Tekninen analyysi 4.6.: Korrektiosta huolimatta nousukaudelle voi odottaa jatkoa

Onko kyseessä isompi korrektio vai mennäänkö heti uusiin huippulukemiin? Viime analyysissa kirjoitin miten ajoittaa ostot nousukaudella.

Tässä päiväkaaviossa on parabolista nousua kuvaava trendiviivajatkumo, joka rikkoutui Toukokuun 30. päivä. Alareunan RSI:ssä on samanaikaisesti muodostunut voimakas divergenssi kurssin kanssa.

Viikkokaavion keskiarvokäyristä apua hyvien ostopaikkojen löytämiseen

Tässä viikkokaaviossa keskiarvokäyrät, joista kirjoitin viime kerralla.

Viikkokaavion käyrät ovat osoittaneet hyviä kohtia ostamiseen nousukaudella. Korrektioissa olemme yleensä menneet ensin tuolle pinkille 8 viikon eksponentiaaliselle keskiarvokäyrälle ja vielä hieman myöhemmin tuolle valkoiselle 20 viikon eksponentiaaliselle keskiarvokäyrälle.

Kaaviossa näkyy myös keltainen 50 viikon yksinkertainen keskiarvokäyrä. Kun kurssi pysyy sen yläpuolella niin olemme nousukaudella, eikä ole syytä ajatella, että kurssi sulkeutuisi sen alapuolelle pitkään aikaan.

Tässä esimerkkejä korrektioista viime nousukaudelta ja kuinka kyseiset keskiarvokäyrät ovat toimineet supportteina matkalla uusiin huippulukemiin. Suosittelen avaamaan alkuperäisen 4k-version kaaviosta kuvaa klikkaamalla.

Nousukausi vaikuttaa alkaneen

Pidän todennäköisenä että nousukausi on alkanut ja että nousemme ainakin lähelle 100 000 dollarin rajaa tällä nousukaudella, mutta voimme mennä paljon korkeammallekin. Voisin kirjoittaa nousukauden arvioista oman analyysin myöhemmin.

Keltaista 50 viikon keskiarvokäyrää voi käyttää “suojaamaan sijoitusta”. Jos viikkopalkki sulkeutuu sen alle, niin se on negatiivinen merkki ja todennäköisesti tarkoittaa, että nousukausi on toistaiseksi peruttu.

Kertauksena tärkeät pointit tästä analyysista:

  • Päiväkaavion parabolia rikkoutui RSI:n divergenssillä.
  • Viikkokaavion EMA8 ja EMA20:tä hyviä supportteja.

Kirjoittaja on bitcoinin kurssianalyyseja vuosia tehnyt analyytikko, joka on itse sijoittanut bitcoiniin. Kyseessä ei ole sijoitussuositus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *