Suuria bitcoin-omistajia yhä enemmän – Viikkokatsaus 47/2020

Coinmotionin käyttäminen Internet-selaimella on helppoa, olit sitten kännykällä tai tietokoneella. Nyt Coinmotionin käyttäminen on vielä helpompaa, sillä olemme julkaisseet palvelulle oman natiivisovelluksen, jonka avulla se pyörii entistäkin paremmin kännyköillä ja tableteilla.

Tässä viikkarissa kerromme perusasiat tuosta uudesta sovelluksesta. Lisäksi silmäilemme dataa, jonka mukaan yli yhden bitcoinin sisältävien lompakoiden määrä on kasvussa ja muodostaa leijonanosan kaikesta bitcoinin arvosta.

Muissa uutisissa muun muassa kiinalainen takavarikko, joka toi valtiolle miljardien edestä kryptovaluuttoja, lohkoketjun soveltaminen poliisi- ja palokuntatoiminnassa ja paljon muuta.

Viime viikon katsauksen löydät täältä.

Bitcoinin ja ennen kaikkea Bitcoin-käyttäjien kulku jatkuu voittoisana.

Coinmotionin oma sovellus julkaistu

Suomen johtava kryptovaihdantapalvelu ja Bittiraha.fi:n sisarpalvelu Coinmotion on julkaissut oman natiivisovelluksensa. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat hallinnoida varojaan, tallentaa euroja, ostaa, myydä ja muutoinkin käyttää kaikkia Coinmotionin palveluja.

“Asiakkaamme antoivat meille selkeää viestiä, että Coinmotionin omalle sovellukselle on kovaa kysyntää. Uusi sovelluksemme pystyy toivottavasti vastaamaan tähän tarpeeseen,” kommentoi Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen.

Vaihdantapalvelujen lisäksi Coinmotionin sovellus antaa mahdollisuuden seurata kursseja reaaliaikaisesti. Tulevissa päivityksissä sovellukseen tullaan myös lisäämään mahdollisuus tehdä esimerkiksi hintahälytyksiä.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Playstä tai Applen AppStoresta.

Coinmotionin sovellusta on pyydetty jo pitkään ja nyt se on vihdoin saatavilla.

95% bitcoinin arvosta yli yhden bitcoinin lompakoissa

Vähintään yhden tai enemmän bitcoineja sisältävät lompakot muodostavat 95% bitcoinin kokonaisesta markkina-arvosta. Tällaiset osoitteet muodostavat jopa 301 miljardia kaikkien yhteenlaskettujen bitcoinien markkina-arvosta.

Vastaavasti ne miljoonat osoitteet, joissa on alle yksi bitcoin, muodostavat pelkästään 5% bitoinin markkina-arvosta.

Yhden tai useamman bitcoinin sisältävien osoitteiden määrä on myös kasvanut tasaisesti vuodesta 2009, vaikka bitcoinin kurssi on noussut räjähdysmäisesti. Tämä voi tarkoittaa, että yhä useammat sijoittajat näkevät bitcoinin riittävän hyväksi sijoitukseksi, että sitä kannattaa hankkia suurempia määriä.

Suurten summien Bitcoin-tilien määrä on pelkästään kasvanut.

Facebookin krypto tulossa ehkä jo tammikuussa

Financial Timesin mukaan Facebookin pitkään kehityksessä ollut Libra-kryptovaluutta tullaan julkaisemaan mahdollisesti jo ensi vuoden tammikuun aikana. Aluksi Libra tullaan julkaisemaan USA:n dollariin sidottuna vakaakolikkona.

Financial Times haastatteli kolmea Libra-projektiin kuuluvaa henkilöä. Heidän mukaansa Libraa tullaan myöhemmin laajentamaan siten, että sen arvo perustuu useampaan fiat-valuuttaan tai hyödykkeeseen.

Libraa hallinnoiva Libra Association ei ole toistaiseksi kommentoinut Financial TImesin tietoja.

Libralla on ollut melkoisesti vaikeuksia matkallaan, joten tammikuun julkaisupäivämäärä saattaa olla vielä turhan optimistinen odotus. Muun muassa monet poliitikot ovat sanoneet estävänsä Libran julkaisun, minkä lisäksi aikaisemmin Libra-yhteistyöhön kuuluneita yrityksiä, kuten PayPal ja Mastercard, on jättänyt Libran.

Libra saatetaan julkaista jo tammikuussa, jos se ei kohtaa uusia vastoinkäymisiä.

Kiina takavarikoi miljardien edestä kryptovaluuttoja

Kiinan viranomaiset ovat takavarikoineet peräti neljän miljardin dollarin edestä kryptovaluuttoja. Kryptovaluutat takavarikoitiin PlusToken-pyramidihuijaukseen kohdistuvan operaation yhteydessä.

Takavarikossa saatiin 194 775 bitcoinia, 883 083 etheriä, 487 miljoonaa XRP:tä, 1,4 miljoonaa litecoinia, 27,6 miljoonaa EOSia, 6 miljardia dogecoinia ja 213 72 tetheriä. Valtavista määrista huolimatta viranomaiset uskovat, että PlusToken on saanut vielä suurempia määriä kryptovaluuttoja huijattua uhreiltaan.

PlusTokenin 27 päätekijää pidätettiin viime kesänä. Päätekijöiden lisäksi viranomaiset ovat pidättäneet 82 muuta tekijää.

Kiinan viranomaiset ovat kertoneet, että takavarikoidut kryptovaluutat tullaan myymään Kiinan valtion hyväksi. On vielä epävarmaa, miten kryptot tullaan myymään. Jos ne myydään kaikki samaan aikaan, saattaa se vaikuttaa kryptovaluuttojen hintaan negatiivisesti.

Takavarikko toi Kiinalle miljardipotin.

Ukrainan hallitus opettaa kansalaisille ilmaiseksi kryptovaluutoista

Ukrainan digitaalisen muutoksen ministeriö on julkaissut webbisarjan, jonka tarkoituksena on opastaa kansalaisia kryptovaluuttoihin, lohkoketjuun ja Bitcoiniin liittyvistä asioista. Sarja on ilmaiseksi nähtävissä YouTubesta.

Sarja koostuu kahdekasta 6-12 minuutin jaksoista, joista jokaisessa käsitellään jotain lohkoketjun ja kryptovaluuttojen peruskäsitettä tai -teknologiaa. Sarjan katsojat saavat digitaalisen sertifikaatin sen jälkeen, kun ovat katsoneet kaikki jaksot.

Lohkoketjusarja on osa Ukrainan hallituksen projektia, jonka tarkoituksena on tehdä kansalaisista digitaalisesti valveutuneempia ja lisätä kansalaisten modernin informaatioteknologian osaamista. Lohkoketjusarjan lisäksi Ukrainan hallitus on tuottanut opetusvideoita muun muassa YouTube-bloggaamisesta sekä digiteknologioiden käytöstä opetuksessa.

Opetusvideot ovat vapaasti saatavilla kaikille.

Puolalainen kaupunki implementoi lohkoketjun hälytyspalveluihin

Puolalainen Olsztynin kaupunki on maailman ensimmäisenä paikkakuntana ottanut lohkoketjun käyttöön kaupungin hälytyspalveluissa. Lohkoketjusovellus on käytössä polisilla, palokunnalla ja ambulanssipalveluilla.

Olsztynin kaupungin lohkoketjusovellus perustuu Ethereum-lohkoketjuun ja SmartKey-teknologiaan. SmartKey on järjestelmä, joka yhdistää lohkoketjun fyysisiin hyödykkeisiin.

SmartKeyn avulla pelastuspalvelut voivat esimerkiksi tulipalon sattuessa mennä sisälle rakennuksiin joutumatta ensin etsimään asunnon avainta tai odottamaan virallisia lupia. SmartKeyn ja lohkoketjun avulla nämä asiat hoituvat automaattisesti.

“Lohkoketjun ja SmartKeyn käyttäminen vaikuttaa olevan täydellinen ratkaisu tarpeisiimme. Se antaa turvallisuutta rakennusten omistajille ja asukkaille sekä vapautta hälytyspalveluillemme,” kertoi Olsztynin poliisipalveluista vastaava marsalkka Gustaw Marek Brzezin.

Lohkoketju voi tehostaa hälytyspalvelujen vasteaikoja. (KUVA: Dickelbers – CC BY-SA 3.0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *