Viikkokatsaus 17/2016: Tästä lähtien tuhannet nuoret tulevat saamaan viikkorahansa bitcoineissa

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa Bitcoin-automaattiverkostomme laajentumisesta, uusista edullisemmista hinnoista Coinmotionissa sekä järjestämästämme – ilmaisesta – sijoituskoulutustapahtumasta, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Suomalainen Bitcoin-yhteisö ei lepää laakereillaan.

Mutta eipä niin käy ulkomaillakaan. Bitcoinin kurssi on ollut hyvässä nousussa ja valuutan arvo on muun muassa liki kaksinkertainen siihen nähden, mitä se oli viime vuonna tähän samaan aikaan. Yksi syy viime aikaiselle kurssinousulle on Steamin Bitcoin-käyttöönotto, joka tapahtui tällä viikolla.

Kurssinousua ei tietenkään haittaa myöskään se, että Japanin valtio on virallisesti tunnustanut bitcoinin rahaksi, bitcoin-pörssi Bitstamp on saanut maksulaitoksen lisenssin ja Euroopan virtuaalivaluutan regulointi etenee.

Lisäksi viikolla on etsitty 120 000 euron arvoisen bitcoin-potin kadottajaa, joten kannattaa olla kuulolla, jos omia bitcoineja on hävinnyt.

Kurssinoususta, sen syistä ja tulevaisuudesta voi lukea seikkaperäisesti Toni Kososen kurssianalyysistä.

Viime viikon uutisiin puolestaan voi tutustua täältä.

Steamissa voi nyt maksaa bitcoineilla

Bittiraha.fi uutisoi viime viikolla Valven Steam-päivityksestä, jonka myötä Steamissa on mahdollista maksaa bitcoineilla. Uutinen perustui kuvakaappaukseen, joka oli vuotanut Internetiin Steamin kehittäjien sisäiseltä foorumilta.

Nyt tuo viime viikon suuri uutinen on varmistunut, sillä Steam on lisännyt bitoinin maksuvälineeksi. Bitcoin-maksunvälitykset hoidetaan yhteistyössä maailman suurimman Bitcoin-maksunvälitysyritys BitPayn kanssa. BitPay on myös Bittiraha.fi:n virallinen yhteistyökumppani.

Steam-uutinen on merkittävä koko Bitcoin-yhteisölle. Vaikka Valve ja Steam eivät suinkaan ole ensimmäisiä pelialan yrityksiä, jotka kiinnostuvat Bitcoinista, on Steam ylivoimaisesti yksi alansa suurimmista toimijoista. Pelkästään pelejä myydään Steamissa vuosittain 3,5 miljardin dollarin edestä, eikä lukuun ole laskettu mukaan esimerkiksi pelien ladattavia lisäosia. Maailmanlaajuisesti PC-pelien markkinoiden suuruus on noin 27 miljardia dollaria. Steam on myös lähtenyt elokuvamarkkinoille aloittamalla tällä viikolla leffojen streamauksen.

On arvioitu, että tämä tulee lisäämään Bitcoinin käyttöä erityisesti nuorten keskuudessa. Bitcoin on nyt maailmanlaajuisesti Steamin kätevimpiä maksutapoja, ja se on nuorten käyttäjien kannalta paljon parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi maksukortit.

Steam-integraatio ei ollut vain huhu, vaan konkreettista todellisuutta

Bitcoin-sijoituskoulutusta ilmaiseksi Jyväskylässä

Torstaina 12.5. järjestetään Jyväskylän bitcoin-sijoitusilta. Tapahtumassa on tarkoitus käydä läpi niin Bitcoinin perusasioita kuin myös sen taloudellista kehitystä. Ennen kaikkea illassa kerrotaan käytännön tasolla, miten bitcoin-sijoittaminen toimii ja tapahtuu.

Tapahtumaa ovat isännöimässä Helsingin Sanomien kolumnisti ja digitalisaation asiantuntija Pekko Vehviläinen sekä Prasos Oy:n toimitusjohtaja Henry Brade ja sijoitusasiantuntija Heidi Hurskainen.

Tapahtuma on ilmainen, mutta tapahtumaan on vain rajallinen määrä lippuja, minkä vuoksi ilmoittautuminen kannattaa tehdä ennakkoon. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän Crazy Townissa ja se alkaa kello 17:00.

Sijoitusillat ovat tapahtumasarja, joka jatkuu Helsingissä. Helsingin tapahtuma pidetään kesäkuun alussa, ja tarkemmat tiedot siihen liittyen julkaistaan pian.

Bitcoinin kurssi on ollut nousevassa trendissä, mikä on lisännyt sijoituksesta kiinnostuneiden mielenkiintoa. Kirjoitushetkellä bitcoinin kurssi on noin 446 dollaria, mikä on miltei kaksi kertaa sen verran, mitä bitcoinin kurssi oli vielä vuosi sitten.

Haluatko olla investointiguru? Bitcoin-sijoituskoulutus on hyvä paikka oppia Bitcoiniin sijoittamisesta

Kadotitko 120 000 euron arvosta bitcoineja?

Louhintapool BitClub etsii 120 000 euron arvoisen bitcoin-potin omistajaa. Joku oli tehnyt tiistaina 0,0001 bitcoinin siirron, jonka transaktiokuluksi oli laitettu 291 bitcoinia. Siirto osui BitClubin louhimaan lohkoon, ja pool uskoo kyseessä olevan käyttäjän tekemä virhe, jossa lähetettävä bitcoin-määrä ja siirtokulu oli vahingossa laitettu väärinpäin.

Tapauksesta erikoisen tekee se, että siirron tekijä ei ole ilmoittautunut vielä, vaikka yleensä samankaltaisissa tilanteissa käyttäjät ovat hikihatussa odotelleet uuden lohko löytymistä, jotta he voivat lähteä pyytämään bitcoinejaan takaisin lohkon louhijalta. BitClubin tutkimusten mukaan kyseessä on mixerin kautta tehty siirto, mikä voi kertoa bitcoinien hämärästä alkuperästä tai vähintäänkin käyttäjän toiveesta yksityisyyteen, joten saa nähdä haluaako omistaja antaa itsestään tietoja.

Vaikka mikään ei pakota louhijaa palauttamaan siirtokuluja, jotka louhijat saavat palkkioksi verkon pyörittämisestä, louhintapoolit ovat yleensä olleet hyvin avuliaita ja ymmärtäväisiä ja palauttaneet tämänkaltaisten mokasiirtojen bitcoinit. BitClub ei ole ollut kovin hyvässä maineessa omistajien anonyymiyden ja tarjoamien louhintatuotteiden takia, joten tapahtuma on heille hyvää promoa.

Mikäli satut olemaan tämän siirron tekijä niin ilmoittaudu BitClubille pikimmiten! Siirron tekijä voidaan tunnistaa Bitcoinin tekniikan kautta, kunhan hän itse sen tekee. Jos käyttäjä ei ilmoita itsestään viikkoon menessä, BitClub on kertonut pohtivansa bitcoinien lahjoittamista esimerkiksi Bitcoin Coren kehitykseen. .

Euroopan parlamentti etenee virtuaalivaluutan reguloinnin kanssa

Euroopan parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunta (ECON) äänesti hyväksyvänsä virtuaalivaluutoista tekemänsä raportin suositukset. Raportissa kannatetaan muun muassa virtuaalivaluuttatoimintaa valvovaa erikoisosastoa sekä rahanpesulain säädösten käyttöönottamista virtuaalivaluutan vaihtopörsseille. Euroopan parlamentissa on jo aiemmin puhuttu virtuaalivaluutan lainsäädännön kehittämisestä (aihe oli muun muassa esillä viime viikon katsauksessa), ja tämä on yksi askel sitä kohti. Lainsäädännöstä saatetaan äänestää toukokuisessa parlamentin täysistunnossa.

Ensimmäinen Bitcoin-yritys sai maksulaitoksen lisenssin Euroopassa

Bitcoin-pörssi Bitstampille on myönnetty Luxemburgissa maksulaitoksen lisenssi. Se on ensimmäinen bitcoin-pörssi, joka on saanut kyseisen lisenssin Euroopassa. Lisenssi astuu voimaan 1. heinäkuuta, mutta vielä ei tiedetä, tunnistavatko muut Euroopan unionin maat lisenssiä omien lakiensa mukaisiksi. Bitstamp kuitenkin uskoo lisenssin pätevän jokaisessa jäsenmaassa, ja lisenssin myöntäminenyritykselle ainakin osoittaa Bitcoinin aseman kohonneen Euroopan unionissa. 

Japani on tunnustanut bitcoinin rahaksi

Japani on virallisesti tunnustanut bitcoinin ja muut kryptovaluutat rahaksi. Tarkalleen ottaen Japanin parlamentti on hyväksynyt joukon digitaalivaluuttojen sääntelyä koskevia lakiehdotuksia, joiden mukaan bitcoinilla ja digitaalivaluutoilla on “vastaava funktio kuin rahalla”.

Lakimuutokset ovat osa Japanin valtion lainsäädännöllistä hanketta, jonka tarkoituksena on luoda sääntely-ympäristö, jossa bitcoin ja muut digivaluutat voivat toimia yhdessä Japanin pankkijärjestelmän kanssa samaan tapaan kuin perinteiset valuutat. Japani katsoo, että tällainen sääntely-ympäristö on omiaan sekä parantamaan Bitcoin-yritysten toimintaa että myös vähentämään digitaalivaluuttaan liittyviä riskejä.

Bitcoinilla on ollut Japanissa viranomaisten keskuudessa huono maine siitä saakka, kun aikoinaan maailman suurin Bitcoin-pörssi, Mt.Gox romahti ja sen toimitusjohtaja joutui vastaamaan Japanin oikeuteen kavallussyytteistä. Japanin uusin päätös kuitenkin osoittaa, että valtiolla ei ole aikomuksia jämähtää menneisyyteen, vaan mennä rohkeasti kohti digitaalisen talouden tulevaisuutta. Viikolla kuultiin myös japanilaisen bitcoin-pörssi bitFlyerin keränneen 27 miljoonan dollarin rahoituksen, joten kiinnostusta teknologiaan löytyy.

Teknologiamyönteisenä valtiona Japani ymmärtää ja tunnustaa Bitcoinin kieltämättömät edut (KUVA: Bitconnect.co)

Uusia Bittimaatteja Jyväskylään ja Helsinkiin

Bittiraha.fi:tä tarjoava Prasos Oy on laajentanut Bittimaatti-verkostoaan Jyväskylän Tawast-kauppakeskukseen, jossa automaatti otetaan käyttöön ensi viikolla. Lähiviikkoina aukaistaan myös uusi automaatti Helsingin Malmissa. Jopa Yle uutisoi tästä merkittävästä tapahtumasta. Aikaisemmin automaatteja löytyy muun muassa Helsingistä, Tampereelta, Kuopiosta ja Turusta.

Suurin osa Bittimaatti-verkoston Bitcoin-automaateista ovat yksisuuntaisia, eli niillä voi ostaa euroilla bitcoineja. Prasos Oy:llä on kuitenkin suunnitelmissa lisätä kaksisuuntaisten automaattien määrää markkinoilla ja parantaa palvelun laatua. Prasos Oy:n Bittimaatti-verkosto on yksi Euroopan merkittävimmistä Bitcoin-automaattiverkostoista.

Sinua lähimmän automaatin sijainnin ja statuksen voit tarkistaa helposti sivulta Bittimaatti.fi.

Bittimaatit ovat yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista hankkia bitcoineja

Coinmotionista entistä halvemmalla bitcoineja

Bittiraha.fi:n sisarpalvelu, kansainvälinen bitcoin-välittäjä Coinmotion, on julkaissut uuden hinnoittelumallin, joka tarjoaa asiakkaille määräalennuksia heidän ostaessaan kerralla suuremman määrän bitcoineja. Aikaisemmin Coinmotionilla on ollut käytössä 2% välitysmaksu, mutta uuden hinnoittelun myötä enemmän palvelua käyttävät voivat saada välitysmaksuista jopa 50% alennuksen.

Määräalennukset katsotaan 30 päivän ajanjaksolta ja ne ovat kumulatiivisia. Jos siis asiakas ostaa ensin 500 eurolla bitcoineja ja myöhemmin 30 päivän sisällä siihen päälle 1500 eurolla bitcoineja, annetaan välityskuluista alennus 2000 euron mukaan.

Määräalennusten lisäksi Coinmotionin on myös otettu käyttöön SOFORT-pankkisiirrot. SOFORTin avulla Coinmotion tukee välittömiä pankkisiirtoja 13 Euroopan valtiosta ja nopeuttaa kansainvälisiä bitcoin-ostoja merkittävästi.

Coinmotion on helppo, edullinen ja tehokas tapa ostaa, myydä ja käyttää bitcoineja

Loppukevennys: Bill Clinton sai bitcoineja

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected].