Teknisk analys 2.5: Kursen har stabiliserat sig över 5000 dollar

Bitcoins kurs har tagit en liten andningspaus efter uppgången. I den här analysen kollar vi vad jag tycker borde hända för att uppgången skulle kunna fortsätta och hur högt den kan nå. Dessutom granskar vi också möjliga scenarion för kursnedgång, alltså hur lågt vi kan sjunka förrän det finns support-linjer som stöder kursen.

Veckografen med gula 50 veckors och röda 200 veckors enkla medelvärdeskurvor samt oranga 50 veckors och blåa 200 veckors exponentiella medelvärdeskurvor. I grafen också turkosa månadsgrafens horisontala support/resistans-nivåer (S/R) samt vita kortare intervalls horisontala S/R-nivåer.

Förra gången skrev jag: “Med tanke på att uppgången skedde så snabbt så tror jag det mest troliga alternativet är att vi redan håller på att börja en större korrektion (röda pilen) eller går lite mer uppåt utan att överskrida gula SMA50 och börjar sedan korrektionen därifrån.”

Jag tycker röda pilen fortfarande är det mer sannolika alternativet, eftersom gula 50 veckors medelvärdeskurvan har varit en så hållbar S/R-nivå i bitcoins historia. Jag är dock färdig att ändra på min åsikt ifall veckobalken stängs ovanför gula medelvärdesgrafen när söndagen byts till måndag lokal tid i London (GMT0).

Ifall veckobalken stängs ovanför gula medelvärdeskurvan är det möjligt att vi ser en ordentlig köppanik som snabbt höjer kursen närmare 10 000 dollar. Sedan skulle kursen troligen sjunka och pröva hållbarheten av dessa medelvärdeskurvor som support-nivåer.


Bitcoins historia med alla sju punkter i 50 veckors enkla medelvärdeskurvan.

Jag har ofta konstaterat att enkla saker fungerar, men man måste välja rätta saker och handla enligt dem när det är dags. Det blir intressant att se vad det nu händer med medelvärdeskurvan.

Även om vi skulle sjunka neråt så är kursens senaste uppgång över medelvärdeskurvan ett sannolikt tecken på att björnmarknaden håller på att sluta eller redan har slutat.


Här ännu en längre tidsperiods graf som påminnelse om vad följande tjurmarknaden kan bringa med sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *