Teknisk analys 16.4: Stark stegring kan följas av en korrektion

Bitcoin har vaknat till liv igen och stegrat uppåt. Jag har redan flera månader skrivit om uppgångens möjlighet och som förra analysen spådde så raketerade krusen kraftigt efter att några väsentliga resistanser bröts.

Nu har vi ändå stegrat så snabbt att vi börjar närma oss följande betydanda resistanser, och det finns tecken på att det är dags att vila en stund.

Resistansnivåerna motstår uppgång och support-nivåerna motstår nedgång. (support/resistans, S/R).

Veckografen med gula 50 veckors medelvärdeskurvan (SMA50), oranga 50 veckors exponentiella medelvärdeskurvan (EMA50) med blåa EMA200 och röda SMA200. Grafen har också horisontala linjer som visar horisontal resistans.

Jag betraktar detta området som består av 50 veckors SMA och EMA –medelvärdesgrafer som viktigt och nu har vi redan rört det en aning. Med tanke på att uppgången skedde så snabbt så tror jag det mest troliga alternativet är att vi redan håller på att börja en större korrektion (röda pilen) eller går lite mer uppåt utan att överskrida gula SMA50 och börjar sedan korrektionen därifrån.

Dagsgrafen med RSI-indikatorer i nedre kanten och några horisontala linjer..

Dagsgrafens RSI gjorde en traditionell bearish divergence vid toppen, vilket ofta har tydit på en större topp. Vi är också väldigt nära första ordentliga resistansen sedan starka uppgången börjat.

Om nedgången startar redan här så förväntar jag att vi sjunker åtminstone till 4250 dollar, men årets öppning vid 3700 dollar kan också bli testad.

Om vi däremot stegrar uppåt så att veckobalken stängs ovanför första grafens gula SMA50, så är det sannolikt att vi ser större uppgång före korrektioner. Det är ändå mindre sannolikt än att vi möter kraftig resistans och korrektion redan vid 5500-6000 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *