Ny identifieringspolitik i Bittimaatti-automater

Bittimaatti-automaterna som används för att köpa och sälja bitcoins med kontanter har blivit uppdaterade som följd av nya myndighetskrav. Samtidigt sänkte vi kommissionen för både köp och försäljning till fem procent, så det är nu ännu förmånligare att använda automaterna.

I fortsättningen kräver användning av automater identifiering antingen via Coinmotion-konto, nätbankskoder eller mobilbekräftelse. Anvisningar för identifikation syns på Bittimaattis skärm när du använder automaten. Identifieringsprocessen är smidig och tar högst några minuter.

Identifiering med Coinmotion-konto

Det är enklast att använda Bittimaatti ifall du redan har ett Coinmotion-konto. Gå med din telefon till adressen Bittimaatti.fi/id och välj alternativet “Jag har ett Coinmotion-konto”. Efter att du inmatat din e-postadress förknippad till Coinmotion-kontot får du en QR-kod för identifieringen. Efter att du visat den åt automatens läsare är identifiering färdig.

Identifiering med Coinmotion-konto är behändigt.

Identifiering med nätbankskoder eller mobilbekräftelse

Ifall du inte har ett Coinmotion-konto kan du skapa ett sådant eller alternativt använda nätbanksidentifiering eller mobilbekräftelse. I detta fall börjar processen också med att gå till adressen bittimaatti.fi/id. Identifieringen erbjuder alternativen “jag har ett Coinmotion-konto” samt “mera alternativ”.

Efter att du valt den senare kommer du på en sida som ger alternativen “identifiera med bankkoder” och “registrera ett Coinmotion-konto”. Då du väljer “identifiera med bankkoder” kan du identifiera antingen med nätbankskoder eller mobilbekräftelse. Efter det får du en QR-kod för identifieringen, varefter processen är färdig.

Ändringar också i Bittirahas tjänster

Också Bittirahas köp- och försäljningstjänst för bitcoins har fått förändringar på grund av myndighetskrav. Processen börjar som tidigare med att fylla in ditt namn och annan information, men kräver i fortsättningen också identifiering via nätbankskoder eller mobilbekräftelse. Tjänsten kan användas upp till 10 000 euro.

Ifall du vill göra större handlingar rekommenderar vi att använda vår systertjänst Coinmotion. Du får -50% byteskostnader under första månaden genom att skapa ett Coinmotion-konto här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *