Tekninen analyysi 2.3.2018: Pieni nousu ei vielä ennakoi uuden huipun lähestymistä

Korrektio on jatkunut, kuten viime kerralla aavistelin. Hieman ylöspäin ollaan menty, mutta aika tylsää vielä toistaiseksi. Kovin paljon uutta kerrottavaa ei ole tällä kertaa, mutta katsotaan muun muassa hieman lyhyemmän aikavälin aaltoja, jos ne tukisivat isomman aikavälin teorioita.

Tässä vielä viimeksi esille tuotu Elliott Wave -laskenta, jota pidän tällä hetkellä todennäköisimpänä vaihtoehtona. Lisäsin turkoosin 400 päivän exponentaalisen keskiarvokäyrän (EMA 400), koska se on toiminut kohtuullisena supporttina/resistanssina historiassa ja tuo a-pohja pysähtyi sen kohdalle.

Koska valkoinen 140 päivän tai 20 viikon EMA meni rikki niin pidän pidempää korrektiota todennäköisempänä kuin, että menisimme nyt suoraan uusiin huippulukemiin yli 20 000 dollarin. Lasku oli sen verran suuri, että markkinat tarvitsevat aikaa, jotta usko nousuun palautuu.

Tässä kaavio miksi valitsin tuon 400 päivän EMAn tuonne. Historiasta löytyy mukavasti pisteitä, joissa kyseinen EMA on toiminut supporttina tai resistanssina. “Curve fitting” on tekniikan nimi, millä näitä merkittäviä keskiarvokäyriä löytyy.

Tässä 12h kaavio. A-aalto ei näytä impulssilta eli viisiosaiselta aallolta, koska b:n tulisi siinä tapauksessa olla impulssin 4-aalto. Tämä menee melkein ensimmäisen pienen nousun alueelle, joka olisi 1-aalto. Impulssissa 4-aallon ei tulisi mennä 1-aallon alueelle. Tämä tekee impulssista impulssin.

Kyseessä on todennäköisemmin a-aalto, mikä sopisi myös siihen, että emme menisi suoraan uusiin huippulukemiin, vaan olisimme edelleen isomman korrektion sisällä.

Trendiviiva rikkoutui, mikä saattaa aiheuttaa ostamista, joka veisi kurssin tuonne 62-79% Fibonaccin alueelle. Siellä on myös horisontaalista resistanssia huipun jälkeisestä ensimmäisen laskun korrektiosta.

Pieni esimerkki stop-loss laskennasta; jos treidaaja myy 25% treidauskassastaan 15550 dollarin keskiarvolla ja ostaa takaisin 20000 dollarissa, koska suunnitelmat meni plörinäksi, niin tappio treidauskassasta on hieman yli 5% bitcoineissa. Olkaahan siis varovaisia ja laskekaa tarkkaan suunnitelmat ennen minkäänlaisia kauppoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *