Tiedote koskien Vastaamo -psykoterapiakeskuksen asiakastiedoilla tehtävää kiristyskampanjaa

Olemme saaneet tietoomme, että käynnissä on Vastaamo -psykoterapiakeskuksen asiakkaihin kohdistuva kiristyskampanja. Vastaamossa on aiemmin tullut ilmi tietomurto, jossa asiakastietoja on päätynyt hakkerien haltuun. Murron tekijä on myös julkaissut osan haltuun saamistaan asiakastiedoista Tor-verkossa.

Kiristäjä vaatii lunnaiksi 200-500 euron suuruista bitcoin-siirtoa. On ilmennyt tapauksia, joissa siirto kehotetaan toteuttamaan bittiraha.fi palvelua käyttäen.

Poliisi neuvoo viestin saaneita tekemään rikosilmoituksen asuinpaikkakuntansa poliisille. Ilmoitukseen tulee kirjata tarkasti kaikki tiedot lähettäjästä viestin vastaanottamisen ajankohtaan. Viestin saaneen täytyy myös tallentaa ja säilyttää saamansa sähköpostit ja muut mahdolliset todisteet.

Tämän hetkisten tietojemme mukaan lunnasvaatimukset on tehty jokaiselle yksilöidyllä Bitcoin-osoitteella, jota kiristäjät kertovat käyttävänsä lunnaat maksaneiden tunnistamiseen.

Bittirahaa operoiva Coinmotion Oy ei voi taata tietojen poistumista lunnaat maksamalla, emmekä suosittele lunnaiden maksamista.

Jos olet saanut kiristysviestin, kehotamme olemaan yhteydessä poliisiin ja lukemaan Keskurikospoliisin ohjeistuksen asiassa. Poliisin kehotuksen mukaan mitään maksuja ei tule tehdä. Poliisin tiedote asiasta.

4 thoughts on “Tiedote koskien Vastaamo -psykoterapiakeskuksen asiakastiedoilla tehtävää kiristyskampanjaa

Kommentointi on suljettu.