Bitcoinin ja altcoinien kehitysseurantaa helpottava pisteytysjärjestelmä lisätty Coinmarketcap-palveluun

Suosittu bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen hintakehitystä, vaihtovolyymeja ja kauppapaikkoja listaava Coinmarketcap.com on lisännyt palveluunsa kryptovaluuttojen terveyttä kuvaavan indeksin. Mittari kulkee nimellä FCAS (Fundamental Crypto Asset Score), joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa kryptovaluuttojen laatua mittaavaa pisteytysjärjestelmää. Järjestelmässä seurattavia asioita ovat käyttäjien aktiivisuus, kehittäjien toiminta sekä kryptovaluutan kehitysaste.

Bitcoinilla hyvät pisteet, Ethereumilla vielä paremmat

Parhaita pisteitä FCAS-pisteytyksessä saavat löytyvät markkina-arvoltaan suurimpien kryptovaluuttojen joukosta. Järjestys ei kuitenkaan ole markkina-arvojen mukainen. TOP-10 kryptovaluutoista Bitcoinin edellä pääsevät EOS 914 pisteellä sekä Ethereum 909 pisteellä. Järjestelmä pisteyttää kryptovaluutat välillä 0-1000 pistettä. Kärkipäähän markkina-arvoltaan sijoittuvilta heikoimmat pisteet FCAS antaa dollarin arvoa seuraavalle Tetherille (437) ja Bitcoinista haarautuneelle Bitcoin Cashille (532).

Vaikka pisteytysjärjestelmä on lisätty Coinmarketcapiin vasta hiljattain, niin sen toteuttajat ovat tehneet pisteytystä jo pitkään. Voitkin tarkastella pisteiden muutosta vuoden 2018 maaliskuusta saakka. Seuraavassa muutamien markkina-arvoltaan merkittävimpien kryptovaluuttojen pistekehitys viimeisen kolmen kuukauden ajalta.

Bitcoinin saamien pisteiden muutos on ollut vähäistä viime kuukausina. Arvion mukaan sen kehityksessä ei ole tapahtunut mitään kovin dramaattista.

 

Luottamus Ethereumiin on vahvistunut viime kuukausina. Helmikuun alussa Bitcoin sai vielä paremmat pisteet, mutta sittemmin Ethereum on kiilannut ohi.

 

Bitcoin Cashin pisteet ovat olleet viime kuukausina laskussa. Helmikuun alussa nähdyn romahduksen jälkeen pisteet tipahtivat kauas muista kärkipään projekteista.

Pisteytysjärjestelmästä tukea sijoituspäätöksiin

Pisteytysjärjestelmän lisäämisen taustalla on Coinmarketcapin tavoite antaa sijoittajille yhä parempaa dataa sijoituspäätöstensä tekemiseen. Pisteytykseen voikin olla hyödyllistä tutustua ennen uuteen kryptovaluuttaan sijoittamista. Esimerkiksi tämän hetken pisteiden valossa Bitcoin Cash näyttää huomattavasti arveluttavammalle valinnalle kuin Bitcoin, Ethereum tai EOS. Myös pörsseissä vaihdantaan käytettävän Tetherin pisteet ovat huolestuttavan heikot, tosin ne ovat olleet sitä koko tarkastelujakson ajan.

Pääset tarkastelemaan eri kryptovaluuttojen saamia pisteitä Coinmarketcap.com sivustolla valitsemalla kryptovaluutan, jota haluat tarkastella ja sen omalta sivulta kohdan “Ratings”. Näet sieltä pisteytyksen historiallisen kehityksen ja voit valita siitä aikavälin, jonka kehitystä haluat tarkastella.

Kuusi parhaat pisteet saanutta kryptovaluuttaa ja niiden pistemäärät. Kirjain S (superb) on paras luokitus ja A (attractive) toiseksi paras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *