Pitäisikö sijoittaa osa eläkerahastosta bitcoiniin?

eläkerahasto bitcoin

Mitä olet suunnitellut eläkepäiviesi varalle? Kenties rauhallista ja rentoa elämää, vapaana rahahuolista? Toiveena matkustella tai remontoida asuntoa? Eläkesäästämistä kannattaa ajatella jo reilusti ennen kuin tilanne tulee käsille, muuten voit helposti jäädä pulaan riittämättömien rahavarojen kanssa. Perinteinen muoto eli kuukausittaiset rahansiirrot säästötilille tai rahastoihin ovat yksi vaihtoehto. Tässä artikkelissa käymme läpi toista muotoa, eli miksi pitäisi sijoittaa osa eläkerahastosta bitcoiniin.

Jos kaipaat heti kärkeen tarkempaa tietoa siitä, mikä on bitcoin, lukaise ensin rautalankaa bitcoinista ja aloitusopas bitcoin-käyttäjille.

Lyhyesti, bitcoin on kryptovaluutta joka perustuu matemaattisiin laskutoimituksiin eli lohkoketjuihin. Lohkoketjut ovat vähän kuin kaikille avoin tilikirja, joka varmistaa toimintojen avoimuuden ja luotettavuuden. Bitcoin on siis täysin turvallinen ja kopioimaton valuutta, jonka siirrot ovat jäljitettävissä. Vaihteluistaan huolimatta bitcoin tulee kasvattamaan arvoaan tasaisesti ylöspäin vuosien kuluessa.

Miksi perustaisin eläkerahaston?

Yksityinen eläkesäästäminen on lisääntynyt voimakkaasti erityisesti sekä 90-luvun laman että 2000-luvun jälkivuosien taloudellisen taantuman myötä. Eläkesäästäminen tuo vapautta eläkepäiviin ja täydentää lakisääteistä eläketurvaasi, joka yleensä ei mahdollista samaa elintasoa kuin ollessasi työssäkäyvänä. Säästettyjen rahavarantojen myötä voit esimerkiksi jäädä eläkkeelle samaan aikaan puolisosi kanssa, vaikkei varsinainen eläkeikäsi olisi vielä käsillä. Säästöjä voi käyttää myös harrastamiseen tai isompiin menoeriin varautumiseen. Jos mietit paljonko eläkettä tulet saamaan ilman sijoituksia, voit tarkistaa sen esimerkiksi Eläkelaskurilla. Mieti, millaisiin elämyksiin voisit päästä käsiksi pienellä lisäpanoksella!

Perinteisessä eläkesäästämisessä siirrät kuukausittain tietyn summan kohtuullisen koron säästötilille, joka kasvattaa varallisuuttasi varmasti mutta hitaasti tai sijoitat rahastoihin. Näitä voit tehdä minkä tahansa pankin kautta, joko heidän avustamanaan tai itsenäisesti. Bitcoin-eläkesäästämisen etu puolestaan on nopeampi kasvu samalla aikajänteellä sekä valuutan osto silloin kun itse haluat – jos on meneillään rahallisesti tiukempi kuukausi, voit seurata olemassa olevan potin kasvua ilman uutta sijoitusta. Strateginen ajattelija hajauttaa sijoituksensa, eikä laita kaikkia muniaan yhteen koriin.

Huolenaiheena bitcoiniin sijoittamisessa ylipäätään on toki kryptovaluuttojen vaihteluherkkyys ja epävarmuus. Markkinoita on vaikea ennustaa eikä niistä voi laatia pitkälle luotettavia malleja. Bitcoinin asema verotuksellisesti täytyy ottaa myös huomioon, bitcoinista saatu voitto nimittäin katsotaan pääomatuloksi, joka pitää ilmoittaa verottajalle. Vero.fi on julkaissut oppaan siitä, miten voit varmistua toimivasi tämän osalta oikein. Virtuaalivaluuttatulot ovat Suomessa verotettavia sinä vuonna, kun niitä käytetään esimerkiksi laskujen maksamiseen. 

On hyvä varmistua myös siitä, että bitcoin-sijoituksesi säilytetään turvallisesti. Verkossa on erilaisia bitcoin-lompakoita tähän käyttöön, joiden lisäksi Coinmotion tarjoaa suomenkielistä asiakaspalvelua ja heillä on kattava yksityispankkipalvelu, joka on luotettava tapa aloittaa sijoitus- ja säästämistoiminta. Yksityispankkipalvelun avulla voit hoitaa kaikki bitcoiniin liittyvät toimeksiantosi ja saat laadukasta konsulttipalvelua. Tähän valuuttaan erityisesti perehtynyt palvelu ajaa sinun etuasi ja asiaasi. 

Bitcoinin etu eläkesäästämisessä

Muualla maailmassa bitcoinin sitominen eläkerahastoon on jo normaalia päivittäistoimintaa. Yhdysvalloissa eläkesäästäminen bitcoinin avulla on nouseva trendi ja sitä on mahdollistettu myös halvemman verotuksen kautta. Sijoitusyhtiöt kuten Fidelity tai iTrustCapital tarjoavat nykyisin räätälöityjä eläkerahastopalveluita, joiden kautta on myös mahdollista tehdä eläkesäästämistä bitcoiniin.  

Bitcoin on kiinnostava sijoituskohde ainutlaatuisuutensa vuoksi. Se on kehitetty irrallisena osana perinteisestä markkinataloudesta ja tarjoaa näin poikkeuksellista arvoa, koska bitcoin ei korreloi muiden markkinoiden kanssa. Ennakkoluuloista huolimatta bitcoin ei myöskään ole mikään uusi “villitys” vaan ollut olemassa jo yli kymmenen vuotta ja kasvattanut sekä suosiotaan että arvoaan jatkuvasti.

Eläkesäästäminen on pitkän aikajänteen säästämistä, johon kannattaa käyttää jopa kymmeniä vuosia. Bitcoinin kohdalla tähän on helppo käyttää hyväkseen toimintatapaa nimeltä hodlaus. Hodlaus on kirjoitusvirheestä (hodlaus vrt. holdaus) liikkeelle lähtenyt malli, jossa hankitaan bitcoineja ja sitten pidetään niitä vain hallussa pidempiaikaisesti sen kummemmin asiaa seuraamatta. Tämä on erityisen hyvä strategia ihmisille, joilla ei ole aikaa, halua tai ymmärrystä päivittäisten markkinoiden seuraamiseen. Asiaan perehtymätön voisi helposti hävitä paljon rahaa myymällä paniikissa tai ostamalla kun hinta on korkein. Hodlaajat keskittyvät pitkän aikavälin sijoitustoimiin ja jättävät lyhyet muutokset huomioimatta. Se on helppo, turvallinen ja tuottava bitcoinin sijoitustapa. 

Bitcoin on tehokas varallisuuden kasvattamismuoto, johon kannattaa sitoa eläkerahastonsa nyt kun aloittaminen on täysin vaivatonta ja arvo nousee tasaisesti itsestään. Sinun ei tarvitse huolehtia kurssien seuraamisesta ellet itse halua. Voit ostaa kaikki toimeksiantoihin liittyvät palvelut ohessa tai tehdä bitcoinin seuraamisesta palkitsevan harrastuksen itsellesi. Eläkkeelle päästyäsi olet säästämiseen käytettyjen vuosien määrästä riippumatta ehtinyt kerätä mukavan pesämunan, jonka voit realisoida kokonaan tai jättää osan kasvamaan edelleen. 

Perusteluja bitcoinin ostamisen ajankohtaisuudelle juuri nyt löydät myös tästä jutusta! Mikäli yksityiskohdat pohdituttavat tai haluat lisää informaatiota, jätä ihmeessä kommentti. Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi.

Tätä artikkelia ei tule ymmärtää sijoitusneuvona. Sijoittamiseen liittyy riski menettää sijoitettu pääoma kokonaan ja se tulisi huomioida aina ennen sijoituspäätöstä.

1 thoughts on “Pitäisikö sijoittaa osa eläkerahastosta bitcoiniin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *