Päätös Mt.Goxin asiakasvarojen korvaamisesta odotettavissa lähiaikoina

Vuonna 2014 bitcoin-yhteisöä koeteltiin rajulla kädellä, kun tuolloin maailman suurin bitcoin-vaihtopalvelu Mt.Gox ilmoitti asiakasvarojensa päätymisestä varkaiden käsiin. Pörssi menetti tässä historian suurimmassa bitcoin-varkaudessa peräti 850 000 bitcoinia. Myöhemmin osa menetetyistä varoista on saatu takaisin ja niiden palauttamista asiakkaille on puitu pitkään ja odotettu hartaasti varojaan menetettyjen keskuudessa. Nyt palautusten toteutuminen lienee lähempänä kuin koskaan.

Asiakkaiden vaatimukset varojen palauttamisesta on saatu käsiteltyä

Maaliskuun 19. päivä varojen palautusprosessista vastaava Nobuaki Kobayashi ilmotti, että kaikki vaatimukset on saatu käsiteltyä ja asianomaisia tullaan tiedottamaan käsittelyn tuloksista lähipäivinä. Tarkkaa päivämäärää Kobayashi ei kuitenkaan ilmoittanut, joten varojaan menettäneet ovat sen suhteen edelleen epävarmuuden tilassa. Varojaan menettäneitä arvellaan olevan yhteensä 24000 ja heidän menettämänsä summa oli menetyksen hetkeisellä kurssilla yhteensä noin 460 miljoonaa dollaria. Heidän odotetaan saavan korvaukset menetyshetken kurssin mukaisena korvauksena, joten sen jälkeistä kurssinousua tuskin kompensoidaan.

Vuoden 2018 syksyllä Kobayashi ilmoitti likvidoineensa takaisin saatuja varoja 230 miljoonan dollarin edestä vuoden 2018 alussa. Nämä mittavat likvidoinnit laskivat bitcoinin kurssia vuoden 2018 alkupuolella ja niiden seurauksena Kobayashille annettiin bitcoin-yhteisössä lisänimi Tokion Bitcoin-valas.

Mt.Goxin perustaja Mark Karpelesille tuomio väärinkäytöksistä

Aiemmin tässä kuussa Mt.Gox-pörssin perustaja Mark Karpeles sai kahden ja puolen vuoden tuomion yhtiön tilikirjojen hallinnointiin liittyvistä väärinkäytöksistä. Karpelesin todettiin peitelleen hakkereille koituneita menetyksiä omien varojensa avulla. Karpeles vapautettiin kuitenkin kavallussyytteistä eikä joudu istumaan nyt saamaansa tuomiota, mikäli hän ei syyllisty uusiin rikkomuksiin seuraavan neljän vuoden aikana.

Mark Karpeles ei ole joutumassa takaisin linnaan, mikäli hän vain pysyy kaidalla tiellä seuraavat neljä vuotta.

Brock Pierce on väittänyt aikovansa käynnistää Mt.Goxin uudelleen

Viime aikoina oman lusikkansa soppaan on tunkenut kiistanalainen bitcoin-vaikuttaja Brock Pierce Gox-Rising nimellä liikkuvalla projektillaan, jonka tarkoituksena on ollut palauttaa Mt.Gox takaisin toimintaan. Tämän projektin toteutuminen on kuitenkin varsin epätodennäköistä, sillä Piercellä ei ole ollut mitään osuutta Mt.Goxin toiminnassa eikä hänellä Karpelesin mukaan ole mitään oikeutta pörssin toiminnan uudelleen käynnistämiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *