Gör månadssparningar med kryptovalutor

Kryptovalutor är en extremt volatil investeringsklass med enorm uppgångspotential, så en månadssparningsplan är ett lätt och säkert sätt att börja. Särskilt om du investerar med mindre summor eller från din lön kan en månadssparningsplan med vänliga påminnelser vara bästa alternativet.

Bittirahas systertjänst Coinmotion har nu en ny egenskap som möjliggör månadssparningar och hjälper tjänstens användare att tidsmässigt sprida ut sina investeringar. I den här artikeln ger vi anvisningar till hur man gör en enkel sparningsplan på Coinmotion, så också du kan gynnas av kryptovalutainvestering och minska risker med tidsmässig utspridning.

För att spara behöver du ett Coinmotion-konto

Om du redan har ett konto på Coinmotion.com-tjänsten, så kan du skippa första fasen. I annat fall fortsatt läsa.

Första steget är förstås att registrera ett konto på Coinmotion. Du kan skapa ett gratis konto genom att klicka här.

I förhand är det bra att uppmärksamma att Coinmotion under registreringen ber dig ge ditt namn och kontaktinformation. Du bör också bekräfta din identitet och fylla en KYC formulär. Dessa steg är nödvändiga för att använda tjänsten och hjälper minimera olika risker, vilket också skyddar våra kunder.

Så har gör du en sparningsplan

När ditt konto är redo kan du gå till Savings-sektionen som du hittar i tjänsten huvudmeny. Vid sidan om månadssparningar erbjuder Coinmotion också Vault-egenskapen, där du kan välja att förvara kryptovalutor ännu tryggare bakom ett tidslås.

När du är på månadssparningssidan är det väldigt enkelt att göra planen.

Välj månatliga investeringssumman

Fyll i fältet summan som du vill spara varje månad. Välj därefter månadens dag som du vill förverkliga planen.

Välj dina kryptovalutor

Välj hur du vill utsprida din investering i kryptovalutor som planen förverkligas med. Du kan exempelvis spara 100% i Bitcoin eller mer jämnt till olika alternativ. Du kan också när som helst ändra på din kryptoutspridning för kommande månader.

Bli påmind om deponeringar

Till slut kan du välja om du vill ha påminnelser via epost om deponeringar. Du bör också godta användarvillkoren. I nästa sektionen ger vi mer information om deponeringar.

Och det var det! Spara bara din plan så sköter Coinmotion automatiskt om den varje månad så länge som ditt konto har tillräckligt euro för att förverkliga investeringarna.

Så här deponerar du

Som vi nämnde ovan, måste euromängden på ditt konto vara tillräcklig för att automatiskt förverkliga sparningarna. Du kan göra deponeringar manualt via Transfers-sidan med SEPA och Sofort-betalningar, kredit- eller bankkort eller andra alternativ beroende på var du bor.

Behändigaste sättet är ändå att sätta upprepade månatliga betalningar direkt från din bank, ifall din bank erbjuder egenskapen.

Nödvändiga betalinformationen syns i slutet på sparningsplanens sida. Det är rekommenderat att sätta upprepade betalningar några dagar före avsedda sparningsdagen, så deponeringar hinner komma fram.

Vi kommer senare att erbjuda möjligheten till kreditkortsbeställning för att vidare förenkla månatliga sparningar.

När du försäkrat att deponeringen fungerar, är allt färdigt. Du kan nu ta en bekväm ställning och låta Coinmotion automatisk spara i kryptovalutor för dig!

Om du inte kan sätta upprepade deponeringar, är det inget problem. I så fall föreslår vi att du väljer epost-påminnelser i din sparningsplan. Det är också ingen katastrof om en månad eller två går förbi. Sparningsplanen fortsätter automatiskt nästa månad då balansen på ditt konto är tillräckligt.

Bonustips: Sänkta växlingsavgifter under första månaden

Som du ser på månadssparningarnas sida, så gäller Coinmotions vanliga växlingsavgift vid månadssparningar. Andra kostnader finns inte.

Coinmotion erbjuder volymrabatt och dessa tillämpas automatiskt i månadssparningarna, ifall din volym fyller kriterierna.

Dessutom får du 50% rabatt på dina växlingsavgifter under första 30 dagarna då du registrerar med länkarna i artikeln – såsom den här.

2 tankar om “Gör månadssparningar med kryptovalutor

 1. Jimmy Hällström says:

  Varför ska man göra en Vault Transaction, alltså att sätta in i vaulth så bitcoinsen är trygga? är bitcoinsen inte tillräckligt trygga på kontot där som den är. Dessutom kostar vaulth 1€ i månaden.

  • Robin Nyberg says:

   Coinmotion lagrar ungefär 95% av kundfonder i kallförvar utanför internet, medan det i Vault är 100%. Alltså kan man säga att Vault är 100% trygg med tanke på ett möjligt hack. Men eftersom Coinmotion aldrig blivit hackad och troligen aldrig blir kan man i praktiken anse båda lika trygga. Vault passar dock bättre för långtidssparningar som man vill avskilja från aktiva kontot.

   Om det är något annat du undrar om så hjälper vi gärna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *