Tekninen analyysi 4.4: Korrektiosta kohti uutta nousua

Bitcoinin-kurssi on edelleen korrektiossa ja näin saattaa jatkua vielä tovin. Alamme kuitenkin olla alueella, mistä ainakin väliaikainen ns. “bounce” nousu voisi olla alkamassa. Käsittelen tässä analyysissa vaihtoehtoja, joissa nousemme tästä tasosta tai käymme vain vähän alempana ennen kuin aloitamme ainakin kuukauden parin nousun, joka ei siis välttämättä mene uusiin ATH-lukemiin.

Jos kuitenkin näemme voimakkaan laskun vielä tästäkin alemmaksi ennen merkittävää nousua, niin sitten olemme jossakin aivan muussa vaihtoehdossa kuin mitä tässä analyysissa käsitellään. Treidaajilla tulisi olla stop-loss strategia ja sijoittajien ei ainakaan lainarahalla kannattaisi alkaa ostamaan.

Sijoittajalle varsin pätevä perusstrategia laskukaudella on ostaa esimerkiksi muutaman viikon välein tai pistää sivuun palkkapäivänä. Näin sijoituksen keskiarvo pysyy lähempänä markkinoiden keskiarvoa ja pahoilta paniikkiostamisilta vältytään.


Tässä aikaisemminkin monesti esitelty elliott wave -laskenta pidemmälle aikavälille, tosin nyt lisäsin suuntaa-antavan nuolen 5-aallolle. On hyvä muistaa minkälaista nousua tässä ollaan metsästämässä.

Koko harmaa alue on mielestäni mahdollinen target-alue 5-aallolle, mutta koska 5-aallot historiassa ovat olleet varsin voimakkaita perinteisiin elliott wave -targetteihin nähden niin olisin taipuvainen ajattelemaan 50 000 – 100 000 dollarin aluetta todennäköisempänä alueena nousun päättymiselle. Tämän jälkeen tulisi tulla pidempi laskukausi eli (4)-aalto. 5-aalto päättäisi (3)-aallon.

Keltainen keskiarvokäyrä EMA60 on ollut hyvä support/resistanssi, joten jos näemme laskun sen alapuolelle siten, että viikkopalkki sulkeutuu sen alapuolella ja ei heti seuraavalla viikolla hyppää takaisin sen yläpuolelle niin näyttää että näemme paniikkilaskun ennen uutta merkittävää nousua.

Tässä päiväkaavio zoomattuna tuohon viikkokaavion 4-aaltoon. Mielestäni valkoisen tyyppinen pidempi korrektio on todennäköisempi vaihtoehto, koska korrektio on mennyt jo niin alas huipulta, rikkoen merkittäviä support-tasoja, että tarvitsee se enemmän aikaa, jotta markkinoiden mielialalla on mahdollisuus elpyä. 2-aalto oli myös ajallisesti pitkä ja saman impulssin 2- ja 4-aalto ovat usein suhteessa toisiinsa.

Tuossa mahdollisessa valkoisessa b-aallossa monet todennäköisesti sanovat että nyt mennään taas ATH-lukemiin, tämä on normaalia b-aalloille.

Tässä vielä päiväkaavio perinteisillä indikaattoreilla. RSI kävi 30:ssä ja päiväpalkki sulkeutui takaisin bollinger bandsin sisälle. Noiden alaspäin menevien trendiviivojen rikkoutumiset voivat olla merkittäviä katalyytteja nousun voimistumiselle.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *