Konsensuksen lakikoulussa aiheena verotehokas voittojen maksimointi

Suomen kryptovaluuttayhdistys Konsensus on jälleen aktivoitunut tuottamaan kryptovaluuttoihin liittyvää sisältöä. Viime vuonna alkanut Konsensus Law School sai juuri jatkoa sarjan 11. osalla, jossa vieraana on verotusasiantuntija Elmo Koivunen.

Elmo Koivunen, opiskelee vero-oikeutta Tampereen yliopistossa ja tekee parhaillaan gradua, jossa hän tutkii kryptovaluuttojen verokysymyksiä ja tekee vertailua Suomen ja eri Euroopan maiden verotuskäytäntöjen välillä. Koivunen on tehnyt vuodesta 2018 saakka erityisesti virtuaalivaluuttojen verotukseen keskittyvää konsultointia oman yrityksensä Elmox Oy:n kautta.

https://youtu.be/1c9o-dveI3I
Konsensuksen lakikoulun 11. jaksossa Henri Väkeväinen haastattelee verotusasiantuntija Elmo Koivusta.

Verotuksen termit ja perusteet tutuksi

Koivusen Law School esitys on tiivis ja varsin kattava paketti kryptovaluuttojen verotukseen.   Hän käy esityksessä läpi muun muassa kryptovaluuttaostojen ja myyntien oikeaoppisen ilmoittamisen perusteita, luovutustappioiden hyödyntämistä sekä FIFO-ketjujen auki laskentaa. FIFO-termi on englanninkielinen lyhenne sanoista ”first in first out”. Sillä viitataan verotuksessa periaatteeseen, jonka mukaan ensimmäisenä ostetut virtuaalivaluutat myös myydään ensimmäisenä, joten hankintahinta määräytyy aina varhaisimman hankinnan mukaan. Koivunen käy läpi FIFO:n ja monia muita keskeisiä verotustermejä heti esityksensä aluksi.

Verotehokas voittojen maksimointi

Koivusen yrityksen konsultointi tapahtuu iskulauseen verotehokas voittojen maksimointi mukaisella periaatteella eli hän auttaa asiakkaitaan löytämään verotuksen kannalta mahdollisimman edulliset tavat hoitaa kaupat ja ilmoittaa ne verottajalle. Kryptovaluuttoihin liittyvä verotus on nuorta ja muuttunut jo useampaan kertaan, joten asiantuntija-avun käyttö voi osoittautua joillekin kannattavaksi. 

Tämän esityksen opeilla ja verottajan ohjeita ja esimerkkejä tutkimalla voi kuitenkin selvitä varsin mallikkaasti myös ilman ammattilaisten tukea. Konsensus Law School jatkaa virtuaalivaluuttoihin liittyvien lakikiemuroiden, regulaation ja verotuksen perkaamista myös tulevaisuudessa Youtube-kanavallaan. 

1 thoughts on “Konsensuksen lakikoulussa aiheena verotehokas voittojen maksimointi

  1. Hannu says:

    Itseä kyllä kutkuttaa ajatus 70, 2 Miljoonan Yhdysvaltain dollarin tuottamisesta kuukaudessa verkon avulla, käyttäen bitcoin ison skaalan hashausta. Aikomukseni on ostaa esim asuntokantaa pelkästään asunnottomille, auttaa rokotetutkimusta, muuttaa mökille, jos tämä tilanne jatkuu. Etsin aktiivisesti aidattua ja turvattua myytäviä tuotantotiloja Uudenmaan alueelta, toimin yksin. Meinaan olla todella hankala veronmaksaja, mielummin sullon vaikka mutsin taskuun isohkon summan rahaa. Ostan mielummin omakotitalon ja maksan esim sähköjä, tuotantotilan ja juoksevia kuluja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *