Vad kan förväntas efter uppgången och korrektionen? – Bitcoin marknadsanalys 18.2.2020

Bitcoin stegrade en aning ovanför $10k dollar före kursen vände sig till en liten korrektion. Nu är frågan om tio kilo blir en viktig gräns som påbörjar en större nedgångsrörelse. Det kan hända ifall bitcoin misslyckas hålla sig ovanför gränsen på kort sikt, men priset kan lika väl också fortsätta stegra snart.

bitcoin-price

Här är veckografen med långsiktiga fibonacci-nivåer mellan $200-$20k och $3k-$14k samt några viktiga glidande medelvärden, årets öppning (starka vita linjerna), RSI (relative strength index på botten) samt veckoliga stöd/resistansnivån (mellanrumslinjen), som jag skrev om i förra analysen.

bitcoin-chart

Vi kan se att mellanrumslinjen fungerar som en liten resistans på vägen upp och har också format en stödnivå efter senaste nedgången. RSI är nästan vid 50-nivån. Långsiktiga 38% fibonacci-nivåer är också synliga.

Eftersom uppgången från botten på $6,4k till ungefär $10k har varit så långsam i relation till bitcoins volatilitet, tror jag att denna första stödnivå möjligen räcker för att sluta korrektionen och återuppliva priset uppåt.

Om det inte händer så tror jag glidande medelvärdet på 200 dagar kring $8852 dollar (vita punkterade glidande medelvärdet) blir nästa hållbara stödnivån.

Jag tror vi behöver se brantare uppgång före större korrektion. Då går RSI ofta nära 90 och gör en divergens med priset före korrektionen börjar.

Enkelt summerat verkar tjurmarknaden tills vidare vara kraftig och håller troligen först på att börja sitt språng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *