Konsolidationen närmar sitt slutt, större rörelse på kommande – Teknisk analys 16.9.2019

Bitcoins kurs har sågat sidväges kring 10 000 dollar. Trots att månadsgrafens stängning kan tolkas som björnaktig (bearish) har vi inte sett denna potential förverkligas på något sätt. Vi börjar igen med månadsgrafen och kollar sedan lägre tidsintervaller.

Här är månadsgrafen med björnmarknadens fibonacci-nivåer (vitt), fibonacci-nivåerna sedan uppgången från 3K dollar (gult) samt några viktiga månadsöppningar. Förra månadens stängning tydde på en möjlig nedgång till gula 50% fibonacci-nivån, där också månadens öppning är vid 8,5k, men vi har tills vidare inte sett denna nedgång.

Däremot har vi gått uppåt och om månaden nu stängs ovanför öppningen på 10096 dollar så är det milt tjuraktigt (bullish), medan en stängning ovanför 10759 dollar skulle klart stöda björnmarknaden. Det senare engulfing ljuset skulle omringa hela korrektionsområdet, medan första bara förra månadens del av korrektionen.

I veckografen har vi ett grönt bullish engulfing ljus, som inte nödvändigtvis betyder mycket i dessa omständigheter, men kan vara början på fortsättningen av uppgångstrenden.

Ljusröda 20 veckors EMA (exponential moving average) är ganska nära kring 9,4K. Denna EMA fungerade väldigt bra som stödnivå under tidigare björnmarknaden mellan 200 och 20K dollar.

Båda 38,2% fibonacci-nivåerna har fungerat bra som stödnivåer under den här korrektionen från 14K.

Vi går till månadsgrafen och kollar om där syns tecken på att konsolidationen skulle vända uppåt.

Nedgången markerad med vit pil verkade lovande får målet på 8,5K. Nu ser nedgången ändå mer ut som en björnfälla (bear trap) i och med uppgången som följde. Priset vände tillbaka ovanför 10096 dollar, drog sig tillbaka till 62% fibonacci-nivån (turkos) och en aning uppåt därifrån.

Om vi nu för följd för uppgången och bryter igenom gränsen på 11K, så verkar det väldigt lovande för större uppgångsrörelser.

Hela korrektionen ser ut som en triangel som nämnts i tidigare analysen, där kraftiga konsolidationen nu närmar sitt slut. När priset sågar sidväges är det svårare att spå rörelser, så vad som helst kan hända. Tills vidare uppskattar jag att tecknen tyder på explosiv uppgång. Det är ändå alltid bra för tredjare att också förbereda sig för nedgångsrörelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *