Viikkokatsaus 6: Kiina, luomuviljely ja FPS-pelit

Joka tiistainen katsaus kuluneen viikon Bitcoin-uutisiin on taas täällä. Viime viikon katsauksen voi lukea täältä. Tällä viikolla uutiset koskettavat mm. Kiinaa, luomuviljelijöitä, hakkerointia ja FPS-pelejä.

Kiina nostattaa Bitcoinin kurssia

Bitcoinin kurssi on ollut huimassa nousussa, ja osasyynä on varmasti kiinalaisten kasvava kiinnostus Bitcoiniin, mikä näkyy kiinalaisten pörssien nousevissa bitcoin-kursseissa

Bitcoin auttaa luomuviljelijöitä Argentiinassa

BitcoinFilm julkaisi lyhyen videon argentiinalaisesta luomuviljelijästä, Santiagosta, joka on alkanut hyödyntää bitcoinia liiketoiminnassaan. Santiago myy omien luomutuotteidensa lisäksi myös muiden alueen viljelijöiden tuotteita, ja Bitcoinin avulla he välttävät välikäsien tuomia lisäkustannuksia.

Google Glass saa oman Bitcoin-lompakon!

Google Glassille ja Anroidille julkaistaan vuoden 2014 alussa GlassPay-ohjelma, jolla saa maksettua ostoksensa bitcoineilla kivijalkaliikkeissä. GlassPay nopeuttaa kaupankäyntiä kivijalkaliikkeissä, sillä tuotteet skannataan itse ja maksukin tehdään jonottamatta kassalla. Ongelmaksi voi syntyä varastaminen, jos kauppa ei jollain tapaa seuraa, kuka on maksanut ostoksensa.

Nyt voit pelata nettipelejä bitcoineista

Pelimarkkinoilla on uusi Bitcoin-tekijä. LeetCoin aikoo tarjota palvelimia, joiden kautta pääsee pelaamaan suosittuja Steamin FPS- eli ammuskelupelejä. Tällä hetkellä valikoimassa on vain CounterStrike Source, jossa yhdestä taposta saa 0,001 bitcoinin palkkion, jonka häviäjä kustantaa.

Yhdysvaltalaisia Bitcoin-uutisia

Yhdysvalloissa on voinut ostaa lahjakortteja bitcoineilla jo pidemmän aikaa, mutta nyt mukaan on liittynyt eGifter, joka tarjoaa lahjakorttivaihtoehdoksi mm. Walmartin, jota voi Suomen mittakaavassa verrata S- tai K-ryhmän kaltaiseen kauppajättiin. Monet yhdysvaltalaiset voivat siis halutessaan ostaa kaikki tarvittavat perustarvikkeet ja ruokaostokset bitcoineilla.

Yhdysvaltalainen kirkkokin hyväksyy bitcoineja. Katolilainen Church of Saint John the Evangelist päätti ottaa vastaan Bitcoin- ja Litecoin-lahjoituksia ihan vain uteliaisuuttaan. Tähän mennessä bitcoin-lahjoituksia on tullut runsaat 2,5 BTC:a.

Bitcoin-nettipalveluiden hakkerointia joukkoistamisella

Crowdcurity tarjoaa Bitcoin-nettisivuistoille palvelua, jonka kautta on mahdollista saada hakkeroijia kokeilemaan sivuston turvallisuutta. Sivusto rekisteröidään Crowdcurityyn, hakkeroijat etsivät aukkoja sivustolta, ja sivusto maksaa palkkioita löydösten mukaan hakkeroijille.

Haittaohjelma salaa lompakoita ja pyytää lunnaita

Uusi tietokoneita salaava haittaohjelma pyörii netissä. CryptoLocker-haittaohjelma tulee tietokoneelle sähköpostiliitteenä, ja salaa kaikki tietokoneen tiedostot. Haittaohjelman tekijä väittää tietokoneen omistajan saavan tiedostot takaisin lunnaat maksamalla. Samankaltaisia lunnaita pyytäviä ohjelmia on toki ollut ennekin, mutta tiettävästi tämä on ensimmäinen ohjelma, jolla vaaditaan perinteisten rahojen lisäksi bitcoineja.