Teknisk analys 19.8.2019: Tecken på tjurmarknad i luften

I förra analysen skrev jag att veckografen behöver ett grönt engulfing ljus för att bli bullish, och det skedde samma vecka. Nu har vi några veckoljus till och ett intressant slut på månaden strax framför oss.

Vi börjar den här gången med veckografen. Vi har en pil som visar mot detta tjuraktiga gröna ljuset, som förverkligades efter förra analysen publicerats. Ett sådant ljus kan mycket väl börja trendfortsättningen från korrektionens botten.

Det skulle ha varit ännu mer bullish, ifall följande ljuset skulle ha stängts rent ovanför öppningen på $11478 dollar. Vi fick inte det och nästa ljuset var sedan sjunkande, men eftersom ljuset stannade vid öppningen på $9538 dollar och stängdes ovanför $10191 dollar, kan man anta att det bara var fråga om en korrektion i tjurmarknaden.

Jag är lite mer bullish än bearish på grund av engulfing ljuset, men ifall kursen ännu sjunker så är violetta 20 veckors EMA (exponential moving average) en bra support-nivå. Om vi stäöngs ovanför $11478 dollar så är det klart bullish och betyder troligen en ny topp ovanför $13880 dollar.

I månadsgrafen ser vi en ny stängning/öppning inom ungefär två veckor. Just nu syns det illabådande hjärttrådar uppe på grafen. För en fortsatt tjurtrend vore det bra att se en stängning ovanför vita linjen på $10759 dollar, annars kan ljuset leda till en fortsatt korrektion.

Om vi stängs ovanför öppningen på $10148 dollar, så börjar en 50% fibonacci retrace se ut som ett bra mål, eftersom toppljusens öppning är vid $8545 dollar.

Veckoliga EMA20 (violetta moving average i första grafen) var en väldigt bra support under senaste björnmarknaden mellan $200 och $20000 dollar, men det betyder inte att den nödvändigtvis fungerar i detta syfte. Uppgången från $3000 dollar har redan varit annorlunda än tidigare björnmarknaders början, så korrektionen kan också vara annorlunda eller längre än vad vi vittnat tidigare.

Veckoliga EMA20 är en bra support-nivå, men ifall månaden stängs bearish så skulle jag inte lita på den så mycket. Nu finns det ändå ingen större faktor som skulle tyda på att det här är annat än en korrektion i nya tjurmarknaden. Om du tror vi ännu befinner i oss i björnmarknad, gör du troligen något fel.

Skriven av Toni Kosonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *