Tullintorin kauppakeskukseen Bitcoin-automaatti

Bittimaatti-verkosto laajentuu Tampereen Tullintorin kauppakeskukseen. Keskukseen on asennettu tyylikäs Bitcoin-automaatti, joka mahdollistaa bitcoinien ostamisen. Bittimaatteja löytyy kuudelta paikkakunnalta, ja niitä ylläpitää yhteistyössä Bittiraha.fi ja Bitcoinkaupat.com.

Bitcoin on maailman nopeimmin kasvava maksutapa ja valuutta. Sillä on kansainvälisesti 2-5 miljoonaa käyttäjää ja Suomessa 20 000 – 50 000 käyttäjää. Bitcoin on lähestymässä läpimurtoa tavallisten kuluttajien keskuudessa. Maailmanlaajuisesti bitcoineilla voi maksaa muun muassa Microsoftin, Dellin, Air Balticin ja PayPalin palveluista. Suomessa bitcoinit hyväksyy esimerkiksi Ravintola Muru, Hotelli Helka, Tietokonekauppa.fi, Konsolinet, Madventures, Cybershop, GoFitness, iTapsa ja K-market Rosmarin.

– Kiinnostus Bitcoinia kohtaan on lisääntynyt hurjasti kuluneen vuoden aikana. Kauppiaspalveluiden kehittyessä bitcoinit hyväksyviä kauppiaita on tullut valtavasti lisää ja Microsoftin kaltaiset suuryrityksetkin ovat ottaneet Bitcoinin käyttöön. Bitcoinien ostaminen on myös Bittimaattien myötä helpottunut entisestään, sanoo Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade.

– Tullintorin kauppakeskus on keskittynyt paikallisuuteen erikoiskauppojen muodossa, hyvinvointiin ja liikuntaan. Haluamme Tullintorilla tukea edelläkävijöitä. Sijaintimme on keskellä monipuolista Tullinaluetta jossa näen tällaiselle automaatille olevan paljonkin potentiaalisia käyttäjiä. Olemme myös lähellä Tampereen yliopistoa josta on helppo poiketa Tullintorille “bittikaupoille”. Erittäinen mielenkiintoista nähdä kuinka yrittäjät ja asiakkaat tämän uudehkon maksuvaihtoehdon ottavat Tampereella käyttöönsä, kommentoi kauppakeskusjohtaja Hanna Saario.

Bitcoin on alkanut levitä yleisenä maksuvälineenä vasta viime aikoina, koska alkuvuosina Bitcoinin käyttöönotto piti tehdä tee-se-itse -menetelmällä. Nykyään kauppiaiden on mahdollista hankkia itselleen avaimet käteen -ratkaisuja Bitcoin-maksujen käyttöönottoon. Kasvavaan kysyntään on vastannut uusi suomalainen Bitcoin-startup Bitcoinkaupat.com.

– Olemme olleet yrittäjiin aktiivisesti yhteydessä jo yli vuoden ajan. Alussa Bitcoiniin suhtauduttiin varauksella, mutta tänä vuonna asenne on muuttunut täysin. Kauppiaat ovat rohkeampia kokeilemaan Bitcoin-maksuja. Usein kuvitellaan, että suomalaiset yritykset ovat varovaisia kokeilemaan uusia juttuja, mutta meidän kokemuksemme todistavat tämän olettaman vääräksi, toteaa Bitcoinkaupat.com:n toimitusjohtaja Aleksi Vitakoski.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Henry Brade, Bittiraha.fi
041 501 4485, hbrade (at) bittiraha.fi

Aleksi Vitakoski, Bitcoinkaupat.com
050 541 4270, aleksi.vitakoski (at) bitcoinkaupat.com

Bittimaatti (Bittimaatti.fi) on Pohjoismaiden suurin Bitcoin-automaattien verkosto. Bittimaatteja löytyy tällä hetkellä Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Uusia asennuksia tehdään jatkuvasti.

Bittiraha.fi on Suomen markkinoiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja. Bittiraha.fi tarjoaa bitcoinien oston ja myynnin pankkisiirroilla, laskujen maksamisen bitcoineilla ja palkansaannin bitcoineilla. Kuukausittain Bittirahan kautta vaihdetaan bitcoineja noin miljoonan euron edestä.

Bitcoinkaupat.com on vuonna 2014 perustettu Bitcoin-startup, joka tekee bitcoinien vastaanottamisen helpoksi ja riskittömäksi kaikenkokoisille yrityksille.