Saatamme pian nähdä uusia huippuja – Bitcoin markkina-analyysi 17.1.2020

Edellisessä analyysissa kirjoitin;

“Viikkokaaviossa meillä on muodostunut selkeä lyhyen aikavälin alue valkoisilla pisteviivoilla merkittynä. Viikon sulkeutuminen yli tai ali voisi todennäköisesti määrittää lyhyen aikavälin liikkeen suunnan.”

Ja;

“Jos alamme sulkemaan päiväkynttilöitä yli oranssin 2 vuoden keskiarvon ja viikottaisten huippualueiden niin muutan mieleni härkämäisemmäksi. Tässä tapauksessa liikkeet alaspäin olisi peruttu ja voisimme hyvinkin aloittaa vahvan rallin.”

Katsotaan seuraavaksi mitä tapahtui.

bitcoin-graph

Tässä meillä on viikko- ja päiväkaavio samoilla työkaluilla. Kuukausittaiset liikkuvat keskiarvot 1, 2, 3… vuodelta ylhäältä alas ovat tällä hetkellä oikeassa järjestyksessä. Aiemmin mainittu viikottainen alue on myös merkitty pisteviivoilla.

Pinkit laatikot näyttävät nämä päivän sulkeutumiset, jotka voisivat kääntää minut härkämäiseksi (bullish) ja todennäköisesti johtaa vahvaan ralliin. Tarkkaavaisilla treidaajilla oli aikaa siirtyä pitkään positioon.

Päiväkaaviosta näkyy, että kurssi on pitänyt pintansa yli valkoisen 6 kuukauden keskiarvon ja vakiintunut lähelle huippua. Mahdollisuus rallin jatkumiselle on melko korkea, kun taas syvempi pudotus näin aikaisin vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Tämä näyttää hyvältä pohjalta ja reaktiolta ylöspäin. Vaikuttaa siltä, että saatamme suunnata kohti uusia huippuja rallimoodissa. Viikon sulkeutuminen yli 6 kuukauden keskiarvon antaisi vahvistuksen tälle, mutta en usko sivuttaisliikkeen tai suuremman korrektionkaan pudottavan kurssia alle 7500-7800 dollarin tasojen.

Pohjan jälkeen löysimme ensiksi tukea viikkoalueen alaosasta, sitten saimme vahvan reaktion ylöspäin ja sulkeuduimme yli keskiarvojen uusien tukitasojen muodostuessa. Hyvin härkämäistä.

bitcoin-rising

bitcoin-daily

Päiväkaaviot muutamalla viivalla ja päivittäinen RSI (relative strength indicator). Rallimoodi tarkoittaa, että päivittäinen RSI menee yli 90 ennen sivuttais- tai korjausliikettä. Historiasta näkyy 2 esimerkkiä tästä.

Miksi bitcoin on hyvä sijoitus ja miksi tekninen analyysi toimii (yksinkertaisesti selitettynä)

Kirjoittaja on kirjoittanut yli sata bitcoin-analyysiä viiden vuoden aikana ja on hyvin kokenut bitcoin-treidaaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *