Näin siirrät varoja paperilompakosta tai Denarium-kolikosta mobiililompakkoon

Tämä artikkeli opastaa askel kerrallaan, miten bitcoinia ja bitcoinin hard fork-kolikoita siirretään kylmälompakosta Coinomin mobiililompakkoon. Coinomi on vain yksi vaihtoehto, mutta prosessi on vastaava monen muun mobiili- ja työpöytälompakon kohdalla.

Bitcoinin hard forkit

Jos sinulla on ollut bitcoinia säilössä samassa lompakossa kesästä 2017 asti, sinulla on siellä myös bitcoinin niin sanottuja fork-kolikoita eli haarautumia. Jotta saat nämä kolikot käyttöön, tulee sinun siirtää ne erikseen. Näissä ohjeissa käytettävä Coinomin lompakko tukee seuraavia kryptovaluuttoja: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), ja Bitcoin SV (BSV).

On suositeltavaa ensin siirtää kaikkein arvokkaimmat kolikot lompakosta, minkä jälkeen voit ottaa haltuun loput. Voit tehdä siirrot esimerkiksi seuraavassa järjestyksessä:

  • Siirrä BTC
  • Siirrä BTG
  • Erottele BCH/BSV (lue “Bitcoin SV:n siirtäminen”)
  • Siirrä BCH
  • Siirrä BSV

Varojen siirtäminen Coinomin mobiililompakkoon

Coinomi on mobiilipohjainen kryptovaluuttalompakko, joka mahdollistaa bitcoinin, bitcoin cashin, bitcoin SV:n ja bitcoin goldin siirtämisen. Coinomi on helppokäyttöinen sovellus ja toimii sekä androidilla että iOS laitteilla. Coinomi tukee kolmea erilaista privaattiavainten formaattia. Varmista Coinomin lompakkoa luodessa, että olet tallettanut turvalauseen varmuuskopion turvalliseen paikkaan ja luot vahvan lompakon salasanan. Näiden askeleiden jälkeen voit valita, mitä lompakoita haluat käyttää. Voit valita niin monta lompakkoa kuin haluat. Tarvitset vain bitcoin- ja bitcoin hard fork-lompakot, jotta voit siirtää niistä kyseisiä kolikoita.

Alla oleva kuva näyttää siirtosivun bitcoinille ja bitcoin cashille sekä lompakkosivun Coinomin sovelluksessa.

Varojen siirtäminen Denarium bitcoin-lompakosta

Jos sinulla on Denarium tai Casascius bitcoin-lompakko, privaattiavain löytyy kolikon takana olevan hologrammikilven alta, yleensä Mini-privaattiavaimen muodossa. Poistettuasi hologrammikilven saat näkyviin privaattiavaimen. Jos kyseessä on QR-koodi, voit lukea koodin Coinomin sweep-funktiolla. Jos privaattiavain on vain kirjoitetussa muodossa, sinun on kirjoitettava se itse.

Miten siirto tehdään

Siirtoprosessi on sama riippumatta siitä, onko kysessä Denarium-kolikko, Casascius-kolikko tai jokin muu paperilompakko. Lisättyäsi privaattiavain siirtosivulle, paina sweep-nappia. Hetken päästä varasi tulevat näkymään Coinomin bitcoin-lompakossa.

Jos sinulla on fork-kolikoita kylmälompakossa, jatka niiden siirtämistä seuraavaksi. Prosessi on täysin sama. Sinun tarvitsee vain vaihtaa kryptovaluutta, jota haluat siirtää. Voit vaihtaa kryptovaluutan siirtosivulta drop-down valikosta, jonka voit avata ”receive with” tekstin viereisestä kryptovaluuttasymbolista. Valikossa näet kaikki luomasi lompakot. Jos et löydä tarvittua lompakkoa listasta, mene takaisin näkymäsivulle ja luo uusi lompakko klikkaamalla + symbolia.

Bitcoin SV:n siirtäminen

Bitcoin SV on Bitcoin Cashista alkunsa saanut haarautuma, eli hard fork-kolikko. Jos haluat ottaa haltuun BSV-kolikkosi, tulee sinun ensin erotella BSV / BCH, koska näiden välillä ei ole replay-suojaa. Tämä tarkoittaa sitä, että BCH-transaktio voi myös siirtää BSV-varoja tai toisinpäin. Tämä voi tuottaa ongelmia riippuen siitä, mihin kolikkoja ollaan siirtämässä.

Helpoin tapa suojautua tältä on lähettää pieni tai jopa minimaalinen BCH-määrä kyseiseen osoitteeseen. Varmistuttuasi lähetyksen toimivuudesta voit lähettää koko BCH-määrän ulos osoitteesta. Näin ollen BSV ei liiku samalla, koska transaktio sisältää uudet lähetetyt BCH:t ja kyseiset kolikot eivät ole olemassa BSV-ketjussa. Tämän jälkeen ne ovat onnistuneesti eroteltu ja BSV jää osoitteeseesi erillistä lähetystä varten.

Varojen myyminen siirron jälkeen

Siirrettyäsi varat Coinomiin sinun täytyy vielä siirtää ne muualle, mikäli haluat myydä kolikkosi. Coinmotion ei tue hard forkeja, joten ennen varojen siirtoa Coinmotioniin sinun on vaihdettava hard fork-kolikot bitcoiniksi. Voit vaihtaa varasi bitcoiniksi Coinomissa valikosta löytyvän Changelly-sovelluksen avulla.

Vaihdettuasi kaikki kolikkosi bitcoineiksi, voit siirtää varat toiseen bitcoin-lompakkoon lähetys-toiminnolla. Tarvitset ainoastaan vastaanottavan bitcoin-lompakon osoitteen. Lisää vastaanottajan osoite, valitse haluamasi määrä siirtoon ja paina lähetä-painiketta.

BCH:n ja BSV:n vaihto bitcoiniksi onnistuu Changellyn avulla (vasemmalla). Varojen lähetys Coinomista Coinmotion-tilillesi onnistuu ”send” painikkeella (oikealla).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *