Teknisk analys 2.4: Uppgångsperioden har börjat

Kursen har stegrat lugnt uppåt, ser bra ut och om det nu inte raketerar så börjar det vara stund för sista stora ”dumper” (försäljningar) på marknaderna.

Månadsgrafen med gula 50 och gröna 75 månaders medelvärdesgrafer samt viktiga horisontala S/R-nivåer.(support/resistans).

Månadsbalken stängdes trevligt ovanför vita kortare intervallens S/R-linje. Vi har just ovanför vid 4326-4734 dollar ett längre intervalls S/R-område, men under nedgången brydde vi inte oss om den. Det är någorlunda sannolikt att om vi nu ännu stegrar lite så tar FOMO (rädslan att missa uppgången) över och vi rammar igenom området utan problem.

Ifall vi stängs nedanför ljusröda ”yearly open” skulle det vara väldigt negativt och röda alternativet skulle då vara sannolikare.

Veckografen med viktiga gula 50 och röda 200 veckors medelvärdeskurvor samt viktiga horisontala S/R-nivåer.

Veckobalken stängdes just och just nedanför blåa övre linjen, skulle ha varit mer ”bullish” ifall vi hade stängts ovanför den eller särskilt ovanför vita linjens topp. Det är väldigt möjligt att denna veckobalk gör så och vi kan sedan se kraftigare uppgång följande veckorna.

Som i månadsgrafen är det också i veckografen viktigt att vi håller oss ovanför årets öppning (yearly open) och inte stängs nedanför den. Även om vi inte ännu skulle se en större uppgång så är jag bullish så länge som veckobalken hålls ovanför linjen.

Kursnedgången hittade fint stöd från röda 200 månaders medelvärdeskurvan och steg sedan ovanför årets öppning. Skulle vara dumt att vara pessimistisk i en sådan situation fastän det är bra att ha stop loss- planer ifall det skiter sig och vi sjunker kraftigt.

Här ännu dagsgrafen med en kortare intervalls bild.

Analysen skriven före kraftiga uppgången som inträffat under morgonen 2.4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *