Tekninen analyysi 19.11: Pohjat voi olla vielä näkemättä

Nyt saatiin voimakasta liikettä pitkän hiljaiselon jälkeen. Katsotaan tässä analyysissa, mitä tämä liike tarkoittaa tuleville kuukausille.

Viikkokaavio 50:n viikon keskiarvokäyrällä (pinkki), pitkän aikavälin trendiviivalla ja horisontaalisilla support/resistanssi-tasoilla (S/R-tasoilla).

Trendiviivojen kanssa pätee sääntö, että mitä pidemmältä ajalta viiva on, sitä merkittävämpi sen rikkoutuminen on. Nyt viikkopalkki sulkeutui trendiviivan toisella puolella mikä on piirretty aina 2 dollarin pohjalta asti.

Myöskin pitkän aikavälin horisontaalinen support-taso rikkoutui, kuvassa viiva 5870 dollarin kohdalla.

Nämä tapahtumat eivät lupaa positiivista kurssikehitystä tuleville kuukausille.

Viikkokaavio klassisella teknisellä analyysilla.

Niin sanottu klassinen tekninen analyysi nimittäisi tilannetta laskevaksi kolmioksi, descending triangle. Maali, target, tässä kuviossa saadaan katsomalla kuinka suuri on kolmion paksuin kohta ja sitten kuinka alas mentäisiin, jos laskettaisiin saman verran alaspäin purkautumisen seurauksena.

Koska lasku 20 000 dollarin huipulta 6000 dollariin oli niin suuri ja koska support-taso 6000 dollarissa kesti niin kauan tarkoittaa se todennäköisesti, että kurssi menee ensimmäisten kaavioiden keltaisen support-alueen läpi ja lopulta löytää pohjan noin 2900-3600 dollarin kohdalta.

Syytä kuitenkin seurata reaktioita keltaisilta viivoilta myös, tottakai on mahdollista että käännymme aikaisemminkin, mutta ei näytä että tämä olisi nyt lähellä pohjaa vaan tämä liike näyttää aloittaneen pidemmän aikavälin trendin.

Volyymi tukee tätä skenaariota myöskin, viimeisen kuukauden volyymi on ollut todella alhainen, mutta nyt saimme selvän piikin.

Moni osti noin 6000 dollarissa ja moni haluaa nyt keventää tätä positiota. Tämä luo voimakkaan resistanssin, mikä vaatisi voimakasta ostamista, jotta kurssi voisi nyt ponnistaa takaisin 6000 dollarin yläpuolelle ja pysyä siellä. Tämä on toki mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Jos kuitenkin viikkopalkki sulkeutuu yli 6000 dollarin, niin sitten olin väärässä ja tämä saattoikin olla vain “stop hunt” ja kurssilla on mahdollisuudet mennä ylös lähikuukausina.

Sijoittajille hyvä strategia on ostaa suurimmalla osalla rahoista, kun viikkopalkki sulkeutuu takaisin tuon 50:n viikon keskiarvokäyrän yläpuolelle. Osalla rahoista voi myös kalastella pohjia noiden horisontaalisten support-viivojen avulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *