Varusteleka ja Auto-Outlet lisäsivät Bitcoinin maksutavaksi

Armeijatavaran erikoisliike Varusteleka on lisännyt Bitcoinin maksutavaksi. Varusteleka on alansa suurin bitcoinit hyväksyvä yritys koko maailmassa. Bitcoinin on lisännyt maksutavaksi myös uuden sukupolven Tesla-sähköautoja ja muita Premium-autoja myyvä Auto-Outlet Helsinki Oy. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun Bitcoinilla on mahdollista tehdä yli 100 000 euron kertaostos. Bitcoin-maksut on toteutettu yhteistyössä Bitcoinkaupat.comin ja Bittiraha.fin kanssa.

Bitcoin on maailman nopeimmin kasvava maksutapa ja valuutta. Sillä on kansainvälisesti 2-5 miljoonaa käyttäjää ja Suomessa 20 000 – 50 000 käyttäjää. Bitcoin on lähestymässä läpimurtoa tavallisten kuluttajien keskuudessa. Maailmanlaajuisesti bitcoineilla voi maksaa muun muassa Microsoftin, Dellin, Air Balticin ja PayPalin palveluista. Suomessa bitcoinit hyväksyy Varustelekan ja Auto-Outletin lisäksi esimerkiksi Hotelli Helka, Ravintola Muru, Konsolinet, Madventures, Cybershop, GoFitness, iTapsa ja K-market Rosmarin.

– Kiinnostus Bitcoinia kohtaan on lisääntynyt hurjasti kuluneen vuoden aikana. Kauppiaspalveluiden kehittyessä bitcoinit hyväksyviä kauppiaita on tullut valtavasti lisää ja Microsoftin kaltaiset suuryrityksetkin ovat ottaneet Bitcoinin käyttöön. Varustelekan ja Auto-Outletin mukaantulo on merkki siitä, että Bitcoin tekee suuria harppauksia nyt myös Suomessa, sanoo Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade.

– Olemme aina olleet mukana kaikessa uudessa kuten Teslojen myynnin aloittamisessa, niin miksi emme olisi myös Bitcoineissa. Autoala Suomessa elää monessa asiassa vielä 1900-lukua, joten sitä täytyy muuttaa, kommentoi Auto-Outletin hallituksen puheenjohtaja Miika Toivonen.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuoliset maksuvaihtoehdot kun laajennamme toimintaamme ulkomaille ja haemme sieltä kasvua. Tähän Bitcoin sopii täydentävänä maksutapana hienosti. Pitäähän bitcoineja kukkarossaan pitävillä olla mahdollisuus myös käyttää niitä, toteaa Varustelekan talouspäällikkö Jarkko Lahtinen.

Bitcoin on alkanut levitä yleisenä maksuvälineenä vasta viime aikoina, koska alkuvuosina Bitcoinin käyttöönotto piti tehdä tee-se-itse -menetelmällä. Nykyään kauppiaiden on mahdollista hankkia itselleen avaimet käteen -ratkaisuja Bitcoin-maksujen käyttöönottoon. Kasvavaan kysyntään on vastannut uusi suomalainen Bitcoin-startup Bitcoinkaupat.com.

– Olemme olleet yrittäjiin aktiivisesti yhteydessä jo yli vuoden ajan. Alussa Bitcoiniin suhtauduttiin varauksella, mutta viime aikoina asenne on muuttunut täysin. Kauppiaat ovat rohkeampia kokeilemaan Bitcoin-maksuja. Usein kuvitellaan, että suomalaiset yritykset ovat varovaisia kokeilemaan uusia juttuja, mutta meidän kokemuksemme todistavat tämän olettaman vääräksi, toteaa Bitcoinkaupat.com:n toimitusjohtaja Aleksi Vitakoski.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Miika Toivonen, Auto-Outlet.fi
010 292 2882, miika.toivonen (at) auto-outlet.fi

Jarkko Lahtinen, Varusteleka Oy
050 589 2021, jarkko.lahtinen (at) varusteleka.fi

Aleksi Vitakoski, Bitcoinkaupat.com
050 541 4270, aleksi.vitakoski (at) bitcoinkaupat.com

Henry Brade, Bittiraha.fi
041 501 4485, hbrade (at) bittiraha.fi

Auto-Outlet Helsinki on Suomen nopeiten kasvava autoliike, jonka takaa löytyy Vuoden Nuori Yrittäjä 2010 Miika Toivonen ja Jukka Sinisalo. Yrityksen liikevaihto tuplaantui viime vuonna 23 miljoonaan euroon. Yrityksellä on myös liike Tampereella.

Varusteleka on Suomen ja Euroopan suurimpia armeija- ja retkeilytavaran verkkokauppoja. Vuonna 2014 liikevaihto oli 7,35 miljoonaa euroa. Myymälä sekä verkkokaupan varasto sijaitsevat Helsingin Konalassa.

Bitcoinkaupat.com on vuonna 2014 perustettu Bitcoin-startup, joka tekee bitcoinien vastaanottamisen helpoksi ja riskittömäksi kaikenkokoisille yrityksille.

Bittiraha.fi on Suomen markkinoiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja. Bittiraha.fi tarjoaa bitcoinien oston ja myynnin pankkisiirroilla, laskujen maksamisen bitcoineilla ja palkansaannin bitcoineilla. Kuukausittain Bittirahan kautta vaihdetaan bitcoineja noin miljoonan euron edestä.