Kiinan viranomaisten mielestä potentiaalisimmat kryptovaluutat ovat EOS, Tron ja Ethereum

Kirjoitin hiljattain Coinmarketcap-palveluun lisätystä kryptovaluuttojen pisteytysjärjestelmästä. Se ei ole suinkaan ainoa merkittävä taho, joka julkaisee pisteytyksiä kryptovaluutoista. Myös Kiinan valtion taholla kryptovaluuttojen kehitystä tarkkaillaan ja niitä laitetaan paremmuusjärjestykseen.

Kiinan teollisuus ja informaatioteknologian ministeriön alainen informaatioteknologian kehityskeskus julkaisee säännöllisesti arvioita eri kryptovaluuttaprojektien edistyksellisyydestä. Pisteytysjärjestelmä muistuttaa jonkin verran Coinmarketcap-palveluun hiljattain lisättyä pisteytystä, josta tekemäni esittelyn voit lukea tästä. Kiinan pisteytyksen kärkipäästä löytyy samoja kryptovaluuttoja kuin Coinmarketcapin vastaavasta, mutta selviä erojakin löytyy.

Kiinan viranomaisten listauksen kärkipäähän mahtuu myös markkina-arvossaan kaukana suurista olevia projekteja kuten Bitshares ja Nebulas.

Kryptovaluuttojen pisteytyksessä kolme kategoriaa

Kiinalaisessa kryptovaluuttojen pisteytysjärjestelmässä kryptovaluutat pisteytetään kolmessa eri kategoriassa. Selvästi ratkaisevin sijoituksen kannalta on kategoria “perusteknologia”, jonka pisteiden painoarvo on 64% kokonaispisteistä. Tämän kategorian pisteytyksessä arvioidaan pääosin julkisen lohkoketjun teknistä edistyneisyyttä, hajautusta, turvallisuutta, nopeutta ja toimintavarmuutta. Parhaat pisteet perusteknologian osalta saavat EOS, Tron, Bitshares, Steem ja Gxchain. Kiinalaisten silmissä bitcoinin perusteknologia ei ole mairittelevalla tasolla, sillä bitcoin jää tässä kategoriassa top-20 sijojen ulkopuolelle.

Toisessa kategoriassa arvioidaan kuinka hyvin lohkoketju soveltuu käytännön sovellusten luomiseen. Tämän kategorian viiden parhaan joukosta löytyvät Ethereum, NEO, Nebulas, Tron ja Ontology. Kiinan informaatioteknologian kehityskeskuksen mukaan edellytykset kehittää sovelluksia eri lohkoketjuihin ovat helpottuneet viime aikoina ja tämän kategorian pisteet ovat yleisesti korkeammalla tasolla kuin aiemmin. Kategorian painoarvo pisteytyksessä on kaksikymmentä prosenttia.

Kolmannessa kategoriassa arvioidaan projektin uusien innovaatioiden määrää ja niiden toteuttamista eli kyseessä on luovuusindeksi. Tässä kategoriassa bitcoin arvioidaan selkeäksi ykköseksi. Muut top-5 sijoilta löytyvät projektit ovat Ethereum, EOS, Litecoin ja Lisk. Kiinalaisten mukaan luovuutta arvioivan indeksin kokonaispisteet ovat yleisesti laskeneet, mikä kertoo innovaatioiden vähenemisestä viime kuukausien aikana.

Bitcoin vasta sijalla 15, Ethereumin pohjalle rakennetut kryptovaluutat kärjessä

Kiinalaisten arvioiden mukaan älysopimuksia mahdollistavat Ethereumin lohkoketjuun perustuvat projektit ovat kaikista lupaavimpia. Monien Ethereumin lohkoketjua hyödyntävien projektien pisteet paranivat edellisen kuukauden pisteytyksestä ilmeisesti onnistuneen Ethereumin Constantinople päivityksen onnistumisen saattelemana.

Kryptovaluuttamarkkinoiden arvoltaan ja käyttömääriltään selvä ykkönen bitcoin ei ole kiinalaisten arvioissa ollut missään vaiheessa aivan parhaiden projektien joukossa. Sen sijoitus tipahti viime kuusta ja oli tällä kertaa listan 15. Markkina-arvoltaan top-5 kryptovaluutoista myös ripple (18.) ja litecoin (32.) jäivät listalla kauas kärjestä. Listan kärjessä on pysytellyt viime kesästä lähtien EOS. Listauksessa arvioidaan 35 kryptoprojektia, joista Tron otettiin mukaan vertailuun vasta viime kuussa. Heti toisena kuukautenaan se nousi listan kakkoseksi, joten Kiinan viranomaiset ovat selvästi kiinnittäneet huomionsa tähän kiinalaisen Justin Sunin vetämään kryptovaluuttaprojektiin.

Justin Sunin tiedetään olevan väleissä Alibaban perustajan Jack Man kanssa, mikä on aiheuttanut spekulaatioita Tronin ja Alibaban yhteistyöstä. Toistaiseksi Alibaba ei ole kuitenkaan ottanut Tronia maksuvälineeksi eikä yhteistyöstä ole ainakaan julkisesti tiedotettu vielä mitään. Alibaba on Aasian suurin verkkokauppa, joten yhteistyökumppanuus olisi varmasti Tronin omistajille iloinen uutinen.

Alibaban perustaja ja suurin omistaja Jack Ma rekrytoi tronin perustajan Justin Sunin opiskelemaan yrittäjyyttä omaa nimeään kantavaan huippuyliopistoon.

 

1 thoughts on “Kiinan viranomaisten mielestä potentiaalisimmat kryptovaluutat ovat EOS, Tron ja Ethereum

  1. henkka says:

    aprillia? Kannattaa tutustua whiteblock.io
    whiteblock testaa eri alustoja josta voi olla devaajille hyötyä.
    eth,eos ja tron siinä vasta triio xD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *