Bitcoin har stigit 150% från årets botten och trenden verkar stark – Bitcoin marknadsanalys 18.5.2020

Bitcoins kurs har huvudsakligen sågat sicksack senaste veckorna. Nu verkar det ändå som att uppgångstrenden från årets botten på $3,8k dollar kan fortsätta allt starkare.

Förra gången skrev jag: ’Jag tror att priset är på väg mot stora runda siffran vid $10k före en möjlig ryggning och omtestning av stödnivåer. Ifall $10k bryts och vi stängs ovanför 10,5k så kan årets 2018 öppning vid $13880 dollar vara följande resistansen.’

undefined

Veckan stängdes rätt så trevligt. Förra veckornas stjärnfall orsakade inte en reaktion neråt, utan i stället fick vi ett grönt ljus som stängdes nära toppen på $10,5k.

Nu ser det ut som att ifall kursen överskridet $10,5k så kommer den att testa årets 2018 öppning vid $13880 dollar och efter det möjligen alla tiders topp vid $19666 dollar. Det finns en liten resistans på vägen till $11479 dollar, men den hindrar troligen inte uppgångsrörelsen.

Dagsgrafen visar att vi testade stora runda siffran vid $10k och sedan stödnivåer: medelvärdet på 50 veckor (punkterad gul), 100 dagar (tjock blå) och 200 dagar (tjock röd).

Ifall vi bryter igenom $10,5k leder det troligen till fomo (fear of missing out) och panikköpande, men ifall inte så omtestar vi stödnivåer. Årets 2020 öppning vid $7160 dollar är starkaste stödnivån, men jag tror inte även stödnivån vid $8k bryts fastän kursen skulle gunga före vidare uppgång.

Under kurskraschen i mars likviderades över $1,6 miljarder dollar värt positioner bara i Bitmex och nu såg vi nästan $500 miljoner likvideras i en mycket mindre krasch från $10k till $8,1k. Det verkar som att raset snarast utplånade senare positioner före en verklig uppgång börjar. Datan är synlig på Cryptometer-sajten.

Som ett allmänt råd för trejdare kunde jag konstatera att det är mycket bättre att fokusera på långsiktiga rörelser och glömma dagliga svingar. Marknaden är oförutsägbar på kort sikt och kan vända sig mot dig. Stora pengar är fast i stora svingar och fokus på dem kan hjälpa hålla bättre koll på priset.

Varför bitcoin är en bra investering och teknisk analys fungerar (enkelt förklarat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *