Teknisk analys: Bitcoins år började starkt

Bitcoins kurs bröt viktiga resistansen vid $20k dollar och en ofantlig FOMO-köpvåga följde snabbt.

2020 var nog ett fint år för bitcoin. Tyvärr sker utveckling ofta först efter kriser, i det här fallet covid. En sådan kris avslöjar problemen i nuvarande systemet och tvingar folk att fundera på alternativ.

View post on imgur.com

Veckografen visar att uppgångens branthet är relativt hög liksom också RSI, som vid skrivstunden är 93,5. Under årets 2017 topp vid $20k var RSI lite högre vid ungefär 95,5. Vi är nu väldigt nära denna extrema FOMO-uppgången.

Det kan hända att vi ännu ser en anna vecka sådant galet köpande, kanske även närmare $50k. Jag tror dock att vi behöver en korrektion för att få RSI lite lägre före en större uppgång mot $100k. Ett bra mål för veckliga RSI i en tjurmarknads korrektion har varit 50-60.

Om du försöker trejda korrektionen är det bättre att vänta på kortsiktig svaghet före försäljning. Det är svårt att noggrant uppskatta hur länge FOMO fortsätter, och en veckas skillnad kan betyda 50% skillnad i priset. Alla vinnande trejdare har metoder för detta, såsom att vänta på kortsiktiga Fibonacci-nivåers reträtt efter en möjlig topp. Om du inte vet vad jag talar om, lönar det sig att läsa mera och låta bli att trejda.

Det viktigaste är att ha en bra plan, och emotionell kontroll är kritiskt. Långsiktigt är det viktigast hur många bitcoins du har. Gör inte skyndsamma panikbeslut om du inte vill förlora dina bitcoins.

View post on imgur.com

Här är dagsbalkens utsikt i nuvarande uppgången från 20 veckors medelvärdet till $10k. Vita pilen visar övergången av resistansen vid $20k, som skedde lite på två veckor sedan. Dagliga RSI syns också på grafens botten. Ett bra mål för korrektionen i dagliga RSI är <30.

Vita 20 veckors glidande medelvärdet är nu vid $16250 dollar och vi är tills vidare ganska mycket högre. Kanske detta medelvärdet kunde stiga ovanför $20k för att möta priset. Glidande medelvärdet träffades många gånger under tjurmarknaden från $200 till $20k dollar.

Som det syns på veckografen hade bitcoin en enorm priskrasch till $4k i mars 2020. Enligt dåvarande analyser förväntade jag inte att kursen skulle sjunka så mycket, men jag var tjuarktig genast efter kraschen. Händelsen verkade som en marknadsrengöring, vilket gav följande uppgång ännu mera kraft.

Nu när årets 2017 ATH har brutits och centralbanker printar mera pengar än någonsin, börjar miljardörer se bitcoin som ett sätt att skydda sin förmögenhet i framtiden. Det verkar som att bitcoin har utmärkta möjligheter att växa under året 021. Som hag tidigare skrivit: Varför bitcoin är en bra investering och teknisk analys fungerar.

Verkliga marknaden är inte att ersätta Visa eller MasterCard. Verkliga marknaden, vad världen behöver, är att skapa ett begränsat globalt medianvärde. Bitcoin kan bli större och bättre än guld och erbjuda världen ett tryggt begränsat värdemått.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *