Teknisk analys 5.3: Kursuppgången stannade vid resistansnivån

Bitcoins kurs började inte ännu raketera utan uppgången vände vid första betydande resistansen. Det finns dock ännu hopp att björnmarknaden bottnat i december. Vi ska se på saken med hjälp av månads- och veckograferna.

Månadsgrafen med viktiga horisontala S/R-nivåer (support/resistans) och gula 50 månaders samt turkosa 75 månaders medelvärdeskurvorna.

Vi börjar den här gången med månadsgrafen, eftersom vi fick en ny månadsbalk förra fredag. Månadsbalken stängdes trevligt ovanför föregående månadens början, vilket var samtidigt årets början. Öppningen av året har speciell vikt och jag betraktar det som en viktigt S/R-nivå just nu.

På månadsnivån skulle det vara bra om vi inte stängs nedanför ljusröda årets öppning. Ifall månadsvalken stängs nedanför turkosa 3413 dollars månadsnivån är det troligen ett tecken på att vi sjunker betydligt lägre förrän björnmarknaderna är förbi.

Veckografen med viktiga horisontala S/R-nivåer, gula 50 veckors, röda 200 veckors och ljusröda 300 veckors medelvärdeskurvorna.

Förra gången skrev jag: “Ifall veckobalken faller igenom resistansen och stängs nedanför skulle det vara ett negativt tecken, särskilt ifall följande vecka fortsätter samma mönster. I så fall är det sannolikt att försöket att överstiga resistansnivån har misslyckats den här gången.”

Det ser alltså inte så bra ut just nu, men så länge som årets öppning håller och veckobalken inte stängs nedanför den har vi hopp. Om veckobalken stängs nedanför årets öppning så tror betraktar jag det relativt sannolikt att röda 200 veckors medelvärdeskurvan bryts och vi ser en kapitulation neråt, kanske till och med till 300 veckors medelvärdeskurvan.

Ifall årets öppning håller, så kan det hända att vi småningom börjar en ordentlig rally uppåt. Marknaderna verkar alltså vara lite obeslutsamma just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *