Parhaat tavat ansaita Bitcoinilla

Bitcoinilla tienaaminen

Nyt puhutaan kryptosijoittajien lempiaiheesta: rahasta.

Mielessäsi on käynyt polttava kysymys: miten tehdä Bitcoinilla rahaa? Sinun on hyvä tietää, että siihen on useita tapoja. Vastaamme tässä artikkelissa kysymykseesi ja kerromme mielestämme 5 parasta tapaa tehdä Bitcoinilla rahaa.

Toiset ovat helpompia, toiset ovat haastavampia. Kaikki ovat yhtä lailla päteviä. On vain itsestäsi kiinni, mikä sopii sinulle parhaiten.

Jatka siis lukemista ja löydä itsellesi se kaikista paras keino tehdä rahaa Bitcoinilla.


Bitcoinin ostaminen ja holdaaminen

Vaikeusaste: Helppo

Tuotto: Riippuu sijoituksen koosta ja hinnanmuutoksista. Viimeisimmässä bull marketissa vuonna 2021 Bitcoinin hinta yli 10-kertaistui.

Bitcoinin ostaminen ja sen pitkäaikainen säilyttäminen, eli holdaaminen, on luultavasti suosituin ja helpoin tapa ansaita (mahdollisesti) rahaa Bitcoinilla. Pitkäaikaiset Bitcoin-sijoittajat luonnollisesti siis odottavat, että Bitcoinin arvo nousee ajan myötä.

Holdauksen ideana on kaikessa yksinkertaisuudessaan odottaa, että Bitcoinin arvo nousee ja myydä sitten kalliimmalla kuin itse osti. Tosin monet Bitcoin-maksimalistit ovat kertoneet, etteivät aio koskaan myydä Bitcoinejaan vaan käyttävät sitä elämänaikaisena säästötilinä.

Miksi juuri Bitcoinin holdaus olisi järkevä tapa ansaita? 

Ensinnäkin Bitcoinin ostaminen ja sen säilyttäminen on todella helppoa eikä vaadi sijoittajalta mitään ylimääräisiä toimenpiteitä. Bitcoinia voi ostaa turvallisesti mm. Coinmotionista tallettamalla ensin palveluun euroja tai siirtämällä tilille kryptovaluuttaa.

Bitcoin on rakennettu niin, että siitä tulee ajan myötä harvinaisempi ja niukempi, jonka pitäisi kysynnän ja tarjonnan lain mukaan nostaa sen arvoa. Bitcoiniin on rakennettu sisään mekanismi, joka puolittaa louhijoiden saamat palkkiot neljän vuoden välein. Se tarkoittaa, että markkinoille tuleva tarjonta pienenee ajan myötä.

Bitcoinin louhintapalkkioiden puoliintuminen (eng. halving) on historiallisesti toiminut lähtölaukauksena nousumarkkinoille ja siksi se on yksi puhutuimpia ja odotetuimpia tapahtumia kryptomaailmassa. Seuraava puoliintuminen tapahtuu arviolta maaliskuussa 2024.

Bitcoin-sijoittajat eivät sijoita kuitenkaan pelkän tarjonnan pienenemisen takia. He uskovat lisäksi, että kysyntä Bitcoinia kohtaan kasvaa merkittävästi tulevaisuudessa, kun sille tulee uusia käyttökohteita. Kun nouseva kysyntä ja laskeva tarjonta kohtaavat, sen pitäisi teorian mukaan nostaa Bitcoinin arvoa. Ja näin on tähän asti käynytkin Bitcoinin perustamisesta asti.

On kuitenkin syytä huomioida, ettei Bitcoinin hinnan noususta ole takeita varsinkaan lyhyellä aikavälillä. Historia ei ole tae tulevasta. Bitcoin-sijoittajan on ymmärrettävä taustalla oleva teknologia ja arvioitava, uskooko hän sen tulevaisuuden potentiaaliin.

Bitcoin suunniteltiin aluksi kryptovaluutaksi, jota voisi käyttää päivittäisiin transaktioihin. Sen idea oli toimia maksuvälineenä, joka eliminoi tarpeen kolmannelle osapuolelle, eli pankille.

Bitcoinin toiminta ei suinkaan ole muuttunut, mutta sen arvon noustessa monet sijoittajat ovat alkaneet pitää sitä pitkän aikavälin sijoituksena, eivätkä niinkään päivittäisenä maksuvälineenä. Bitcoinista on tullut ajan myötä digitaalinen vastine kullalle.

Ja kuten minkä tahansa sijoituksen kohdalla, pitkäaikainen säilyttäminen tarkoittaa, että joudut kestämään ajoittain rajujakin kurssilaskuja ja -nousuja. Tarkoitus on välttää houkutusta myydä. Siksi kannattaa sijoittaa vain sen verran rahaa, jota ei varmasti tarvitse moneen vuoteen. 

kuinka tehdä rahaa bitconilla?

Bitcoinin treidaus

Vaikeusaste: Vaikea.

Tuotto: Riippuu sijoituksen koosta, sijoituskohteesta, hintojen muutoksista ja vivusta

Bitcoin-treidaus on aktiivista ostamista ja myyntiä kryptopörsseissä. Tavoitteena on tehdä lyhyen tai keskipitkän aikavälin tuottoja. Yksinkertaisimmillaan treidaus on sitä, että ostaa Bitcoinia tänään ja myy sen huomenna. 

Aloittelevan Bitcoin-treidaajan tulee tietää muutamia asioita ennen aloittamista:

Treidaaminen on riskialtista, varsinkin jos ei tiedä mitä tekee. On suositeltavaa tutustua treidaamisen teoriaan, ymmärtää riskit ja aloittaa treidaaminen demotilillä.

Mitä sijoittajan kannattaa tietää ennen treidaamisen aloittamista:

  1. Markkinoiden toiminnan perusteet
  2. Treidauksen perusteet
  3. Treidausstrategian luominen
  4. Riskienhallinta

Käydään nämä yksitellen läpi.

Markkinoiden toiminnan perusteet

Ensimmäisenä Bitcoin-treidaajan täytyy ymmärtää, miten kryptomarkkinat toimivat. Kryptovaluutat ovat uusi, spekulatiivinen omaisuusluokka, eli niiden arvonvaihtelu perustuu vahvasti spekulointiin tulevaisuudesta.

Kryptovaluutat ovat korkean volatiliteetin sijoituskohteita. Niiden hinta saattaa vaihdella hurjasti lyhyenkin ajan sisään. Yli 30 prosentin päivävaihtelut ovat suhteellisen tavallisia kryptomarkkinoilla.

Kryptomarkkinat toimivat sykleissä. Sijoittajat puhuvat usein härkä- ja karhumarkkinasta. Härkämarkkinassa kurssit nousevat ja karhumarkkinassa ne taas laskevat. Syklit ovat ajoittuneet usein Bitcoinin puoliintumisen ympärille.

Bitcoinin hintakehitys näyttää tavallisesti suunnan koko markkinalle. Bitcoinin osuus kryptomarkkinoiden arvosta on yli 40 %. Ilmiöstä käytetään termiä “Bitcoin-dominanssi”.

Kryptomarkkinat eivät kuitenkaan elä eristyksissä muusta maailmasta. Viime aikoina ne ovat korreloineet ennätysvahvasti osakemarkkinoiden kanssa. Vuoden 2022 aikana kursseja laskivat myös korkea inflaatio ja keskuspankkien kiristynyt korkopolitiikka.

Treidauksen perusteet

Treidaus on moniulotteisempaa kuin vain ostaminen ja myyminen. Treidaajan täytyy yhdistellä informaation palasia nähdäkseen kokonaiskuvan ja tehdäkseen onnistuneen kaupan. Perusteet kannattaa opetella mahdollisimman hyvin. 

Ensiksi on hyvä ymmärtää erityyppiset kryptovaluutat. Markkinoilla on yli 20 000 eri kryptovaluuttaa, joista lähes jokaisella on omat ominaisuutensa.

Toiseksi on pysyttävä ajan tasalla trendeistä ja markkinan suunnasta. Kurssit voivat vaihdella nopeasti, joten treidaaminen vaatii lähes päivittäistä sitoutumista.

Kolmanneksi on hyvä pitää mielessä verotus. Suomen verottajan ohjeet löydät täältä.

Kolmen peruspalikan lisäksi treidaajan on syytä opetella teknistä analyysiä. Tekninen analyysi tarkoittaa eri indikaattorien, trendien ja kaavioiden tutkimista. Teknistä analyysiä tekemällä treidaaja pyrkii löytämään joko osto- tai myyntisignaaleita.

Tekniseen analyysiin kuuluvat mm. trendiviivat, tuki- ja vastustasot, volyymi, RSI-, MACD- ja Fibonaccin indikaattorit. Tekninen analyysi sisällään paljon muutakin, mutta nämä tunnetaan yleisimpinä tekijöinä.

Treidausstrategian luominen

Strategian luominen on aina tärkeää sijoittamisessa, mutta etenkin treidaamisessa sillä on valtava merkitys.  

Kuvitellaan tilanne: kaksi samalta viivalta lähtevää treidaajaa tekee 1 000 kauppaa vuoden aikana. Mitä veikkaat, kumpi menestyy paremmin: strategiaa noudattava vai impulsiivinen treidaaja?

Treidausstrategian tulisi kattaa ainakin:

  • Markkina-analyysi (nykyinen markkinatilanne, trendit ja sentimentti)
  • Millä kryptovaluutoilla käydään kauppaa (esim. tietyltä sektorilta vai markkina-arvon perusteella?)
  • Miten usein kauppaa käydään (päivittäin, viikottain, kuukausittain?)
  • Entry ja exit (milloin ostat, milloin myyt)
  • Riskienhallinta (stop-lossit, positioiden koko)
  • Hajauttaminen (treidaussalkun osuus koko portfoliosta, esim. 10/90)

Riskienhallinta

Riskienhallinta on kaiken A ja O. Se auttaa treidaajaa minimoimaan mahdolliset tappiot pitkässä juoksussa. 

Asettamalla stop-losseja, mitoittamalla positiot oikein ja hajauttamalla treidaaja suojaa portfoliotaan markkinoiden volatiliteetilta.

Ilman riskienhallintaa treidaaja tekee todennäköisesti kirveleviä tappioita, jotka eivät pelkästään vaikuta hänen talouteensa, vaan voivat olla iso henkinen isku. Treidaus on muutenkin suurimman osan ajasta yksinäistä ja henkisesti kuluttavaa. Sitä ei kannata tehdä vaikeammaksi huonolla riskienhallinnalla.

Keskittymällä heti riskienhallintaan tosissaan aloitteleva treidaaja voi luoda kestävän ja menestyvän strategian.

Bitcoinin louhinta

Vaikeusaste: Keskivaikea

Tuotto: Riippuu käytettävissä olevasta louhintatehosta sekä energian ja Bitcoinin hinnasta. Yleensä kymmeniä dollareita päivässä.

Puhutaan seuraavaksi Bitcoinin louhinnasta. Se voi edelleen olla tuottoisa tilaisuus niille, jotka ovat valmiita käyttämään siihen aikaa ja energiaa.

Aivan ensiksi Bitcoin-louhinnan aloittamiseen tarvitaan erikoislaitteistoa. Tämän voi tosin välttää, jos haluaa käyttää pilvilouhintasivustoja.

ASIC-louhintalaitteet ovat suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen. ASICit ovat todella tehokkaita, ja ne koostavat Bitcoin-louhintaoperaatiosi selkärangan. Alkuinvestointi laitteistoon voi vaihdella muutaman sadan ja muutaman tuhannen euron välillä.

Kun olet asentanut laitteet, sinun kannattaa liittyä louhintapooliin. Poolit koostuvat ryhmästä louhijoita, jotka yhdistävät voimansa parantaakseen mahdollisuuksia ansaita Bitcoinia. Poolien ansiosta louhija voi ansaita tasaista tulovirtaa. Saatavilla on monia erilaisia louhintapooleja, joten kannattaa vertailla niitä ennen liittymistä. Suosittuja ovat mm. Slushpool ja F2Pool.

Itse louhintaprosessi on varsin yksinkertainen. Vahvistat ja lisäät tapahtumia lohkoketjuun ja saat vastineeksi Bitcoinia palkkiona. Louhinta on Bitcoin-verkon tukipilari. Se on välttämätöntä verkon toiminnan ja turvallisuuden kannalta.

Kun ansaitset louhimalla Bitcoinia, voit säilyttää ne tai myydä ne kryptovaluuttapörssissä. 

Jos etsit uutta sivutulon lähdettä tai harrastusta, kannattaa kokeilla Bitcoinin louhintaa. Se on haastava mutta palkitseva tilaisuus oppia ja kasvattaa hieman kuukausituloja.

Bitcoinin lainaaminen 

Vaikeusaste: Keskivaikea

Tuotto: Parhaimmillaan 5% vuodessa

Kryptovaluuttojen lainaus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja myös Bitcoinia lainaamalla voi laittaa omaisuuden tekemään töitä puolestaan.

Bitcoinin lainaaminen on helppo ja vähäriskinen tapa tienata korkoa Bitcoin-omistuksille. Vaikka korot vaihtelevat hieman riippuen alustasta, tyypillisesti saat parempaa tuottoa kuin omasta pankistasi.

Bitcoinin lainaaminen on melko suoraviivaista. Luot vain tilin lainausalustalle, talletat sinne Bitcoinia ja sitten voit laittaa Bitcoinisi töihin. Ansaitsemasi koron määrä riippuu käyttämästäsi alustasta ja lainaehdoista. 

Kun laina-aika umpeutuu, saat alustalle lukitut Bitcoinisi korkojen kera takaisin. Voit sen jälkeen nostaa tuottosi tai lainata ne uudestaan, jolloin alat kerryttää koronkorkoa. Jotkut alustat tosin maksavat korkoa säännöllisesti.

Palvelua valitessasi kannattaa ottaa huomioon myös alustan vähimmäissumma, jonka voi tallettaa. 

Bitcoinin lainaaminen on melko vähäriskistä, sillä lainanottajilla täytyy olla suuret vakuudet, mikä suojaa lainanantajaa. Lainaamisen riskinä onkin enemmän se, että keskitetty palvelu ajautuu maksukyvyttömäksi. 

Lainaamalla Bitcoinia voit ansaita korkoa varoillesi jopa 5-7 prosenttia vuodessa. Kannattaa kuitenkin vertailla palveluita ja lukea lainaehdot aina tarkkaan, jotta pidät varasi turvassa.

tienaa bitcoinilla

Bitcoinin nostaminen palkkana

Vaikeusaste: Helppo

Tuotto: Riippuu palkasta

Miltä kuulostaisi, jos saisit palkan suoraan kryptolompakkoon? Jos osaat ohjelmoida, markkinoida tai kehittää liiketoimintaa, se on sinulle hyvinkin mahdollista! 

Web3– ja kryptoekosysteemi kehittyy vauhdilla eteenpäin ja töitä on runsaasti tarjolla osaaville tekijöille. Moni kryptomaailman yritys maksaa enemmän kuin mielellään palkan Bitcoinina tai muuna kryptovaluuttana.

Eniten kysyntää insinööreille ja ohjelmoijille, jotka vastaavat alan teknologiakehityksestä. Liiketoiminnan kehityksessä sekä markkinoinnissa on myös runsaasti työpaikkoja. Osaajista on kova pula, joten palkat ovat yleensä huomattavasti parempia kuin perinteisillä aloilla.

Bitcoiniin sijoittamisen lisäksi kryptoalalla työskentely on luultavasti paras tapa tienata palkkaa Bitcoinina. Samalla olet mukana rakentamassa talouden tulevaisuutta!

Kryptoalalta löytyy myös paljon entry-tason työpaikkoja. Pääset tienaamaan Bitcoinia samalla kun opit kryptovaluutoista, voiko olla parempaa diiliä?

Todella moni kryptoalalla työskentelevä on aloittanut samasta pisteestä – Bitcoin-sijoittamisesta. Alalle ei vielä ole juurikaan spesifiä kokemusta ja suurin osa työntekijöistä on itseoppineita. Jos siis olet vasta kryptourasi alussa, ei hätää, omatoimisuudella ja oppimisen innolla pääsee pitkälle.

Jos työskentely kryptomaailmassa siis kiinnostaa, kannattaa käyttää aikaa kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen ymmärtämiseen. Silloin pystyt tarjoamaan asiantuntemustasi yrityksille. Osaajille on kova kysyntä ja kryptovaluuttojen asiantuntijat voivat helposti tienata jopa 500 000 euroa vuodessa osaamisesta riippuen.

Paras osuus?

Suurin osa töistä tehdään etänä. Sijainnillasi ei ole väliä.

Tässä joitain yleisimpiä työpaikkoja kryptoalalla:

Community Manager

Yhteisö on valtavassa roolissa Web3- ja kryptomaailmassa. Kaikki kryptoprojektit ja -yritykset ovat somessa ja suurimmalla osalla on omat Telegram- tai Discord-ryhmät. 

Kanavien ylläpito on työlästä, joten tiiviille ja laadukkaalle yhteisönhallinnalle on suuri kysyntä. Monissa ryhmissä voi olla yli 15 000 jäsentä, jotka viestittelevät vuorokauden ympäri. Se tarkoittaa runsaasti tukipyyntöjä, asiakaspalvelua ja keskustelua käyttäjien kanssa.

Sisällöntuottajat

Lähes jokainen yritys palkkaa sisällöntuottajia. Heidän on oltava ammattimaisia sanataitureita, jotka ymmärtävät sekä markkinoiden toimintaa että kryptosijoittajia. Sisällöntuottajien täytyy puhua “samaa kieltä” yhteisön kanssa ja mukauttaa sitä kontekstiin sopivaksi, olipa kyseessä sitten blogiteksti, uutiskirje tai whitepaper.

Sisällöntuotto on hyvä tapa ansaita Bitcoinia palkkana. Tuottamalla kryptoista sisältöä opit samalla valtavasti joka päivä ja pysy ajan tasalla trendeistä.

Blockchain-kehittäjä

Blockchain-kehittäjät ovat kiistatta alan kysytyimpiä ammattilaisia. Kehittäjät ymmärtävät, miten lohkoketjuverkkoja käytännössä rakennetaan, korjataan ja parannellaan. Heitä on äärimmäisen vaikea löytää – ja siksi heille maksetaan erittäin avokätisesti.

Jos sinulla on taipumusta ohjelmointiin ja olet kiinnostunut kryptovaluutoista, mikset kokeilisi onneasi kryptomaailman työmarkkinoilla?

Yhteenveto

Kävimme läpi viisi tapaa ansaita Bitcoinilla rahaa. Toisille sopii louhinta, toisille ehkäpä päivätreidaus. Yhtä oikeaa ja parasta tapaa ansaita rahaa Bitcoinilla ei ole, se on sinusta itsestäsi kiinni.

Toivottavasti sait tästä artikkelista vinkkejä itsellesi parhaan menetelmän löytämiseen. Jos et ole varma, tutustu rauhassa jokaiseen vaihtoehtoon ja punnitse hyviä sekä huonoja puolia. 

Bitcoinin ostaminen ja holdaaminen on todennäköisesti helpoin tapa aloittaa. Jos et ole varma, tutustu blogimme muuhun sisältöön. Pääset kanssamme alkuun kryptovaluuttojen maailmassa.


Bitcoinilla tienaaminen – Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin (BTC) on maailman ensimmäinen ja suurin kryptovaluutta, joka on suunniteltu toimimaan rahana ja maksutapana. Se on täysin hajautettu, eli mikään yksittäinen henkilö, yritys tai muu tahon ei omista tai hallitse sitä.

Miten Bitcoin toimii?


Bitcoin perustuu hajautettuun lohkoketjuteknologiaan. Sen verkkoa ylläpitää tuhansien tietokoneiden verkosto. Osallistujat suojaavat lohkoketjua ja varmistavat tapahtumia, ja saavat vastineeksi Bitcoinia.

Miten tehdä rahaa kryptoilla?

On monia tapoja tehdä rahaa kryptoilla. Holdaaminen, treidaaminen ja steikkaaminen ovat yleisimpiä. Kryptovaluutasta riippuen niillä voi ansaita myös passiivista tuloa lainaamalla ja tarjoamalla likviditeettiä pörsseihin.

Voiko Bitcoinin louhimisella tehdä rahaa?


Kyllä. Joskin siitä on tullut hieman hankalamaa yksittäiselle louhijalle, sillä ala on hyvin kilpailtu. Aloittelevan louhijan kannattaakin liittyä louhintapooliin, jotta saa tasaisempaa tuloa.

Mikä on helpoin tapa ansaita Bitcoinia?


Helpoin tapa tehdä rahaa Bitcoinilla on ostaa sitä ja säilyttää pitkän aikaa odottaen arvonnousua.

Kuinka monta Bitcoinia on jäljellä?


Bitcoinin maksimitarjonta on 21 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2023 noin 92% kaikista Bitcoineista on louhittu. Viimeinen Bitcoin louhitaan arviolta vuonna 2140.

Voiko Bitcoinilla rikastua?


Moni on rikastunut historian saatossa Bitcoinilla. Se on edelleen mahdollista, jos uskoo Bitcoinin arvonnousuun. Rikastuminen on aina subjektiivista, mutta lähes aina se vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Mitään takeita rikastumisesta ei ole.


Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisille


Uskomme Bittirahalla vahvasti, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan (kirjoittajien) omia, eikä niitä voida pitää Bittirahan / Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *