Bittiraha ja Coinmotion toivottavat hyvää joulua – Viikkokatsaus 51/2021

Hyvää joulua, arvon kryptokansa! Juhlapäivän kunniaksi Bittirahan sisarpalvelu Coinmotion on päättänyt vuorokauden ajan tarjota pyöreän nollan prosentin kaupankäyntikulut asiakkailleen, joten alustalla on entistä kannattavampaa vierailla 25. päivä.

Joulukuun kurssikehityksen otettua takapakkia marraskuun huipuista voikin olla varsin otollinen hetki ostaa itselleen tai läheisille jonkin verran bitcoineja sukanvarteen joko juhlapyhiä tai ensi vuotta varten. Vuosi 2022 voi nimittäin tuoda mukanaan sellaisia kasvupyrähdyksiä, joista ei enää aiemmille tasoille tiputa. Toistaiseksi meneillään olevaa myyntipainetta ja markkinanäkymiä käsitellään tarkemmin uusimmassa teknisessä analyysissamme.

Vuoden lähestyessä loppuaan myös bitcoinin kokonaismäärä on saavuttanut merkittävän 90 prosentin merkkipaalun. Tämä tarkoittaa sitä, että alle 10% kaikista bitcoineista on enää louhimatta. Jäljellä olevan osuuden louhimisen arvioitaan kuitenkin kestävän reilusti yli vuosisadan, joten louhijoiden ei tarvitse ihan heti murehtia toimintansa tyrehtymisestä.

Viikon muissa uutisissa meillä on El Salvadorin suunnitteilla oleva Bitcoin-kaupunki, vuosien takaisten ostajien jatkuva hodlaus sekä Coinmotionin yhteistyö musiikkiartistin ja salibandyjoukkueen kanssa.

Vain kymmenesosa bitcoineista on enää louhimatta

Blockchain.comin tuoreen datan mukaan jo yli 90% kaikista bitcoineista on louhittu. Tämän merkittävän virstanpylvään myötä alle kymmenesosa kaikista 21 miljoonasta bitcoineista on enää louhimatta.

Kierrossa olevien bitcoinien määrä ylitti maanantaina 18,89 miljoonaa kappaletta, joskin näistä suuren osan arvioidaan olevan tavoittamattomissa hukattujen privaattiavainten takana. Näiden louhiminen kesti noin 13 vuotta, mutta kasvavan vaikeuden ja neljän vuoden välisten lohkopalkkioiden puoliintumisen myötä jäljellä olevan osuuden louhinta tulee kestämään huomattavasti pidempään. Nykyisten arvioiden mukaan viimeiset bitcoinit tullaan louhimaan vasta yli sadan vuoden päästä.

Koska Bitcoinin lohkoketju luo uusia bitcoineja palkkiona louhituista lohkoista, lohkopalkkioiden puoliintuminen varmistaa, että uusia bitcoineja syntyy yhä hitaammin kokonaismäärän kasvaessa. Toukokuusta 2020 lähtien louhijat ovat tienanneet 6,25 bitcoinia lohkoa kohden. Seuraavan vuonna 2024 tapahtuvan puoliintumisen myötä tämä määrä tippuu 3.125 bitcoiniin per lohko.

Vuoteen 2040 mennessä lohkopalkkion on laskettu vähenevän alle 0,2 bitcoiniin per lohko. Tuossa vaiheessa vain 80 000 bitcoinia 21 miljoonan kokonaismäärästä on jäljellä. Viimeisen kokonaisen bitcoinin louhimisen on arvioitu puolestaan kestävän jopa 40 vuotta ja valmistuvan vuoden 2140 tienoilla.

El Salvador rakentaa Bitcoin-kaupungin

Maailman ainoa bitcoinin laillisena maksuvälineena hyväksynyt valtio El Salvador suunnittelee rakentavansa kokonaisen kaupungin Bitcoinin ympärille. Maan presidentti Nayib Bukele ilmoitti uutisesta yleisölle Bitcoin-teemaviikon yhteydessä pitämässään puheessa maan pääkaupungissa Sal Salvadorissa.

Niin kutsuttu ”Bitcoin City” tulee sijaitsemaan Fonsecan lahden alueella lähellä tulivuorta. Presidentti Bukelen mukaan El Salvadorin hallitus suunnittelee myös rakentavansa voimalaitoksen tulivuoren yhteyteen sekä kaupungin että bitcoin-louhinnan tukemiseen.

Presidentti lisäsi, että Bitcoin City tulee olemaan täysimittainen suurkaupunki sekä kaupallisilla että asumiseen tarkoitetuilla alueilla. Kaupunki tulee sisältämään lentokentän sekä sataman ja raideliikenteen. Lisäksi kaupunki tullaan muotoilemaan kolikon muotoiseksi ympyräksi, jonka keskustaan rakennetaan valtava bitcoin-symboli. Kaupunki tulee myös olemaan täysin vapaa kiinteistö-, pääoma- ja tuloveroista.

Bukelen mukaan El Salvador suunnittelee myös lanseeraavansa miljardin dollarin ”bitcoin-joukkovelkakirjan”, eli rahakkeeksi muutetun finanssi-instrumentin Blockstreamin kehittämään Liquid Networkiin. Tästä summasta puolet, eli 500 miljoonaa dollaria, tullaan käyttämään energiantuotannon ja bitcoin-louhinnan kannalta tarpeellisen infrastruktuurin rakentamiseen. Toiset 500 miljoonaa on puolestaan tarkoitus käyttää uusien bitcoinien ostamiseen. Bitcoinin nykyisen kurssihinnan myötä El Salvadorin valtion kirstun bitcoinien arvioidaan tämän myötä kasvavan noin 9 500 kappaleeseen.

Vuosien takaiset BTC-ostajat hodlaavat edelleen

Tuoreen datan mukaan vuoden 2017 edellisen härkämarkkinan huipuilla bitcoineja ostaneet sijoittajat eivät edelleenkään ole myyneet kolikoitaan. Tämä tarkoittaa sitä, että niin sanottu hodlaus elää edelleen vahvana näiden sijoittajien keskuudessa.

Vuoden 2021 huomattavista hinnanousuista ja yhtä vahvoista korrektioista huolimatta sijoittajat vaikuttavat siis uskovan yhä vahvempaan kasvuvaraan. Data kertoo myös, että vuosien takaisten ostajien lisäksi vuonna 2020 markkinoille rynnänneet tai positioitaan kasvattaneet sijoittajat kieltäytyvät myymästä bitcoinejaan.

Hodl Waves metriikan mukaan 6-12 kuukauden “hodlaajien” määrä on noussut kesäkuun 8,7 prosentista 21,4 prosenttiin marraskuun puoliväliin mennessä. Samalla useita vuosia säilyneiden kolikoiden määrä on vähentynyt vain hieman. Tiedot alleviivaavat teoriaa, jonka mukaan vain harvat BTC-omistajat suunnittelevat myyvänsä kolikoitaan nykyisillä hinnoilla, vaikka kurssi on lähellä marraskuussa tavoitettua kaikkien aikojen huippua.

Lohkoketjuanalyytikko William Clementen mukaan myös yli neljää vuotta vanhemmat bitcoinit istuvat tiukasti hodlaajien käsissä. Tämän on tulkittu tarkoittavan, että härkämarkkinalla on yhä liikkumavaraa ylöspäin korrektioista huolimatta.

Lepotilassa olevien kolikoiden heikko virtaus tarkoittaa, että vuosia sitten ostetut bitcoinit ovat yhä suhteellisen koskemattomia,” Clemente kirjoitti Twitterissä.

Ensimmäinen bitcoinilla rahoitettu musiikkivideo julkaistiin

Maailman ensimmäinen täysin bitcoinilla rahoitettu musiikkivideo on julkaistu. Artisti Hueccon uusi kappale ”Bajo tu piel” (suom. ihosi alla) on tuotettu yhteistyössä Coinmotionin kanssa, joka toimii sponsorina ja välittäjänä musiikin myynninedistämisessä.

Uuden kappaleen myötä Hueccosta on tullut ensimmäinen espanjalainen ja yksi mailman johtavista artisteista, jotka hyväksyvät Bitcoinia ja Ethereumia maksuvälineinä teoksistaan. Kyseiset kryptovaluutat käyvät myös maksuna tulevasta vuoden 2022 ”XV Anniversary” kiertueesta.

Kyseinen kryptoklippi on rahoitettu kokonaan Bitcoinilla. Tähän sisältyvät maksut kaikille osallistujille, joihin lukeutuvat ohjaajat, tuottajat, taiteilijat, mallit sekä jahtien ja veneiden vuokrat valo- ja ääniefektien sekä kommunikaation lisäksi. Toistaisten tietojen mukaan tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun artisti ei käytä fiat-valuuttaa, eli esimerkiksi euroja tai dollareita, maksuvälinenä videoklipin tuottamiseen. Tämän myötä Huecco on nimennyt kappaleen maailman ensimmäiseksi ”kryptoklipiksi” ja todennut lisää olevan tulossa vuonna 2022.

Vuonna 1994 uransa aloittanut espanjalainen artisti Huecco tunnetaan myös nimellä Iván Sevillano Pérez. Artisti nousi suurempaan maineeseen vuonna 2006 julkaistun kappaleensa ”Pa mi guerrera” myötä. Hueccolla on tällä hetkellä yli 100 miljoonaa Spotify-kuuntelijaa.

Siirryimme asiakkaasta yhteistyökumppaniksi tässä historiallisessa ja palkitsevassa yhteishankkeessa kryptovälittäjän ja musiikin välillä,” Huecco kommentoi yhteistyötä Coinmotionin kanssa.

primer video clip financiado criptomonedas bitcoin criptoclip coinmotion huecco

Coinmotion ja salibandyjoukkue kryptoyhteistyössä

Suomen johtava kryptovaluuttojen välittäjäpalvelu Coinmotion ja espoolainen salibandyjoukkue Westend Indians ovat ilmoittaneet aloittavansa yhteistyön. Yhteistyöneuvottelut lähtivät liikkeelle Westend Indiansin pelaajan Aaro Astalan yhteydenoton myötä. Tyytyväisenä Coinmotionin asiakkaana Astala halusi löytää tavan yhdistää ammatilliset sekä henkilökohtaiset mielenkiinnon kohteensa.

Astalan aloitteen myötä Coinmotion ja Westend Indians solmivat yhteistyösopimuksen levittääkseen salibandyfaneille tietoa turvallisesta kryptovaluuttasijoittamisesta suomalaisen välittäjäpalvelun avulla. Yhteistyön on toistaiseksi tarkoitus kestää yhden vuoden ajanjakson, jonka jälkeen sitä voidaan jatkaa.

Yleisötapahtumien palatessa suomalaisten arkeen salibandyn katsojat tulevat näkemään Coinmotionin mainoksia stadioneilla ja kaukaloissa. Organisaatiot jakavat yhdessä tietoa kryptovaluutoista sekä ainutlaatuisista eduista salibandyn faneille. Tämän lisäksi kaksi kultatason urheilijaa, Aaro Astala ja Otto Lehkosuo, mainostavat erikoistarjouksia faneilleen omilla sosiaalisen median kanavillaan.

“Olemme hyvin innoissamme aloittamassa yhteistyötä Westend Indiansin kaltaisen organisaation kanssa. Yhdessä voimme tuoda kansainvälisen kryptovaluuttojen sekä urheilun yhdistävän trendin kotimaan markkinoille. Globaali trendi on ollut nähtävissä kryptotoimijoiden sekä urheiluseurojen välisten yhteistyösopimusten, sekä fani-tokeneiden kasvavassa määrässä. On hienoa olla yhdessä trendin aallonharjalla ja ottaa suomalaisia mukaan kryptovaluuttasijoittamisen pariin,” Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen totesi yhteistyökuvioista.  

Coinmotion palvelu on suunnattu aikaisemmasta kokemuksesta kryptovaluuttasijoittamiseen riippumatta kaikille, ketkä haluavat sijoittaa kryptovaluuttoihin helposti ja turvallisesti.Yhtiön tavoitteena on tehdä kryptovaluutoista helposti lähestyttäviä taustasta, sijainnista tai iästä huolimatta. Vuonna 1992 perustettu Westend Indians puolestaan on yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista ja yksi Espoon suurimmista urheiluseuroista. Miesten edustusjoukkue pelaa salibandyn F-liigassa ja on Espoon seuratuimpia urheilujoukkueita. 

coinmotion-x-westend-indians (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *