Teknisk analys (vecka 18): 115K Bitcoin?

Bitcoins prisprojektion

Hur högt kan Bitcoins (BTC) pris stiga? Det är ett av de allmännaste frågor som nya kunder ofta ställer. Frågan är ganska svår, men flera institut har gjort Bitcoin-relaterade prisprojektioner. Pantera Capital, ett av de första amerikanska förmögenhetsförvaltare för bitcoin- och blockkedjefonder, har studerat Bitcoins prisutveckling för slutet av året. Fonder förvaltade av Pantera Capital (AUM) är för tillfället över $4,3 miljarder dollar.

Bitcoin har presterat exceptionellt bra från början av året (YTD) och stigit 67,77 procent tills i dag. Bitcoins medelvärdespris från början av året har varit $48 513,67 USD och fallit en aning under början av andra kvartalet. Pantera Capital projekterar till och med pris ovanför $115K för bitcoin under tredje kvartalet. Pantera Capital har använt stock-to-flow-modellen (S2F) för sin prisprojektion.

Pantera Capitals prisprojektioner:

15/6/2021: $88 676

15/7/2021: $104 761

1/8/2021: $115 212

Konvergens av fonder: GBTC ja GLD

Bitcoins (BTC) marknadsvärde (en triljon dollar) är för tillfället ungefär 10 procent av marknadsvärdet av guld (11 triljoner USD). Bitcoins dagsomsättning (likvditet) är just nu $17,4 miljarder dollar, medan motsvarandet värdet för guld är $183 miljarder USD. Trots att Bitcoin som tillgång bara omfattar 10% av guld, närmar sig vissa Bitcoin-reltarerade finansprodukter gld som fungerande referenspar.

De som följer med Bitcoins värdedrivare kan beakta GBTC– och GLD-fondernas accelererande konvergens. Med nuvarande marknadstrenden närmar sig dessa två stora fonder och kan ha en så kallad flippening-situation framgör sig. Då Bitcoin presterat starkt genom hela första kvartalet, har guld försvagats i en omvänd korrelation. Fonder förvaltade av GBTC-fonden (AUM) har stigit ovanför $30 miljarder dollar, medan GLD-fonden sjunkit nedanför $60 miljarder. Grayscale-företaget bakom GBTC-fonden planerar att konvertera ifrågavarande fonden till ETF sp fort som USA:s SEC börjar godta ETF-fonder inom sektorn.

Ethereum närmar sig Bitcoin (ETH/BTC)

Ethereum (ETH) har på sistone förstärkts betydligt i relation till bitcoin. Samtidigt har bitcoins dominansindex sjunkit och rör sig för tillfället kring 48 procent. Ethereum passerade viktiga nivåerna vid 0,05 och 0,06 BTC i början av maj. Nu verkar ETH vara på väg mot 0,1 BTC nivån, som är en viktigt psykologisk gräns för ETH-trejdare.

Är Ethereum en allvarlig utmanare för Bitcoin? Ethereum har behandlats som värdelagrare och källa för kassaflöde i senaste Coin Alpha-nyhetsbrevet. Samma innehållet kan också läsas på finska i Coinmotions Private Banking-nyhetsbrev, som skickas till alla kunder som äger mer än €10 000 euro värt investeringar i Coinmotion.

Ursprungliga texten skriven av Timo Oinonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *