Optimismi Ethereum ETF:n ympärillä kasvaa – myös bitcoin nousussa

Ethereum ETF päätökset lähestyvät

Kryptomarkkinat ovat olleet tiistaina nousussa etherin ja bitcoinin merkittävän kasvun siivittämänä. SEC:n tulevat päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi markkinoiden kehitykseen ja sijoittajien odotuksiin. Ethereum ETF:n hyväksyntä voisi toimia katalysaattorina markkinoiden elpymiselle ja uusille nousuille.


Ethereum ETF:n hyväksyntä luvassa jo ehkä tällä viikolla?

Tiistain aikana useat eri kryptovaluutat nousivat merkittävästi, kun optimismi Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) päätöksistä Ethereumin pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) hakemuksien suhteen kasvoi. Ensimmäiset päätökset ovat odotettavissa jo tällä viikolla.

Etherin arvo nousi 12 % saavuttaen 3 785,42 dollarin arvon, jatkaen maanantain 20 % nousuaan. Tämä odotusten vastainen äkillinen muutos on yllättävä uutinen sijoittajille, jotka ovat kaivanneet uutta veturia Bitcoinin puoliintumisen jälkeen.

Nexo-yhtiön perustaja Antoni Trenchev uskoo, että jos spot ETF:t hyväksytään, altcoinit voivat nousta myös samalla, sillä ether toimii usein indikaattorina alternatiivisille kryptovaroille.

Myös Bloombergin ETF-analyytikko Eric Balchunas päivitteli näkemyksiään viestipalvelu X:ssä:

Entä bitcoin?

Bitcoinin arvo nousi 2 % ja saavutti noin 71 350 dollaria. Tämä jatkoi edellispäivän 7 % nousua. Bitcoin on ollut nousussa viime viikosta lähtien, kun huhtikuun inflaatiolukema näytti inflaation hidastumista, mikä voi potentiaalisesti mahdollistaa korkojen laskun Yhdysvalloissa.

Myös muut krypto-osakkeet mukana tuoreessa nousussa

Kryptovaluuttoihin liittyvät osakkeet seurasivat nousua. Coinbase ja Robinhood, jotka ovat tunnettuja edustajia kryptoekosysteemissä, nousivat molemmat noin 2 %. MicroStrategy, joka toimii enemmän bitcoinin hintaa seuraavana indikaattorina, lisäsi arvoaan 1 %:lla. Bitcoin-louhintaan keskittyvät yritykset, kuten Riot Platforms ja Iren, nousivat kumpikin 2 %, kun taas Marathon Digital ja CleanSpark nousivat kumpikin prosentin verran.

SEC:n vaikutus kryptomarkkinoihin

Nousu alkoi äkillisesti maanantaina, kun raportoitiin, että SEC on pyytänyt keskeisiä dokumenttipäivityksiä potentiaalisilta ETF-tarjoajilta ja pörsseiltä. SEC:n edustaja kommentoi, että virasto ei kommentoi yksittäisiä hakemuksia.

Sijoittajat arvioivat uudelleen SEC:n mahdollisuutta hyväksyä spot ether ETF-hakemukset. Aiemmin konsensus oli, että SEC ei todennäköisesti hyväksy rahastoja hakemusten vähäisen huomion vuoksi. Toisin kuin Bitcoin ETF:ien hyväksyntää edeltävinä viikkoina, jolloin SEC oli aktiivisesti yhteydessä rahaston tarjoajiin.

Tulevat päätökset

Lopulliset päätökset VanEckin ja Ark Investin hakemuksista on luvassa torstaina ja perjantaina. BlackRock, Fidelity, Invesco, Grayscale ja Bitwise Asset Management odottavat myös päätöksiä hakemuksistaan tänä vuonna.

Ethereum ETF:n vaikutus markkinoihin

Trenchevin mukaan Ethereum ETF:n hyväksyntä voisi tehdä lopun kryptomarkkinoiden hiljaiselolle, jonka sijoittajat ja analyytikot odottivat jatkuvan vielä 3–5 kuukautta. “Kryptovaluutat ovat olleet horroksessa maaliskuusta lähtien, ja olemme yhä siinä sivuttaisessa tilassa.”

Trenchev lisäsi, että bitcoin voisi nousta Ethereum ETF:n siivellä, mutta varoitti, että “kuukausi ei tee kesää”. Hän korosti, että markkinat ovat datakeskeisiä ja voimakas inflaatiolukema tai vahva työllisyysraportti voivat mahdollisesti jatkaa markkinoiden hiljaiseloa.

Opi lisää aiheesta Ethereum ETF


Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisilleUskomme Bittirahalla, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *