Teknisk analys 4.2: Vi får ännu vänta på ny uppgång

Det har varit ganska tyst nu i några veckor, men vi fick ändå en ny månadsbalk och en ny vecka. Vi ska kolla var support och resistansnivåerna ligger och vad som troligen händer ifall någondera bryts.

Månadsgrafen med viktiga horisontala S/R-nivåer(support/resistance) och gula 50 månaders medelvärdesgrafen.

När kursen föll från 6500 dollars nivån föll den direkt igenom 4734-4326 dollars S/R-området, men fortsatte ändå inte till följande S/R-området kring 2855 dollar.

Vi har ännu inte sett tecken på att kursen skulle vara på väg att prematurt vända, så man kan anta att kursen faller åtminstone mot ifrågavarande 2855 dollar.

Den här gula 50 månaders medelvärdesgrafen är ändå en väldigt stark support-nivå och jag betraktar det sannolikt att en ny månadsbalk inte börjar nedanför den. Alltså är en möjlig spik neråt mot nästa horisontala support-nivå troligen en kortvarig kapitulation, ifall det händer.

Veckografen med samma horisontala S/R-nivåer samt gula 50 veckors, röda 200 veckors och ljusröda 300 veckors medelvärdesgrafen.

Kursen studsade från förra 3122 dollars botten uppåt ovanför röda 200 veckors medelvärdeskurvan och nu är vi nära samma medelvärdeskurva. Om vi nu vänder uppåt utan att göra nya bottennivåer så är det ett klart tecken på en ”prematur omvändning” som nämnts tidigare.

Ifall veckobalken stängs nedanför röda 200 veckors medelvärdeskurvan så är ljusröda 300 veckors medelvärdeskurvan och horisontala S/R områden omkring sannolika mål för nedgången.

Förra veckografen zoomad närmare med några extra linjer.

För att ett positivt scenario skulle förverkligas vore det bra att se veckobalken först stängas ovanför blåa 3529 dollars linjen och sedan ovanför 4102 dollars linjen. Efter det kommer troligen sk.“FOMO” att driva marknaderna och kursen stiger snabbt på vita linjerna.

Jag tror dock inte att kursen genast har kraft att stiga ovanför vita linjerna, utan resistansen på området kommer att vara för stark och kursen sjunker sedan igen.

Skriven av Toni Kosonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *