Viikkokatsaus 25/2015: Kreikan tilanne vaikuttaa bitcoinin kurssiin

Kuluneen viikon Bitcoin-uutisissa ykköspaikkaa on pitänyt Kreikka. Kreikan kriisiin uskotaan nostaneen arvoa ja monet uskoisivat Bitcoinin auttavan kansalaisia tällaisessa tilanteessa.

Viime viikon katsaus on luettavissa täällä.

Blogissa Jiri Keronen kertoo Mistä bitcoinin arvo syntyy.

Kuukausittain järjestettävä Helsingin Bitcoin-harrastajien tapaaminen pidetään keskiviikkona Hotelli Helkassa, klo 19 alkaen. Miittiin on vapaa pääsy.

Kreikka nostaa bitcoinin arvoa

Bitcoinin arvo nousi kolmen kuukauden ennätyslukemaan. Yksi arvonnousun syistä on Kreikan tilanne, mitä spekuloitiin jo viime viikon katsauksessakin. Kreikkalaisten kiinnostus Bitcoiniin on ollut kasvussa Bitcoin-pörsseissä ja Googlessa. Suurin syy nousuun lienee kuitenkin uutisista innostuneet spekuloijat eivätkä kreikkalaiset. Kreikka on ollut kuuma puheenaihe Bitcoin-yhteisöissä: Keskustelupalstoilla (mm. /r/bitcoin -etusivulla) Bitcoinia nostetaan ratkaisuksi tilanteessa, jossa pankit ovat kiinni ja rahankäyttöä rajoitetaan.

Suomessakin Bitcoinin nousu on saanut pientä mediahuomiota, kun uutissivusto Stara julkaisi artikkelin aiheesta.

Käyrä Bitstampin USD-kurssista. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.

Uudet suomalaiset bitcoineja hyväksyvät kauppiaat

Bittiraha.fin yhteistyökumppani Bitcoinkaupat.comin ansiosta Bitcoin-maksamisen mahdollisuudet ovat parantuneet huomattavasti, erityisesti Helsingissä. Tässä tuoreimpia bitcoinit hyväksyviä mestoja!

Helsingin keskustassa sijaitseva yökerho Club Capital.

Helsingissä sijaitseva ruokakauppa M-kauppa Arabia.

 

Maailman talous kun yskii, on rahalle turvasatama – Bitcoin toimii (vielä rajoitetusti) joka maailman maassa -…

Posted by M-kauppa Arabia on 17. kesäkuuta 2015

 

Vuokrapakun tai muutoavun tarpeeseen Vuokraapaku.fi sekä helppomuutto.fi.

Kauppahallin hienossa tunnelmassa sijaitseva Scandinavia Cafe, jossa voi käydä kahvittelemassa tai lounaalla.

Luottokorttifirmat tutkivat Bitcoinin potentiaalia 

Luottokorttifirmat MasterCard, American Express ja Visa ovat ryhtyneet tutkimaan bitcoinin ja lohkoketjun teknologiaa ja miettimään, miten he voisivat hyödyntää näitä omissa toiminnoissaan. Luottokorttifirmat näkevät bitcoinin mahdollisuudet ja potentiaalisen uhan omalle yritystoiminnalleen ja katsovat tarpeelliseksi sopeutua digitaalisen rahan tulevaisuuteen.

Nasdaq yhteistyökokeiluun Chainin kanssa

USA:n teknologiaosakkeita listaava pörssi Nasdaq on aloittanut yhteistyökokeilun start-up-firma Chainin kanssa. Yhteistyöprojektin tarkoituksena on tarkastalla, miten lohkoketjuteknologiaa olisi mahdollista käyttää hyväksi yksittäisten firmojen osakkeiden myymiseen ja vaihtamiseen samalla tavalla kuin sitä käytetään bitcoinien vaihtamiseen.

“Lohkoketjuteknologia määrittelee toistuvasti uudelleen sekä sen, miten vaihdanta tapahtuu, että jopa koko globaalia taloutta. Nasdaq aikoo olla tämän kehityksen keskiössä”, toteaa Nasdaqin toimitusjohtaja Bob Greifeld yhteistyöprojektista. Nasdaq aloitti lohkoketjukokeilunsa toukokuussa ja tuloksia on odettavissa tämän vuoden aikana.

Minecraft-serverillä käytetään bitcoineja rahana

PlayMC aukaisi bitcoineilla toimivan peliserverin maailman suosituimpiin ja menestyneimpiin peleihin kuuluvaan rakentelupeli Minecraftiin. PlayMC halusi perustaa serverin etenkin lapsia ajatellen, sillä pelaaminen on hauska tapa tienata omaa rahaa. Pelin rahayksikkönä toimivat bitcoinin sadasmiljoonasosat, satoshit, ja pelirahaa voi siirtää vapaasti pelimaailman ja todellisen maailman välillä. Huimia summia pelistä ei siis ole odotettavissa. Aiemmin bitcoineilla toimivia Minecraft-servereitä on pyörittänyt ainakin BitQuest. 

Bitcoinin liittäminen peleihin on mullistavaa, sillä aikaisemmin peleissä käytetty virtuaaliraha on ollut sidoksissa itse pelimaailmaan. Todellisessa maailmassa arvokkaan ja pelistä irrallisen bitcoinin käyttäminen pelin sisäisenä valuuttana rakentaa aivan uudenlaista siltaa pelin ja todellisuuden välille.

Ascribe säilöö taidetta Bitcoinin lohkoketjussa

Startup-yritys Ascribe keräsi 2 miljoonan dollarin rahoituksen palvelulleen, joka mahdollistaa taiteilijoille kuvien ja tekstien immateriaalioikeuksien toteutumisen seuraamisen. Ascriben avulla taiteilijat voivat tallentaa kuvat ja niiden immateriaalioikeudet Bitcoinin lohkoketjuun. Tämän lisäksi Ascriben avulla voi myydä kuvien käyttöoikeuksia, ja tulevaisuudessa palvelu myös seuraa kuvien käyttöä internetissä, jotta taiteilija voi puuttua luvattomaan käyttöön. Palveluun on myös mahdollista tallentaa fyysisten taideteosten tietoja.

BitLicense haettava 38 päivän sisään

New Yorkin vaatima Bitcoin-yritysten lisenssi on haettava 8. elokuuta mennessä, mikäli BitLicense-säädännön alainen yritys haluaa jatkaa tai aloittaa toimintaa osavaltiossa. 31-sivuisen ja 5000 dollaria maksavan hakemuksen täyttäminen ei ole mikään pikku juttu, sillä siinä vaaditaan useita liitteitä ja ulkopuolisten tahojen antamia lausuntoja, eikä maksua ole mahdollista saada takaisin. Lisenssin myöntäjä The New York State Department of Financial Services ei ole kertonut millaisia sanktioita lisensöimättömän liiketoiminnan pyörittämisestä tulee.

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected].