Prasos’ kommentarer om Ripple väckte diskussion

Under veckan tillade vi Ripple (XRP) som fjärde kryptovalutan i Bittirahas systertjänst Coinmotion. I samband med lanseringen berättade vi om dess egenskaper i Coinmotions blogg med en ganska kritisk ton. Ripple skiljer sig tydligt från vårt tidigare kryptovalutaurval och vi ville göra det klart för våra kunder. Vi vill annars heller inte ge en överdrivet optimistisk bild om virtualvalutorna vi erbjuder, utan försöker ärligt berätta också om riskerna vid sidan av potentialen.

Stilen i vårt inlägg väckte uppmärksamhet bland flera kryptovalutarelaterade medier samt youtubare. Vi fick flera kommentarer via sociala medier samt en del kritiska reaktioner från Ripple-förespråkare, varav dock en del verkade vara Twitter-boter. Medierna däremot verkade vara intresserade av att vi kritiserade en produkt som vi just publicerat, vilket från marknadsföringens synvinkel är exceptionellt.

Vi skulle förstås inte ha tillagt Ripple i vårt urval ifall vi inte litade på dess potential. Trots att vi kommenterar vissa aspekter kritiskt, tror vi ändå att både Ripple-betalnätverket och XRP-virtualvalutan har potential för framgång. Just nu kan XRP skaffas bara via Coinmotion, men vi kommer senare att erbjuda den och många andra altcoins via Bittirahas köp- och försäljningstjänster.

Bland annat populära youtubaren Crypto Zombie kommenterade Coinmotions Ripple-lansering.

Också ccn.com sajten analyserade Coinmotions artikel om Ripple. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *