8:lta on niin voimakas, että epäilen sen riittävän seuraavalla resistanssialueelle. Seuraava resistanssialue on 50% fibonaccin ja 11780 dollarin huipun alueella.

Tarvitsemme siis todennäköisesti lisää nousua ennen suurempaa korrektiota. Hitaampi 60 päivän RSI voisi mennä 70:n yläpuolelle ja tehdä siellä mahdollisesti vielä karhudivergenssin.

2 thoughts on “Tekninen analyysi 18.6.: Kuinka vahvassa härkämarkkinassa olemme?

  1. keisari says:

    Ei siis mitään kovin ammattitaitoista kommentointia taaskaan… Eikö tälle “maagiselle” analyytikolle juolahda ikinä edes mieleen, että tavalliset lukijat eli ne, jotka näitä juttuja lukevat eivät ehkä ymmärrä sanoja “karhudivergenssi” jne. Ho hoijaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *