Bitcoin kan raketera när årets öppning bryts – Bitcoin marknadsanalys 20.4.2020

Vi börjar med att kika på veckografen. Jag städade grafen lite från förra gången, eftersom jag försöker bara fokusera på viktigaste sakerna varje stund. Jag tror starkt på KISS principen (keep it simple stupid). Om man följer med varje nyhet och indikator så vet man nödvändigtvis inte vad som lita på när det blir dags att trejda.

Årets öppningar syns som vita horisontalstrålar. Dessa är väldigt viktiga support/resistance (S/R) nivåer. Dessutom har vi långsiktiga glidande medelvärden; punkterade är veckoliga och svärtade dagliga, gula från 50, blåa från 100 och röda från 200 veckor/dagar. RSI syns också på botten.

Veckoliga medelvärdet har inte ännu stängts ovanför årets 2020 öppning, men är ändå ovanför 100 veckors och 50 dagars medelvärdena. Det är lätt att se detta som en studs från botten som ännu kräver vidare nedgång. Senaste nedgången var ändå exceptionell och kan förvränga grafen. Man kunde radera allt nedanför röda 200 veckors medelvärdet och bilden skulle se ut konsistentare.

Kursen är nu nära gränsen på årets öppning. Om nivån bryts kommer priset troligen att stegra åtminstone kring $8k, kanske även €8,5k-9k. Ifall $10k bryts kan vi ha en enorm rally framför oss.

I dagsgrafen ser vi hur 50 dagars medelvärdet fungerade som resistens och har nu brutits. RSI gick över 50, testade nivån uppifrån och stegrar nu igen. Dagliga RSI verkar lovande vara väg mot 70. Ett fall nedanför 50 dagars medelvärdet skulle kunna betyda att vi testar 200 veckors medelvärdet igen.

4H grafen visar närmare S/R nivåerna inom detta område.

Fear and greed index är värt att följa med, eftersom det ger en bra överblick om marknadernas allmänna stämning.

Den har varit låg ett tag, alltså är trejdare och investerare troligen väldigt tveksamma och rädda just nu. Ett allmänt råd är att vara girig när andra är rädda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *