Bitcoinin hintaennusteet: Millaisia hintoja voimme odottaa 2021, 2031 ja myöhemmin?

Bitcoinin hintaennusteet

Jokainen haluaa kuulla uuden hintaennusteen bitcoinille. Jos bitcoinista halutaan tietää jotakin, se koskee aina hintaa. Ihmiset haluavat tietää, mikä bitcoinin hinta on tänään, huomenna, vuoden kuluttua, tai 10 tai jopa 20 vuoden kuluttua. Miksi? He haluavat tietää, kannattaako bitcoineja ostaa tänään, huomenna vai ei koskaan.

Bitcoinin hintaennusteet

Useimmat bitcoinia ylivertaisena kryptovaluuttana pitävät bitcoin-maksimalistit sanoisivat, että paras ajankohta ostaa bitcoineja oli eilen. Toiseksi paras aika taas on heidän mukaansa tänään. Jotkut analyytikot saattavat olla sitä mieltä, että bitcoinin arvo saattaa laskea tulevaisuudessa. Siitä syystä he suosittelevat ostamaan bitcoineja vasta silloin. Toiset analyytikot taas ennustavat, että bitcoin tulee olemaan arvoton, ja että sen ostaminen milloin tahansa on suuri virhe.

Kukaan ei tietenkään voi täydellisesti ennustaa tulevaisuutta. Ja vaikka voisikin, kukaan ei uskoisi. Kuvittele palaavasi ajassa taaksepäin kertomaan maailmalle, että vuoden 2020 alussa massiivinen pandemia saapuisi maapallolle. Kuvittele kertovasi kaikille, ettei talous (tai elämä itsessään) tulisi enää milloinkaan olemaan samanlaista kuin ennen. Olisit kuulostanut hullulta.

Olemme silti tässä tilanteessa. Monet analyytikot väittävät, että pandemian mukanaan tuomat rahapoliittiset muutokset ovat olleet keskeisessä asemassa BTC:n huimassa nousussa vuosina 2020 ja 2021. Nämä muutokset – ja useat muut tekijät – vaikuttavat todennäköisesti bitcoinin arvoon vuosikausia.

Vaikka kryptovaluuttamarkkinoiden tulevaisuutta voi olla mahdotonta ennustaa, voit kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin miettiessäsi, mikä bitcoinin arvo tulee olemaan tulevaisuudessa.

Bitcoinin hintaennusteet: BTC:n hinta vuonna 2021 & 2031

Bitcoinin hinnan ennustamiseksi joulukuulle 2021 voidaan tarkastella tekijöitä, jotka vaikuttavat tällä hetkellä markkinoihin kaikkialla maailmassa. Jotkin noista tekijöistä ovat oletettavasti ajankohtaisia myös muutaman kuukauden kuluttua. Mutta entä Bitcoinin arvo 5 vuoden kuluttua? Mitä bitcoin saattaisi maksaa 10 vuoden päästä?

Kun mietitään bitcoinin arvoa pitkällä tähtäimellä, tulee ottaa huomioon muutama seikka. Analyytikot käyttävät useita strategioita, joihin sisältyvät muun muassa liikkuvien keskiarvojen laskeminen ja Fibonacci retracement -tasot. Jotkut tukeutuvat tekoälyyn ja syväoppimistyökaluihin.

Bitcoinin hintaennusteet: BTC:n hinta vs. kysyntä ja tarjonta

Jos sinun kuitenkin pitäisi tietää yksi asia bitcoin-hintaennusteiden tekemisestä, tämä saattaa olla se. Tällä hetkellä bitcoinin hinta on lähes suora osoitus markkinoiden tilasta. Bitcoinin hintaan vaikuttaa reaaliajassa markkinavoimista yksinkertaisin – kysynnän ja tarjonnan laki.

Toisin sanoen bitcoinin hinta määräytyy lähes yksinomaan sen perusteella, kuinka paljon sitä ostetaan, omistetaan ja myydään. Mitä useampi ihminen ostaa bitcoineja, sitä korkeampi sen hinta on. Mitä useampi omistaa bitcoineja, sitä enemmän sen hinta vakaantuu. Mitä useampi myy bitcoineja, sitä enemmän sen hinta laskee.

Tällainen hinnoittelun yksinkertaisuus johtuu useista bitcoinille luonteenomaisista tekijöistä. Bitcoinilla on ensinnäkin 21 miljoonan kappaleen kiinteä maksimimäärä. 13. huhtikuuta 2021 bitcoinin kierrossa oli 18 681 825 bitcoinia. Tarjontaan lisätään bitcoineja päivittäin, kun louhijat saavat niitä palkkiona verkon transaktioiden vahvistamisesta. Verkon algoritmi on kuitenkin suunniteltu niin, että liikkeelle lasketaan hiljalleen vähenevä määrä bitcoineja ja lopulta uusien bitcoinien syntyminen päättyy, kun 21 miljoonaa tulee täyteen arviolta vuonna 2140. Ajan myötä bitcoinista tulee harvinaisempaa.

bitcoinin hinta coinmarketcap
Lähde: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Mikä määrittää yhden BTC:n hinnan?

Vaikka kiertävään tarjontaan lisätään päivittäin uusia bitcoineja, ei ole olemassa keskusviranomaista, joka voisi mielivaltaisesti lisätä kokonaistarjontaan 10 000 BTC. Bitcoin on siis inflaatiovastainen omaisuuserä.

Lisäksi bitcoin-markkinat ovat aktiivisia reaaliajassa joka hetkellä. Siksi BTC:n hinta reagoi uutisiin, sosiaaliseen mediaan, rinnakkaismarkkinoihin ja muihin tekijöihin välittömästi. Bitcoinin hintareaktioiden ja sijoittajien osto-, myynti- ja omistuspäätöksiin vaikuttavien tekijöiden välillä ei siis käytännössä ole viivettä lainkaan.

Sen sijaan Yhdysvaltain dollarin arvon määräävät tekijät ovat kiistatta monimutkaisempia. Yhdysvaltain keskuspankki voi lähes koska tahansa päättää lisätä talouteen biljoona dollaria. Lisäksi valuuttamarkkinat eivät välttämättä vastaa tällaisiin käytäntömuutoksiin välittömästi. Muutokset dollarin arvoon voivat sen sijaan tapahtua viikkojen tai kuukausien aikana.

Bitcoinin tunnetusti korkea volatiliteetti

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka analyytikon tulee ottaa huomioon tehdessään bitcoin-hintaennustetta on volatiliteetti. BTC on tunnetusti volatiili eli sen arvo vaihtelee runsaasti. Valuutan volatiliteetti on saattanut pelottaa piensijoittajia (etenkin, jos BTC ei ollut heille ennestään tuttu). Nopeaa kaupankäyntiä tekeville institutionaalisille sijoittajille bitcoinin volatiliteetti on mahdollisesti ollut sen suurin etu.

Koituuko volatiliteetti bitcoinin tuhoksi?

Bitcoinin hinnan vaihtelu tänä päivänä, vuoden 2021 toisella neljänneksellä, on hyvin erilaista kuin 5 vuotta sitten – tai jopa vuosi sitten.

BTC esimerkiksi romahti lähes 30 prosenttia muutaman päivän aikana maaliskuussa 2020. Vaikka romahdus oli tuohon aikaan jokseenkin epätavallinen on bitcoinin hinta romahtanut aikaisemmin useita kertoja jopa yli 30 prosenttia. Itse asiassa tällaiset suuret romahdukset ovat niin suuri osa bitcoinin historiaa, että 99 Bitcoins on luonut ”bitcoinin kuolinilmoitussivuston”. Sivustolla luetellaan yli 400 tapausta, joissa joku on virallisesti julistanut bitcoinin ”kuolleeksi” arvon romahduksen jälkeen.

Bitcoinin kasvettua suuremmaksi ja tuottoisammaksi ovat valuutan vuosittaiset kuolinilmoitukset vähentyneet. Vuonna 2017 ilmoituksia tuli 124, vuonna 2019 vain 41. Vuonna 2020 niitä tuli 14. Siksi myös mahdolliset bitcoin-hintaennusteet muuttuvat.

Bitcoinin hintavaihtelu on vähentynyt

On myös havaittu, että bitcoinin hintavaihtelu on vähentynyt ajan myötä. Bitcoin kokee varmasti edelleen teräviä korjausliikkeitä esimerkiksi saavuttaessaan uuden ennätysarvon. Ajan myötä korjausliikkeitä vaikuttaa kuitenkin tapahtuvan harvemmin. Kun niitä esiintyy, ne eivät useinkaan ole yhtä vakavia kuin valuutan aikaisemmat arvon romahdukset, joita tapahtui suhteellisen säännöllisesti.

Siksi monet bitcoin-hintaennusteita tekevät analyytikot uskovat, että ajan myötä bitcoinin hinta voi jatkaa vakiintumistaan. Useat analyytikot (ja mahdollisesti jotkut miljardöörisijoittajat) kuitenkin uskovat, ettei bitcoin tule saavuttamaan tuota pistettä vielä pitkään aikaan.

Kuinka paljon bitcoin tulee maksamaan vuoden 2021 lopussa?

Useat analyytikot ennustavat, että bitcoinin arvo nousee vähintään 100 prosenttia vuoden 2021 loppuun mennessä.

Esimerkiksi Pantera Capitalin toimitusjohtaja Dan Morehead kirjoitti aiemmin tänä vuonna odottavansa virta-varantomallin perusteella, että BTC:n arvo nousee 115 000 Yhdysvaltain dollariin kolikkoa kohti ennen kesän 2021 loppua. Tunnettu lähetystoiminnan harjoittaja ja finanssianalyytikko Max Keiser ennustaa bitcoinin vuoden 2021 hinnaksi 220 000 dollaria.

Kaupankäyntialusta PrimeXBT:n analyytikot tähtäävät vielä korkeammalle ja ehdottavat, että bitcoinin arvo saattaa ylittää 325 000 dollaria vuoden loppuun mennessä.

Bloomberg Intelligencen vanhempi hyödykestrategi Mike McGlone ennusti, että että bitcoinin arvo saattaa nousta yli 400 000 dollariin vuoden loppuun mennessä. ”Bitcoinin tekniset näkymät vuodelle 2021 ovat nousujohteisia, jos aiemmat mallit toistuvat”, hän kirjoitti ja selitti bitcoinin olevan ”samankaltaisessa tilanteessa kuin vuoden 2013 noin 55-kertaisten ja vuoden 2017 15-kertaisten voittojen aikana”.

Bitcoinin hintaennusteet: BTC:n hinta vuonna 2030, 2040 ja myöhemmin

Mikä voisi olla bitcoinin hinta tämän vuoden jälkeen? Entä 10 vuoden, tai jopa myöhemmin?

Paljon riippuu bitcoinin ja lohkoketjuteknologian merkityksestä tulevaisuudessa. Jotkut uskovat, että BTC:n taloudellinen merkitys jatkaa kasvuaan, kun hedge-rahastot ja muut institutionaaliset sijoittajat jatkavat inflaatiolta suojautumista bitcoinin avulla. Toiset taas ennustavat, että hallitukset tulevat kieltämään bitcoinin ja että valuutan hinta voi lopulta romahtaa täysin.

Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, että bitcoin saattaa kasvaa suuremmaksi kuin koskaan aiemmin, kun digitaalisten valuuttojen merkitys yhteiskunnassa kasvaa. Nämä tekijät vaikuttavat asiantuntijan tekemään bitcoin-hintaennusteeseen. Jos haluat oppia lisää bitcoinin toimivuudesta, niin tutustu muihin blogikirjoituksiimme. Voit ostaa bitcoinia turvallisesti osoitteesta Coinmotion.com.

3 thoughts on “Bitcoinin hintaennusteet: Millaisia hintoja voimme odottaa 2021, 2031 ja myöhemmin?

  1. Leif says:

    Tyhmä kysymys. Onko Bitcoinissa joku osa, jota ei voi muuttaa? Tulee mieleen fork-päivityskeskustelut joku vuosi sitten. Ihan kuin siis Bitcoinia voi muuttaa, mutta jostain syystä niiden määrää ei voi muuttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *