Tekninen analyysi 2.8.: Härkämarkkina jatkuu korrektiosta huolimatta

Korrektio on jatkunut, kuten olen ennustanut näiden yksinkertaisten kaavioiden avulla. Muutamat viivat kaaviossa riittävät, kunhan meillä on oikeat viivat. Oliko tämä korrektion pohja? Todennäköisesti ei – katsotaan mitä tarkoitan ja mitä täytyy tapahtua, jotta muuttaisin mieleni. 

Kuukausittainen kynttilä sulkeutui suurella sydänlangalla ylöspäin. Vihreällä kynttilällä on myös suuri sydänlanka ylöspäin. Sydänlangat yltävät valkoiselle viivalle, jossa on 62% fibonacci bear market retrace. RSI (relative strength index) kaavion pohjalla kääntyi alaspäin.

Sinivihreällä on piirretty myös muutama tärkeä kuukausittainen avautuminen. Kuukausi sulkeutui alle S/R (support/resistance) alueen, jonka nämä kaksi avautumista muodostavat suoraan yläpuolella.

Nämä sydänlangat ovat merkkejä torjumisliikkeestä bear marketin 62% fibonacci-tasolta. Kuukauden sulkeutuminen punaisella on konfirmaatio torjumisesta kuukausittaisella tasolla. Punainen sulkeutuminen kääntää myös RSI:n alaspäin, joka on toinen konfirmaatio torjumisesta, etenkin kun RSI osui alle 70:n $13880 dollarin huipulla.

Kertaus:

  • Kaksi suurta sydänlankaa huipulla osui 62% bear market fibonacciin 
  • Punainen kynttilä sulkeutui alle S/R alueen 
  • RSI kääntyi alaspäin 70 tasolta

Nämä asiat avaavat mahdollisuuden pidemmälle korrektiolle. Jos tämän kuun kynttilä tulee olemaan engulfing vihreällä, tarkoittaen tämän kuun sulkeutumisen olevan korkeammalla kuin edellisen avautumisen, niin bull market näyttää vahvemmalta. Juuri nyt korrektion jatkuminen näyttää kuitenkin todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Keltainen 50% fibonacci-taso on selvä target, etenkin kun vihreiden huippukynttilöiden avaus on melkein samoilla hintatasoilla 8500 dollarin kohdalla. Kohtuullinen paniikkimyynti voisi viedä hinnan lyhyeksi aikaa 7726 dollariin tai jopa keltaisen 62% fibonaccin 7231 dollariin, mutta nämä ovat epävarmempia targetteja mielestäni.

Jos nyt haluamme etsiä nopeampia signaaleja tilanteen kääntymisestä takaisin härkämarkkinaan, on katsottava tarkemmin viikkokaaviota. 

Viikkokaaviossa edellinen kynttilä sulkeutui engulfing punaisella, ja sulkeutuminen on lähellä edellisten vihreiden avausta. RSI kääntyi alas 70 tasolta. Punainen kynttilä sulkeutui myös alle pinkin 8 viikon EMA:n (exponential moving average).

Nyt meillä on lyhyen aikavälin resistanssi yläpuolella sinisillä viivoilla piirrettyinä viikkojen avautumisesta. Jotta tästä tulisi bullish viikkokaaviossa, täytyisi meidän saada vihreä engulfing ja sulkeutua yli sinisen viivan 10605 dollarissa. Mikään muu sulkeutuminen antaa olettaa korrektion jatkumisen olevan todennäköisin reitti.

Purppura 20 viikon EMA on melkein samoilla tasoilla keltaisen 50% fibonaccin kanssa ja seuraavalla viikolla luultavasti vielä lähempänä sitä. Tämä target sopii hyvin yhteen kuukausikaavion kanssa.

Suurempi trendi on ylöspäin 3122 dollarin karhumarkkinan pohjalta lähtien. Olisin huolestunut, jos olisimme saaneet punaisen engulfing kynttilän kuukausikaaviossa, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä härkätrendin jatkumiselle bitcoin markkinoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *