Teknisk analys 18.2: Det finns potential för större uppgång

Bitcoin-kursen har visat positiva tecken på sistone, åtminstone för dem som hoppas på uppgång. Shortare däremot kan få det svettigt i nära framtiden ifall riskkontrollen inte är i skick.

Från förra analysen: ”För att ett positivt scenario skulle förverkligas vore det bra att se veckobalken först stängas ovanför blåa 3529 dollars linjen och sedan ovanför 4102 dollars linjen. Efter det kommer troligen sk.“FOMO” att driva marknaderna och kursen stiger snabbt på vita linjerna.”

Veckografen med månadsgrafens gröna stödnivåer, gula 50 veckors medelvärdeskurvan, röda 200 veckors medelvärdeskurvan, blåa veckografens kortsiktiga stödnivåer och vita target-linjer för möjlig uppgång.

Veckobalken stängdes ovanför 3529 dollars blåa linjen, vilket är en trevlig reaktion uppåt från 200 veckors medelvärdeskurvan.

Samma graf zoomad närmare.

Förra veckans röda balk testade blåa stödlinjen och sedan stängdes veckan igen ovanför blåa stödlinjen. Det här är ett klassiskt exempel på hur stödlinjer fungerar om de har valts rätt.

Till näst väntar jag vad som händer på övre blåa stödlinjen vid 4102 dollar. Om det bryts på samma sätt har vi bra möjlighet att gå igenom gröna månadsresistansen och testa nya områden vid vita linjerna.

En orsak varför jag förväntar kraftig uppgång ifall övre blåa linjen bryts är att nedgången från 6000 dollar var väldigt snabb utan andningspauser, varmed det inte hann formas support/resistansnivåer för en kortare intervall. Allt är möjligt om vi bara når ovanför följande resistansnivån.

Ifall veckobalken faller igenom resistansen och stängs nedanför skulle det vara ett negativt tecken, särskilt ifall följande vecka fortsätter samma mönster. I så fall är det sannolikt att försöket att överstiga resistansnivån har misslyckats den här gången.

Btw. det här är 100. analysen efter ungefär 50 månaders skriveri.

Skriven av Toni Kosonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *