Teknisk analys 4.6.: Trots korrektioner kan uppgången få fortsättning

Är det fråga om en större korrektion eller går vi genast mot nya rekord? I förra analysen skrev jag hur man kan tajma köp under uppgångsperioder.

I den här dagsgrafen har vi en trendlinje som beskriver paraboliska uppgången. Trendlinjen bröts 30. dagen i maj och nedre kantens RSI har samtidigt format en stark divergens med kursen.

Veckografens medelvärdeskurvor hjälper hitta köpplatser

I den här veckografen har vi medelvärdeskurvorna, som jag skrev om förra gången.

Veckografens kurvor har visat bra stunder för köp under uppgångsperioden. I korrektioner har vi ofta först rört vid ljusröda 8 veckors exponentiella medelvärdeskurvan och lite senare vita 20 veckors exponentiella medelvärdeskurvan.

I grafen syns också gula simpla 50 veckors medelvärdsgrafen. När kursen hålls ovanför den är vi i en uppgångsperiod, och man kan anta att kursen inte stängs nedanför den på en lång tid.

Här har vi exempel på korrektioner från förra uppgångsperioden och hur medelvärdeskurvorna har fungerat som supports under vägen mot nya rekord. Det lönar sig att öppna ursprungliga större bilden med en klick.

Uppgångsperioden verkar ha börjat

Jag betraktar det sannolikt att uppgångsperioden har börjat och att vi stiger åtminstone nära gränsen på 100 000 dollar under denna uppgångsperioden, men kursen kan också stegra högre. Jag kunde skriva en egen analys om uppgångsperioden senare.

Gula 50 veckors medelvärdesgrafen kan användas för att “skydda investeringen”. Ifall veckobalken stängs nedanför den är det ett negativt tecken som tyder på att uppgångsperioden tills vidare annulerats.

Här är summeringen av viktigaste poängen i analysen:

  • Dagsgrafens paraboli bröts med RSI:s divergens.
  • Veckografens EMA8 och EMA20 är bra support-linjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *