Tekninen analyysi 2.4: Nousukausi on alkanut

Kurssi on ollut rauhallisessa nousussa, hyvältä näyttää ja jos tämä ei tästä raketoi niin nyt alkaisi olla viimeiset hetket isoille “dumpeille” (myynneille) markkinoilla.

Kuukausikaavio keltaisella 50:n ja vihreällä 75 kuukauden keskiarvokäyrillä sekä tärkeillä horisontaalisilla S/R -tasoilla (support/resistanssi).

Kuukausipalkki sulkeutui mukavasti valkoisen lyhyemmän aikavälin S/R -viivan yläpuolella. Meillä on juuri hieman yläpuolella 4326-4734 dollarissa pidemmän aikavälin S/R -alue, mutta laskun aikana emme siitä välittäneet. On jokseenkin todennäköistä, että jos tästä nyt vähän vielä noustaan niin FOMO (kyydistä jäämisen pelko) ottaa vallan ja puskemme tuon alueen läpi ilman ongelmia.

Pinkin “yearly open” alle sulkeutuminen olisi erittäin negatiivista ja punainen vaihtoehto olisi tällöin todennäköinen.

Viikkokaavio keltaisella 50:n ja punaisella 200:n viikon keskiarvokäyrillä sekä tärkeillä horisontaalisilla S/R-tasoilla.

Viikkopalkki sulkeutui juuri ja juuri tuon sinisen ylemmän katkoviivan alapuolella, olisi ollut enemmän “bullish” jos olisimme heti sulkeutuneet sen yläpuolella tai varsinkin, jos olisimme sulkeutuneet valkoisen viivan osoittaman huipun yläpuolella. On hyvin mahdollista, että tämä viikkopalkki niin tekee ja sitten voisimmekin nähdä voimakkaampaa nousua ensi viikot.

Kuten kuukausikaaviossa niin myös viikkokaaviossa on tärkeää, että pysymme tuon vuoden avautumisen (yearly open) yläpuolella ja emme sulkeudu sen alapuolella, vaikka emme vieläkään aloittaisi voimakasta nousua niin kunhan pysymme tuon viivan yläpuolella siten että viikkopalkki ei sen alapuolella sulkeudu niin olen bullish.

Kurssilasku löysi hienosti tukea tuosta punaisesta 200 kuukauden keskiarvokäyrästä ja sen jälkeen nousi vuoden avautumisen yläpuolelle löytäen tukea siitä, olisi hölmöä olla tässä tilanteessa pessimistinen vaikka onkin syytä miettiä missä stop lossit ovat jos homma kusee ja lähdemmekin laskemaan voimakkaasti.

Tässä vielä päiväkaavio lyhyemmän aikavälin kuvan saamiseksi.

Analyysi kirjoitettu ennen 2.4. aamulla Suomen aikaa nähtyä voimakasta kurssinousua.

2 thoughts on “Tekninen analyysi 2.4: Nousukausi on alkanut

  1. JustAsking says:

    Mitä se kertoo valuutasta itsessään, jos yksi taho pystyy vaikuttamaan kurssin suuntaan näin voimakkaasti? Sama heilahdus on nähty myös toiseen suuntaan..

    • Pessi Peura says:

      Bitcoinin arvo määräytyy valtiollisista valuutoista poiketen vapailla markkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Jos joku tekee ostoja tai myyntejä isolla volyymilla koko markkinan arvoon, niin luonnollisesti se heilauttaa hintaa. Arvon ja volyymin noustessa voimakkaisiin kurssiliikkeisiin tarvitaan yhä suurempia ostoja tai myyntejä, joten arvonnousun voi odottaa vähentävän volatiliteettia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *