CoinLab vaatii Mt. Goxilta 75 miljoonan dollarin korvauksia

Helmikuussa Mt. Gox julkisti heidän ja CoinLabin välisen strategisen kumppanuuden. Kumppanuuden ideana oli se, että CoinLab hoitaa Mt. Goxin USA:n ja Kanadan asiakkaat. CoinLabin tarkoituksena oli rakentaa luotettava ja säännelty pörssi Pohjois-Amerikkaan, heillä kun on vahva kumppanuus oikean pankin, Silicon Valley Bankin kanssa.

Monet Bitcoin-käyttäjät ovatkin ihmetelleet miksi tämä
siirtymä ei ole tapahtunut aikataulun mukaisesti. CoinLab ei ole edelleenkään toiminnassa, vaan Mt. Gox hoitaa itse kaikki asiakkaansa. Tänään totuus selvisi karulla tavalla, sillä CoinLab on nostanut oikeusjutun Mt. Goxia vastaan. CoinLab vaatii Mt. Goxilta 75 miljoonan dollarin korvaukset heidän kykenemättömyydestään noudattaa keskinäistä sopimusta.

Tapaukseen liittyvä draama ei jää tähän. Mielenkiintoa asiaa kohtaan lisää se, että CoinLabin toimitusjohtaja Peter Vessenes (ylempi kuva) ja Mt. Goxin toimitusjohtaja Mark Karpeles 
(alempi kuva) ovat molemmat Bitcoin Foundationin
hallituksen jäseniä. Peter Vessenes toimii peräti Bitcoin Foundationin hallituksen puheenjohtajan roolissa.

Huolimatta siitä, että he molemmat toimivat Bitcoin Foundationin hallituksessa, asiaa ei ole kyetty selvittämään suljettujen ovien takana. Se kyseenalaistaa viime syksynä perustetun säätiön toimintaa melko paljon. Mt. Goxin ensimmäinen julkinen kommentti tähän liittyen osoittaa, että heille tämä tulee puun takaa, eivätkä he voi kommentoida asiaa ennen kuin ovat tutkineet oikeusjutun sisällön tarkemmin.

On mielenkiintoista nähdä miten Mt. Gox vastaa tähän haasteeseen, ja mitkä ovat sen vaikutukset Bitcoin-taloudelle pitkällä tähtäimellä. Lyhyellä tähtäimellä vaikutukset ovat jo nähtävissä, bitcoinien vaihtokurssi otti selvästi takapakkia tänään. Pitkän tähtäimen vaikutuksia on vaikea arvioida tässä vaiheessa.

Tällä voi olla suuria vaikutuksia, sillä Mt. Goxin toiminta on muutenkin ollut takkuilevaa. Mt. Gox hoitaa 70% kaikesta Bitcoin-talouden vaihdannasta, joten heidän roolinsa Bitcoin-taloudessa on melko dominoiva. Tämän voi nähdä myös mahdollisuutena rikkoa Mt. Goxin monopoli. Heidän nykyiset kilpailijat, ja tulevat kilpailijat, näkevät tämän uusimman käänteen varmasti mahdollisuutena.