Finska diskussionskanaler för bitcoin och kryptovalutor

Det finns tiotals olika kanaler för bitcoin och kryptovalutarelaterade diskussioner. I den här artikeln presenterar vi kanaler som vi känner och vars diskussioner vi själv deltar i. Det fattas säkert ännu många kanaler från listan, så vi tar gärna emot tips och tillägger dem i artikeln. Du kan ge förslag i artikelns kommentarer. Lämna ditt förslag utan länk, så kommentaren inte filtreras i roskkorgen.

Facebook-grupper

Bitcoin ja Kryptovaluutat

Största och mest betydande finska kryptogruppen. Gruppen har över 8000 medlemmar och diskussionen är väldigt aktivt. I kanalens diskussioner deltar sektorns företagare, erfarna investerare och också intresserade nybörjare. Här hittar du nästan alla sektorns stora namn i Finland. Från gurppen fattas dock Facebook-fientliga aktiver, som hellre umgås via Telegram-kanaler.

Du kan delta i gruppen här. För svenskspråkiga kan också gruppen Bitcoin Sverige erbjuda en bra kanal.

Sijoituskerho, Kryptovaluutat

En diskussionsgrupp som fokuserar särskilt på kryptovalutainvestering. Gruppen har över 4600 medlemmar, men diskussionen är allmänt tystare. En sannolik förklaring till tystnaden är att gruppen fått mycket medlemmar under årets 2017 enorma kursuppgång, varefter intresset lugnat sig i samband med marknaderna. Förra året var det väldigt tyst i gruppen, men i år har det igen synts tecken på återupplivning.

Du kan komma med i gruppen här.

Telegram-grupper

Konsensus Rf:s huvudkanal

Kryptovalutaföreningen Konsensus har flera kanaler på Telegram. Största medlemsmängden tillhör huvudkanalen avsedd för all kryptodiskussion, som har ungefär 440 medlemmar. Gruppen får dagligen även hundratals meddelanden, så om man inte följer med aktivt kan mängden lätt stiga till tusental. På Telegram är alla diskussioner som en kedja till skillnad från Facebook, så det är betydligt svårare att följa med en viss diskussion. Diskussionerna har ofta snabbt tempo och är färgade av olika bilder och memer.

Du kan delta i Konsensus Telegram här.

Konsensus’ utvecklingskanal

En kanal som fokuserar på kryptovaluta- och blockkedjerelaterade utvecklingsprojekt. Här diskuteras det om att utveckla appar på blockkedjor och söks stöd för programmering. Gruppen har just nu under 100 medlemmar och diskussionen är tyst. Det är ändå en potential kanal för dem som vill ha programmeringssidéer från mer erfarna utvecklare.

Du kan delta i utvecklingskanalen här.

Konsensus Trading

På Konsensus’ kanal som fokuserar på trejding finns det över 250 medlemmar som diskuterar om bästa investeringsstrategier. Diskussionen är relativt aktivt, men långt från huvudkanalens takt. Ifall du har intresse för kursspekulation, tekniska analyser och allt möjligt som har att göra med trejding, så är det en kanal värd att kolla.

Du kan delta i Konsensus Trading här.

Konsensus Wild

I Konsensus’ vilda väster består diskussionen huvudsakligen av kryptorelaterade giffer, memer och andra roliga synvinklar på kryptomarknaderna. Om du vill ha saklig diskussion, så välj en annan grupp. Om däremot kryptotemad skämtning och snack passar, så kan det vara en bra kanal för dig.

Du kan delta i Konsensus Wild här.

Blockchain Revolution

Gruppen som utropar blockkedjerevolutionen i sitt namn tävlar med Konsensus’ huvudgrupp om aktivaste Telegram-gruppens titel. Gruppen leder med sin medlemsmängd, som är 567. Gruppen har fungerat längre än Konsensus’ grupper och är historiskt den mest betydande finsksspråkiga kryptorelaterade Telegram-gruppen.

Du kan bli medlem i revolutionsgruppen här.

Wing Waves

Wing Waves (Strategicon I) är en grupp som fokuserar på strategi, trejding och tekniska analyser, vars medlemmar inkluderar både erfarna investerare och nybörjare. Gruppen passar bra för inlärning, eftersom den enligt gruppens admin bara fokuserar på en omfattande strategi som kan utvidgas gränslöst.

Gruppen har bara 40 medlemmar, men kören känner sitt ämne och diskussionen är väldigt aktivt. Diskussionen består i huvudsak av trejding samt framtiden av olika börser och kryptovalutaprojekt. Det finns också en egen sektion för Off topic -diskussion. Om du är intresserad av gruppen, så kan du kontakta portväktaren @iamsiipi på Telegram.

Forum

Bittirahas Forum

Bittirahan legendariska forum är första tjänsten som Prasos utvecklat. Vi grundade den före vi förmelade en enda bitcoin till våra kunder. På forumet diskuteras det om olika kryptovalutor, tjänstleverantörer och allt möjligt kryptorelaterat. Aktivare sociala mediernas grupper har tystat ner historiskt betydand eforumet, men diskussionen lever också här.

Du kan bekanta dig med Bittirahas forum här.

Sijoitustietos diskussionskanal för kryptovalutor

Sijoitustieto är en aktiv investeringstemad sida, vars kedja som behandlar kryptovalutor samlat en hel mängd kommentarer (1258) och vistelser (438757). Vi anser denna kedja vara väldigt högklassig och saklig. I kedjan deltar både medlemmar och professionella investerare, men kryptovalutaexpertisen och ivern är inte lika uppenbar som i andra nämnda grupperna. För dem som söker saklig investeringsdiskussion är kedjan absolut värt att följa.

Bekanta dig med Sijoitustietos forum här.

Skriven av Pessi Peura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *