Bitcoin-kurssiraportti 5.-11.12.2014: Hyviä ja huonoja uutisia

Tämä raportti tutkii, mitä bitcoinin kurssille (USD/BTC) on tapahtunut aikavälillä 5.12. – 11.12.2014. Dataa on jälleen kerran kerätty neljästä eri pörssistä.

plotti_vk49.png

plotti_vk49_0-piste.png

Blockchain.info:n tietoturva kyseenalaistetaan

Maanantaina 8. joulukuuta reddit-sivustolla kerrottiin, että bitcoin.org-sivusto on poistanut linkin suosittuun blockchain.info-lompakkoon, koska blockchain.info:n tietoturva on kyseenalaistettu.plotti_vk49_1.pngBitcoinin arvo oli maanantaina kello 6:32 (UTC) Bitfinex-pörssissä 375 USD/BTC. Tasan 23 tuntia myöhemmin eli 9. joulukuuta kello 5:32 arvo Bitfinexissa oli enää 347 USD/BTC eli pudotusta oli liki 30 USD/BTC!

Mitä Blockchain.infossa sitten on oikein tapahtunut? Vahvistamattomien tietojen mukaan joku Bitcointalk-foorumin käyttäjä varasti osan 250 bitcoinista. Keskustelun perusteella hän teki tämän turvatakseen bitcoinit varkailta ja aikoo palauttaa bitcoinit niiden oikeille omistajilleen.

Mistä tämä johtuu? Coindeskin artikkelin mukaan yksityisten avainten luonnissa oli hetken aikaa ongelmia (liian pieni entropia), joka johti siihen, että avaimia oli suhteellisen helppo kaapata.

Microsoft hyväksyy bitcoinit Xbox- ja mobiilipalveluissaan

Torstaina 11. joulukuuta tuli jymy-yllätys: Microsoft nimittäin ilmoitti, että yhdysvaltalaiset asiakkaat voivat käyttää bitcoineja lisätäkseen rahaa Microsoft-käyttäjätileilleen. Niillä voi ostaa sovelluksia, pelejä ja videoita Windows-, Windows Phone ja Xbox-alustoille.plotti_vk49_2.pngBitcoinin arvo nousi tämän ilmoituksen jälkeen noin 20 dollarilla per bitcoin alle puolessatoista tunnissa. Okcoin-pörssissä bitcoin maksoi 341 USD/BTC vielä 4:32 (UTC) torstaina, mutta jo 5:42 (UTC) bitcoin oli kivunnut arvoon 363 USD/BTC!

Yhteenveto

Tällä seurantaviikolla oli sekä huonoja että hyviä uutisia. Huonoa oli, että aiemmin turvallisena pidetyn ja erittäin suositun Blockchain.info:n tietoturvasta löydettiin aukkoja. Hyvää on tietysti, että tilanteesta selvittiin suhteellisen vähin vahingoin.

Toinen huono uutinen on Jyväskylän Vegemestan ilmoitus lopettamisesta. Vegemestahan oli kasvisravintola, joka hyväksyi bitcoinit maksuvälineenä, ja toimitiloissa oli myös Bitcoin-automaatti, josta saattoi ostaa bitcoineja. En ole vielä saanut selville, mikä on tämän kyseisen automaatin kohtalo. Löytyisikö jostain turvallinen tila Bitcoin-automaatille? Toivottavasti.

Hyvä uutinen on, että Microsoftin kaltainen yhtiö näkee Bitcoinissa potentiaalia. Olisi Bitcoinin kannalta todella upeaa, jos esimerkiksi Amazonin, Netflixin ja Googlen kaltaiset yhtiöt hyväksyisivät Bitcoin-maksut.

Bittirahan kommentti: Jyväskylän Bittimaatille etsitään uutta kotia kuumeisesti, ja tarkoitus on asentaa se Jyväskylässä sijaitsevaan kauppakeskukseen tai muuhun keskeiseen sijaintiin lähiviikkoina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *